Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva muži na vzdálené základně v zamrzlé divočině vyprávějí tři propojené příběhy o tom, jak se o Vánocích zbláznila technika (Netflix)

Recenze (103)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem pořád čekal, co z těch tří příběhů vzejde - a ono to nakonec bylo to nejlehčí a nejočekávanější co s tím mohli udělat. Přitom ty příběhy samy o sobě špatné nejsou. Sice mají sestupnou kvalitu, ten první se mi třeba líbil hodně, přišel mi dost napínavý a měl i povedený konec, zatímco ta poslední nebyla špatná, jen už to prostě nebylo ono, ale i tak jsou docela povedené všechny. Nicméně ten závěr mě zklamal a ani jsem nepochopil, proč se to celé muselo odehrávat na Vánoce. Ono je dost těžké je do takového příběhu zapojit, aby to nevyznělo kýčovitě - jenže tady se to prostě nepovedlo. Spíš mám pocit, že tvůrci chtěli mermomocí vánoční díl, tak do toho ty Vánoce nacpali za každou cenu. Škoda, trochu pořešit aspoň jeden z těch dvou velkých mínusů co to má a asi bych i šel výš. Takhle je to jen na silné 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa možno zatiaľ najlepšia časť. Možno by si zaslúžila aj celovečerný vysokorozpočtový film, rovnako s výborným Jonom Hammom v hlavnej úlohe. Vianoce obsahujú každú chvíľu nejaké nové, prekvapivé odhalenie a nakoniec sa ukážu ako dva príbehy v jednom, veľmi zaujímavo prepletené. Konečné rozuzlenie bolo možno vzhľadom na okolnosti príliš kruté, ale na to sme si už pri Black Mirror zvykli. Vlastne pre mňa podobne príjemné osvieženie série, ako vianočný Sherlockov špeciál. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomu se říká vánoční dárek. Tři provázané příběhy v jednom balení. Pěkně vypointované, s velmi dobrými nápady. A taky se solidním emočním dopadem. Tedy aspoň pro ty, kterým něco říkají pojmy empatie a morálka. K dokonalosti chybělo jen málo a ve skutečnosti je to jen nesmyslně vysoko nastavená laťka, díky které váhám s plným hodnocením. Laťka, kterou nastavují ty úplně nejlepší epizody. Tahle je pro mě "jen" 92% ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší námět dosavadních dvou sérií doplňuje skličující atmosféra a minimálně jeden tuze nepříjemný zvrat. Stejně to ale nestačí. Jak dojde na pointování toho, proč jsme viděli všechno to, co jsme viděli, nedrží ta dosud téměř ohlušující lavina nápadů ani trochu pohromadě. A to je při katarzi sedmdesátiminutové epizody slušný problém. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda je naprostá pecka! J. Hamm excelentní. Krásná O. Chaplin i charizmatický R. Spall. A děj? Nabere to pomalejší obrátky, narůstá na intenzitě velmi pomalinkým tempem a pak to vcucne, jako když prostřelíš okénko v letadle... Parádní atmosféra, naprosto zlomový vývoj pro mě. Nevěděl jsem, kam tento díl směřuje, ani za mák. O to víc jsem si to užil. Protože závěr nemá chybu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Keď Joe vidí v televízii fotografiu Bethany (Janet Montgomery) ako jednu zo smrteľných nehôd pri zrážke vlaku, v správach sa v spodnej časti obrazovky objaví zmienka, že „Callow oznamuje rozvod“. Ide o odkaz na úplne prvú epizódu Národná hymna (2011). (Arsenal83)
  • Zhruba v polovině epizody, kdy Matt (Jon Hamm) jí opečený toast, si z něj v jednom záběru ukousne, ale v dalším záběru je toast celý a poté je zase nakouslý. (gavosh)

Reklama

Reklama