Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (26)

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Liam Neeson, Ben Kingsley a Ralph Fiennes, nedokáži si představit tento film bez nich a film bez Spielberga. Vše ladí, vše je dokonalé. Tři hodiny, které změní celý můj pohled. Drama o jedné z nejtemnějších minulostí novodobé generace, magnitifique! Bravisimo!

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Vskutku.. nebo, kdo chce Indeed. Tento seriál jsem dlouho nemusel, neměl jsem k němu blízko, přišlo mi to, jako absurdní nesmysl. Naštěstí jsem se jednoho dne odhodlal a pustil se devátou sérii (kde bohužel už nebyl v hlavní roli Jack, ale to jsem nic netušil), chytlo mě to natolik, že jsem se prostě musel dívat napřed, po zhlédnutí posledního dílu desáté série jsem se okamžitě vydal na půl roku dlouho cestu, a to sledování od úplného začátku. První série pokračují ve šlépějích debutu z roku 1994, nakonec lepší, než-li film, dle mého názoru. Pro mě je tento seriál dost srdeční záležitost, nikdy mě neomrzí jeho akce, efekty, výkony, humor, je to legenda. Žádná série není slabým článkem, vše je tak, jak má být, vše má dokonalou souhru a vždy perfektní Richard Dead Anderson, který má jedinečný smysl pro humor a dokáže i v těžkých situacích najít chvilku pro žertík a tím dát divákovi jeho přízeň.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Nepopsatelná seriál, který mě provázel dospíváním a který mi dal hromadu rad, od génia, jakým je Homer, nad jeho řešním situací a nápady někdy zůstává rozum stát, ale o tom to je. Nedokážu si ani na chvilku představit, že jednoho dne bude konec, nebude konec! Prostě nemůže být konec. Náš český dabing je o mnoho lepší, než-li originální americký. Nezlobte se, ale je to tak, při poslechu obou dvou, jednoznačně vítězí ten náš.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Říkám si, zda-li je škoda, že to má 10 dílů, nebo je to dobře a vícero by uškodilo. Nevím, ale jsem neuvěřitelně rád, za těch 10 dílů, které tu máme. Jedinečná podívaná, dokonalá atmosféra a nejlepší válečné dílo kinematografie - jedním slovem MASTERPIECE. HBO ví, jak natočit kvalitní seriál a údajně nejdražší seriál všech dob. Dokonalé práce.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Předlohu jsem bohužel nečetl, doufám, že to někdy napravím, ale k seriálu. První díly byly pro mě velikou zkouškou oddanosti, dokonce jsem to rozkoukával napodruhé. Do třetího dílu se v podstatě nic neději, nemá to čím nadchnout, pro někoho, kdo nečetl ani předlohu to je nadlidský úkol, ale řekl jsem si, že když to má tak vysoké hodnocení, tak to překonám. A nelituji toho a nikdy nebudu, že jsem do úsilí do toho vložil. GoT je jeden z nejlepších seriálů vůbec, jakmile se děj rozjede, postavy se odvážou a krajina dostane svůj prostor, tak Vás to připoutá a nepustí, nenechá Vás to ani odskočit si na záchod, musíte prostě ten díl dokoukat, ať se děje, co se děje. První série je rozjezdová, druhá série připoutá pozornost, třetí série pohltí a čtvrtá série nedá vydechnout. Excelentní zpracování, dokonalé kulisy, výborné herecké výkony - obzvláště Peter Dinklage, jakožto dwarfí prudič, skvělá atmosféra a dokonalé zvraty! Sice nesnáším, když vidím díl a na konci zírám s otevřenou hubou, slintám s nevěřícným výrazem a pocitem.. ne kecám, tohle já miluju!

plakát

Wolverine (2013) 

Věrný fanoušek, nikdy nepomlouvající, věčně slepý. I já jsem prohlédl. Mangold střelil hodně vedle, Wolverine jako postava opět nezklamala, zahráno na výbornou. Ale co ten příběh? Zhrzený hrdina, plující časem se vzpomínkami na minulost. Wolverina mám rád, Marvel taky, když pominu absurditu příběhu, bylo to koukatelné (viděno 3x). Doufám, že se příště poučí.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Zdráhal jsem se pustit X-Meny verze mládí. Bál jsem se, že to herci nedokáží zahrát, jako excelentní Ian McKellen nebo Patrick Stewart. Šeredně jsem se mýlil, po shlédnutí tohoto dílu jsem nadšeně zíral a byl spokojen s výkonem herců, dějem, odhalením i Wolverina, jako vsuvkou. Vše to šlape, tak jak má, dává to divákovi přesně to, co potřebuje. Nutné k vidění před X-Men: Budoucí Minulost.

plakát

X-Men Origins: Wolverine (2009) 

Z X-Menů mám nejraději Wolverina, toto byla pro mě nutnost vidět. Dobře natočené, nenudí, odhaluje minulost Rosomáka. Velice se mi zde líbil Liev Schreiber jakožto Sabretooth, další skvělý záporák (na Lokiho nemá).

plakát

X-Men: Poslední vzdor (2006) 

Třetí díl této série není příliš slavným oříškem. Film je tak trošku mimo mísu, není to taková pohoda, taková kvalita, taková preciznost, jakou jsme viděli u Singera, je to o několik stupínků horší. Jakožto zarytý fanoušek X-Menů a celkově Marvelu přihazuji něco navíc, ale i tak to není naplno. Veliká škoda, mělo to potenciál.