Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 541)

plakát

Deadly Class (2018) (seriál) 

Harry Potter moderní doby. Děcka se neučí čarovat, ale zabíjet lidi. Střední škola pro zabijáky nabízí nečekaně promyšlený vývoj postav, vrstevnaté hrdiny a spoustu násilí, krve a sprosťáren. Čerpá to že spousty kultovních značek a jde o derivát jistě. Nicméně zábavný se zajímavým potenciálem. Závěr je otevřený jako vyvrhnuté prase, takže druhá série je povinnost.

plakát

Sergio (2020) 

Zvláštní politicko-romantické drama s několika velmi silnými scénami (řezání nohou). Děj především skáče mezi osvobozováním východního Timoru a explozí v Bagdádu s několika znepokojivými náznaky, které si lze vyložit všelijak a otevírají spoustu prostoru pro příznivce konspiračních teorií. Herecky není co vytknout Moura a Ana de Armas jsou oba výborní. Lokace kterými se procházejí jsou pastvou pro oči, stejně jako Ana sama. Zamrzí, že se tvůrci báli kontroverze a raději pískají bezpečnou, zamilovanou melodii.

plakát

Poslední představení (2020) (seriál) 

Fantastický dokument. Nejsem extra fanda košíkové, ale Jordanova éra mě tenkrát přece jen zasáhla. I míč jsem po rodičích vysomroval. Bohužel tenisky... ty se u nás snad ani neprodávali. Po těch letech dokážu docenit jisté nuance, na kterých tenkrát tolik nezáleželo a díky nim to všechno okolo konce hvězdných Bulls dává větší smysl. Spousta detailů, zajímavých názorů a emocionálních výjevů v dynamickém zpracování života jedné legendy.

plakát

Poslední představení - Episode IX (2020) (epizoda) 

Zápas s chřipkou je neuvěřitelný nářez, pak ještě prijd Kerrův příběh a bodyguard s rakovinou. Tyhle detaily dělají z celého play off neskutečné drámo. Jsem zvědavý co si nechají pro finále.

plakát

Vincentův svět (2004) (seriál) 

Skvělý seriál plný krásných, nahých holek, drahých aut a celebrit (fiktivních i pravých), památných šovinistických hlášek, dobrého kamarádství, nesobeckosti a naděje na druhé šance. Překvapilo mě jak mi ty postavy přirostly k srdci. Skvěle zahrané, výborně napsané. Těším se na film.

plakát

Bratrstvo pěti (2020) 

4 nege... afroame... černí veteráni z Vietnamu jedou vyzvednout kosti mrtvého spolupracovníka a asi 17 milionů ve zlatých cihlách. Mluví o bratrství, hádají se, chtějí se zabít. Mají komplikovaný rádoby cool pozdrav. Za pozornost stojí pouze poslední hodina... od scény s minou. Spike Lee se zbláznil stejně jako jeden z hrdinů (Paul?, myslím že to byl Paul), když snímku nechal dvou a půl hodinovou stopáž. Vlny nudných rádoby artových odboček (Luther King a Marvin Gaye) glorifikujících černošství bez přidané hodnoty. Dialogy narvané nezajímavými detaily o černoších na mě mají stejný účinek jako nezajímavé detaily o běloších... měly zůstat ležet na dně střižny, bylo by jim tam lépe. Herecké výkony jsou ovšem špičkové a vévodí jim jednoznačně Delroy Lindo. Akce je řádně krvavá a konflikt s rákosníky zábavný. Mělo to mít hodinu a půl a mohlo to být celkem fajn. Filmy o hledání pokladu mám obvykle rád. Shiiiiit.

plakát

Vincentův svět - Série 1 (2004) (série) 

Banda flákačů a camea hollywoodských hvězd. Výborně napsané a zahrané užvaněné primadony je zábava sledovat. Ari je borec.

plakát

Poslední představení - Episode VII (2020) (epizoda) 

Neuvěřitelně smutná se životní pasáž. Jordan schytává jednu ránu za druhou a pak mu ještě řeknou, že není milý člověk. Díky moc.

plakát

Řím - Nezbytný výmysl (2007) (epizoda) 

Ženy Říma... Humorné intro, Octavianus jako überzmrd a finálová bitva plná krve. Druhá série tu první jednoznačně převyšuje.

plakát

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 

La la la la la... Vzpomínky na dětství plné dobře mířených ran a cynického humoru. Tohle se neomrzí, vadí mi jen to předabování.