Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 536)

plakát

V Číně jedí psy (1999) 

Černá komedie o dobrých úmyslech. Jensen se výžívá v absurdních situacích a nečekaných dějových zákrutech. Příběh o dvou braších, co dělají dobré věci, aby pomohli lidem, korunovaný metafyzickou koncovkou, která by dnes protrhla kontroverzní barometr je rozhodně originální. Olsenova naturalistická akce s brutální závěrečnou přestřelkou pak udělá radost každému fandovi žánru. Skvělé hlášky. "...ale ona ti vzala televizi a krást se nemá."

plakát

WandaVision (2021) (seriál) 

Vyvážená, vizuálně podmanivá podívaná se silným tématem rodinných hodnot. Neskutečné herecké výkony Bethanyho a především Elizabeth Olsenové táhnou první marvelovskou seriálovou vlaštovku hodně nahoru. Experimentální povaha vyprávění baví a látka je nastavená hodně vysoko.

plakát

Černé zrcadlo - Bílé Vánoce (2014) (epizoda) 

Zatím nejsilnější díl. Velmi nápaditý. Scénáristicky špičkově promyšlený a do detailu vyladěný, s drobnými indiciemi odhalujícími se s každou další povídkou. Hamm vynikající s několika drobnými pomrknutími směrem k Mad Manům. Pesimistický konec se k Vánocům hodí.

plakát

Černé zrcadlo - Sklapni a tancuj (2016) (epizoda) 

Nečekaná brutalita a zákeřné finále tuhle IT osvětovou epizodu povyšuje nad standard. Příjemně civilní herci a hlavně zde nechybí vtipné momenty ze života, v daném kontextu dovádějící téměř k hysterii.

plakát

Černé zrcadlo - USS Callister (2017) (epizoda) 

Něco mezi Star Trekem a Matrixem s typicky britským cynizmem jako třešničkou na dortu. Kruťácká pointa.

plakát

Monster Hunter (2020) 

Docela zábavný maglajz s mile přepáleným finále. Monstra vypadají vážně skvěle, akce je přehledná a plní sny malým fantastům co baští draky a dinosaury. Anderson je béčkař každým coulem a s Milou si tyhle věci očividně točí pro radost. Zajímavé jsou nepřiznané vykrádačky knižní ságy Temná věž od Stephena Kinga (paralelní světy, Věž která je spojuje, no taaak). Blbé to je až běda, Ron Perlman má strašné vlasy, vztah mezi hlavní hrdinkou a Tonym Jaa je hodně kostrbatý, ale dá se to přežít.  Přece jen tady o lidi zase tak moc nejde. Eteteteee!

plakát

The Stand (2020) (seriál) 

Slabá, předloze nevěrná adaptace prohazujicí významy některých scén, aby vyhovovaly multikulturní nenáboženské době. Nepřehledně strukturované vyprávění zabíjí vztah k jednotlivým postavám a jejich interakce mohou dávat smysl jen někomu kdo četl předlohu. Ten někdo ale bude znechucený tím jak odbytý úvod je. Nejméně zajímavá pasáž z Boulderu má nejvíce prostoru. Z Popeláka, asi nevýživnější postavy v knize, je jednorozměrná karikatura. Některé postavy jsou zcela zbytečné, protože výstřihli scény které je dělali užitečnými. Poslední díl, jen zabírá místo, věci které se tam dějí ani nejsou v knize. Pár věcí je fajn, ale ve finále jde o velké zklamaní. P.S: Všimněte si, že nikdo ve filmu nenosí roušku ani respirátor.

plakát

Svět mimozemšťanů (2020) (seriál) 

Okolo zhruba desetiminutové, vizuálně poutavé mimozemské sekvence je nabalený klasický pozemský dokument o nejrůznějších vrtoších matičky Země. Někdy jsou to informace zajímavé jindy ne. Nejlepší je planeta Atlas a pak poslední Terra, která může (ale nemusí) ukazovat budoucnost naší hroudy bláta. Mozky v nádržích!

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

S politikou naší vlády se důchodu naštěstí asi nedožiju. Bude jen otázkou času než se Marlou někdo inspiruje a otevře podobnou pečovatelskou službu v našich končinách. Cynická ženská verze Zjizvené tváře dokonale surfuje na módních trendech a přesto působí podvratně. Dokonalý scénář, který ani v závěru neselže a z legrační premisy opatrovnice, která (legálně) okrade matku obchodníka s bílým masem vytříská jak onu komedii tak solidní porci napětí. Herecký koncert Rosamund Pike vkusně doplňuje Peter Dinklage. Nečekaná chuťovka.

plakát

Rozčarování - Série 3 (2021) (série) 

U třetí série jsem nejčastěji usínal a i když si z generických zápletek tvůrci dělají legraci, jsou pořád generické. Některé díly nudí. Pořád jsou tam výborné humorné pasáže a finálový cliffhanger je neskutečně vnadící, ale mám obavu, že už to bude čím dál tím slabší.