Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Tragédie. Plné klišé, laciných efektů. Místo mladé indiánky sledujeme spíše drama americké latino středeškolačky, která se snaží prosadit v klučičí partě. Ani jednou, když promluví, není indiánkou 300 let zpět, ale soudobým teenagerem. Absence atmosféry a gradace. Když zahřhmělo a zfialovělo nebe, říkám si, jaká báječná tajemná atmosféra. Tam někde číhá zlo. Neuplynou ani 3 vteřiny a bum, tady je naše kosmická CGI loď, jsme cool CGI filmová produkce. Predátor místo aby zůstával počas skrytý a vystupoval ze stínů sporadicky, aby pracovala fantazie a strach z neznámého, tu nám tvůrci podobně jako v dokumentu National Geographic ukazují, jak uloví chřestýše, tam zase vlka. Není to akčňák. Není to thriller. Není to sci-fi. Není to výlet do historie. Je to laciná plochá blbost pro jednodušší diváky, kteří říkají "to bylo cool, kámo". Námět super. Zpracování a styl někde mezi Highschool musical a Alien vs. Predator 2.

plakát

Hranice lásky (2022) 

Baštil jsem civilní, přirozené herecké výkony. Matyáš a Hanka nás ponořili do intimity svého filmového vztahu. Dali nám zažít hořkost, bolest, zklamání, žárlivost, nadšení, trapnost i radost, nadrženost, přetvářku, sebezapření. Příběhově to za mě byla skvělá studie proměny běžného vztahu ve vztah otevřený. Žádná provplánovitá snaha šokovat. Žádná jasná kritika, ani propagace otevřených vztahů. Prostě exkurze. Humor byl, ale na uzdě, aby nezkazil atmosféru.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

WiTch(F)er 1.díl: Město se brání na bitevním poli před branami, ať to těm Nilfgaarďanům usnadníme. Z donjonu se utíká cestou tak tajnou, že vede dveřmi přímo na hlavní ulici. Ciri unáší z Cintry nilfgaardský ostrostřelec tak rozjuchaně, že s sebou zapomene vzít 5 tisíc vojáků, které si přivedl (a tak mu Ciri uteče). Kikimora 4 metry vysoká se ukryje ve vodě, kde Geralt stojí po kolena. Blavikenští hází na Geralta kameny, aby pak před ním ustupovali, když si z kleku stoupne na nohy. Geralt je tak neohrozitelný dobrodruh samotář, že si ani nevšimne (dvakrát!), když k němu v lese přijde cizí osoba a pozoruje ho. Královna jednoho z největších měst světa má zvědy tak schopné a své vlastní království asi tak miniaturní, že se o příjezdu Nilfgardu dozvídá jeden celý den dopředu, a pak ... zaprvé neevakuuje svou dceru Ciri, na níž jediné přeci záleží, a zadruhé nechá své poddané masakrovat Nilfgaardem místo toho, aby je ubytovala v hradu, aby pomohli bránit hrad útočníkům. A pak se ještě udiveně ptá, kolik je přítomno poddaných, aby ji její slouha odpověděl, že jen účastníci hostiny. :D A tak bychom mohli s WTF momenty pokračovat.  2. a jakýkoli další díl? Ne, děkuji. Scénáristická demence tohoto seriálu je prudkým útokem na můj mozek. Lauren Schmidt se prý bála rovnání s GoT. Mein Got!

plakát

Jurský svět (2015) 

Nejhorší film o dinosaurech, jaký jsem kdy viděl, a jeden z nejhloupějších blockbusterů, jaké jsem kdy viděl. Zahozené 2 hodiny času. - nelogický děj v každých 5 minutách stopáže znovu a znovu - plytké řeči - nulové emoce (a směšná snaha je do filmu uměle vecpat) - předvídatelné osudy postav od prvního stagingu - schematické postavy - nulová invence - vykrádačka JP1, ve vykradených scénách ovšem totální absence dramatické gradace a momentu překvapení - neschopnost překvapit, šokovat

plakát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) 

Benioff: "Pojďme, uděláme z toho trochu marvelovku. To teď letí!" Weiss: "Super, mám vizi bratrovraždeného souboje na pozadí HDR digitálnch kulis apoakyptického města... trochu jako Thor a Loki." Martin: "Pojďme se bavit o motivaci postav, překvapení a logice příběhu a situací..." Beniof: "What?" Weiss: "Hlavně tam dáme hodně ohně, hodně Drogona, hodně záběrů na oblíbené herce, přidáme pár emocí a natočíme největší zkázu v historii všech seriálů!!!" fanoušci: "LOL"

plakát

Paralelní světy (2001) 

Pro mě někde mezi *** a ****. herecké výkony až mrazivě přesvědčivé, postavy hluboké, autoři se vyřádili v motivaci lidského jednání, nejistotě, nerozhodnosti. Také působivě ztvárněné sny. Pokud jste pozorní, ve filmu poznáte lidi okolo sebe, možná i sebe samotné. Pokud máte rádi psychologické filmy, jasná volba. Ocení zejména třícátníci s kariérou a bez rodiny :-) Bohužel mě zklamal závěr. Čekal bych velkou pointu, ale neobjevil jsem takřka nic. Proto * až ** dolů.

plakát

13 Hours in a Warehouse (2008) 

Od odpadu u mě tento film zachránila pouze pohledná herečka a pak WC scéna, alespoň jeden moment, při kterém jsem měl pocit vzdáleně připomínající sledování hororů. Žel bohu v této scéně se režisér zbavil herce, který jediný trochu hrál. Celkově: kamera, herci, dialogy, osvětlení, triky a příběh na úrovni vstupních antré k pornofilmům. Zde se však tato filmařská úroveň rozmázne na 92 minut, což je utrpení. Rozhodně ztráta času.

plakát

Gangy New Yorku (2002) 

Ohromně zdlouhavé. Jakoby se režisérdo svých výpravných scén zamiloval toli, že mu bylo líto fil sestřihat na optimální 2/3 své stávající délky. A pokud někdo říká, že fil byl nudný, pak se domnívám, že lamentuje právě nad onou zdlouhavostí...