Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dramata se sympaticky retardovanými jedinci obvykle bez potíží získávají oblibu u odborné obce, ale mé cynické JÁ málokdy přesvědčí o své výjimečnosti. A ani tato Steinbeckova klasika mne nedokázala přivést do extáze, přestože mi nabídla nekonečně rozvleklý příběh. Chyba je samozřejmě ve mně, protože já naivně očekávám i od psychologického dramatu jistou porci zábavného odlehčení, ale tu mi seriózní dramata nečestně a nesportovně upírají. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak toto není vůbec špatně natočené drama, které vypráví příběh o dvojici přátel George Miltona a Lennie Smalla, kteří musí neustále putovat od farmy k farmě aby si vydělali peníze na živobytí. Není to však vůbec snadné, jelikož Lennie Small má na každé farmě problémy se ženskýma. Tím pádem musí spolu vždy utíkat a na samotné živobytí moc peněz nezbývá, natož na jejich společný sen - mít vlastní statek, kde bude Lennie chovat králíky. [7,5/10] ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Když v roce 1930 najdou námezdní dělníci George a Lennie konečně práci na jedné farmě, neznamená to, že tím končí jejich problémy, které je neustále provázejí. Lennie je totiž mentálně zaostalý, což v téhle těžké době znamená nemalé břímě. Přesto oba rádi sní o menší farmě, na které by rádi začali podnikat. Novou práci jim ale znepříjemňuje majitelův syn, který v hromotluckém Lenniem vidí svého soupeře. Kartami navíc začne míchat i jeho povětrná manželka.. John Malkovich zase jednou perfektně zvládl náročnou roli, ve které je moc příjemné sledovat, jak se nebojí pohrávat si se svou image. Zato režisér Gary Sinise nesází na nějaké vizuálně agresivní jízdy kamery nebo zběsilé střihy, jeho režie je překvapivě suverénní a disponuje přirozeným vypravěčským talentem. Přesto je třeba férově říci, že remake Steinbeckovy novely Of Mice and Men není nějakým přelomovým snímkem, který zasáhne a nepustí. Jde si jen svou cestou, která nikomu neublíží a tu a tam mile překvapí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý a zároveň smutný film, dobrý a zaujímavý výber hercov a pre mňa aj obľúbená doba, v ktorej sa film odohráva. Problém je stopáž a zároveň nudné hluché miesta. Postava Sherilyn Fenn mi pripomína postavu Rose z Two and Half men ako vzhľadom tak správaním - vždy príde na scénu nevhod a nik tam o ňu nestojí. Úplne zvláštna postava, až som si myslel že je imaginárna alebo duch. Proste sa tu a tam niekde objaví a pripletie. Gary Sinise hral perfektne a Johna Malkovicha som ešte nevidel hrať mentála a opäť podal perfektný výkon. Nakoniec mi z toho vychádza slušný priemer. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

O myších a lidech jsem prvně viděla před léty, jako divadelní inscenaci Zlínského divadla a velmi na mě zapůsobila. Snímek, který režíroval Gary Sinise nezůstává se svými kvalitami pozadu a přináší příběh stejně silný, jako byl ten, který jsem viděla v divadle. Možná jen ten závěr jsem čekala více emotivnější, v divadelním provedení měla ona osudná scéna mnohem delšího trvání, a když člověk nevěděl, co se vlastně stane, byl její dopad mnohem větší. Ve filmu mi tento zvrat přišel zbytečně rychlý, useklý, takže pro mě osobně nevyzněl natolik silně. Ale možná to tak mělo být a bylo to vlastně správně. Nač zbytečně oddalovat to, k čemu se člověk chystá a ví, že je to neodvratné, ač mu to způsobuje muka. Takže z tohoto pohledu to bylo vlastně rychlé řešení. Krutý je osud k člověku. Moc se mi líbil John Terry, který ztvárnil Slima. Takový ten typ mlčenlivého "kovboje", který více pozoruje, než mluví. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama