Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

24 hodin

24 hodin (2001)

Ať si každý říka kdo chce, co chce, ale "24ka" je jednoznačně nejlepší akčni seriál všech dob. Každá série má čím zaujmout. Sic se v některých epizodách zápletky začínají opakovat, ale i tak se má divák na co těšit a co hodina s Jackem, to třešnička na dortu. Seriál má sám o sobě nějaké "nedostatky" ale i přes to, 24ku hodnotím plným počtem, protože pokud to diváka zaujme jako mě, nic mu v seriálu nepřipadá zbytečně a vše do sebe dokonale zapadá. Nenapadá mě jiný seriál, který by s touto tématikou překonal 24 hodin, navíc psychika postav se neustále vyvíjí a mění a to je pastva pro "fajnšmejkry". Když Jack začínal jako vedoucí PTO už jsou dávno pryč, nyní ho chce zabít celý svět, protože vědí, co je tento "mástr" zač a co dokáže. Z každého dostane pravdu, ať to stojí cokoliv. P.S. přesně jak říká Trifi ->cituji "Komentovat tohle? Na***te si, buď se na to podívejte a propadnete tomu, nebo mi za ta slova nestojíte... Jeden ze seriálů mého srdce, který si rád za nějaký čas pustím znovu. Díky za tuhle našlapanou jízdu

Pacifik

Pacifik (2010)

Seriál nemá na původní koprodukci seriálu Band of Brothers, ale The Pacific je něco jiného, při tom něco skvělého a úžasného. Druhoválečných filmů je málo, seriálů ještě mín, tím více se musím vážit toho, co máme. Pacific je přesná ukázka krvelačné války v tichomoří, která si i přes své nedostatky zaslouží rozhodně vyšší hodnocení. Po prvním dílu jsem tomu sám nechtěl věřit, ale pře shlédnutí Peleliu landing jsem měl mokro v textilu. Nejdrsnější, nejkrásnější a nejpravdivější válečná scéna (Stejně jako uvod Ryana), která mi zůstane v mysli natolik dlouho, že můžu v klidu sáhnout po vysokéém hodnocení. Při zamyšlení se nad charakteristikou postav mi skoro nabíhají slzy a to jsem prosím silná duše. Někomu omáčka nemusí chutnat a rád by více knedlíků (válečných scén), pro mě je to ovšem po Bratrstvu klasa na příštích 10 let ! Skvělé herecké výkony, prostředí a použitá technika a naprosta unášejícu hudba. To je prostě nářez. I need to see this again !!!!

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Tak tady není absolutně co dodat! Byl a je to pořád ten nejskvělejší válečný zážitek, jaký jsem kdy mohl zažít. Už od prvního dílu to člověka neskutečně chytne. Naprosto úžasně kombinuje válečné scény s těmi klidnými, melancholickými - které vždy doplní úžasná hudba. Navíc u Band of brothers je skvělý i úvodní a závěrečný díl, což je diametrální rozdíl oproti "The Pacific". Prostě bych řekl, že tady do sebe všechno zapadlo, všechny kolečka skvěle pasují do ještě lépe seřízeného stroje. Ten pak přináší neopakovatelný zážitek všem milovníkům historie a II. světové války!. Damian Lewis jakoby vypadl z druhé světové války rovnou na bojiště. Zaslouženě nejdražší televizní seriál všech dob..

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Walking Dead má jednu nesmlouvavou přednost. Vizuální stránku filmu aplikovanou do seriálu. Já měl za to, že zombíci jsou již písni minulosti a bečkových hororů. Když se to ale umí, je to paráda. Pilot mě vtáhl do světa nemrtvých a již nepustil! Scény a lokace jsou sice povětšinou stejné, ale vůbec mi to nevadilo. Tuhle řeš si vychutnávám se skrytou sympatii k rozšmelcování zombimozku třiceti způsoby!

Spartakus

Spartakus (2010)

Nebudu-li brát v potaz, že ze Spartaca udělali nového terminátora, že historická fakta jsou brána snad z knížky ze základní školy a nebudu-li brát v potaz otřesnost děsně prokouknutelných digitálních scén (ovšem tolik krve se mi opravdu líbí), tak se seriál rozhodně nechá sledovat. Ale nebrat v potaz v tak vysokorozpočtovém snímku 3 základní fráze, je docela směšné. O hereckých výkonech se rozhodně zmiňovat nemusím, naprosto skvostné, bojové scény jsou zvládnuty na výbornou, ale neligočnost a zbytečná troufalost některých dílů mě celkem zklamala. 1. serie rozhodně silnější nad-nadprůměr, ale na 5 to prostě nemá, ikdyž se návykovost může projevit už po druhém díle. Uvidím, ale zároven se bojím další série, neboť nevím, čím by nás mohla překvapit. Spíše se bojím, že mě dostane do stavu nepříčetnosti a zhnusí se mi stejně jako Lost po 3.serii.

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Konečně seriál, kde se neřeší vztahy a jde se rovnou na věc. Tah na bránu je obrosvký. Kdyby Vetchý nebyl známý herec, řekl bych, že jde o jeho životní roli (něco tak přesvědčivého sem dlouho neviděl). Luděk Sobota snad poprvé ze sebe nedělá retarda a je vtipný. "Za co jste mu dal tu červenou, ty vole?" Nikdy v životě se mi nestalo, abych si organizoval čas podle českého seriálu, ale Okresní přebor mě donutil každé pondělí ve 20 hodin zasednout k TV a zjišťovat, na kterém zapomenutém kanálu ta Nova vysílá. Já jsem prostě musel hodit všední starosti za hlavu a šel jsem oběhat tu pravou obranu s Jirkou Luňákem, musel jsem si stěžovat na lavičce na bolístky s Jardou Kuželem, musel jsem kout pikle s předsedou Orlem a já jsem s nimi snad ukradl i ten Forbes. Mně s tou bandou vesnických exotů bylo dobře na hřišti i v hospodě. "Já viděl vopravdický peklo ty vole, to je nelidský". Je to nelidský a nelidsky jsem se bavil

Sherlock

Sherlock (2010)

Skvost nad skvost. Na tohle by byl pan Doyle svérázně pyšný. Žádné přihlouplé řečičky, žádné přihlouplé bouchání nášlapných min. Každá věta poctivě skládá dokonalost celé série. Záporák je naprosto skvělý a Watson jakožto válečný veterán si nehraje na hrdinu ala Jude Law. Guy Ritchie může i s celým štábem Lynovi a Haynesovi políbit řiť. Konečně někdo dokázal, že i klasika se dá překonat.

Lajna

Lajna (2017)

"Kdyby Bůh věděl, že někdo bude prznit hokej takovýmhle výkonem, nikdy by nedopustil, aby voda mohla zamrznout." Langmajer se pro tuto roli narodil. Seriál, kdy vulgarita zná konečně hranice a je fakt vtipná. Po okresním přeboru další srdcovka, díky, Hrouzku. " I doesnt judge anyone" EDIT po třetí sérii. Je jasné, že ten tah na branku nebude vždy tak přesvědčivý a výkonný a nějaké to uklouznutí přijít musí. Pokud to však hodnotím z pohledu české tvorby, která je už dávno na dně nějakého čobolského rybníka, je lajna velmi vstřebatelná a příjemná podívaná, které prostě nemůžu vysloveně nikoho nebavit.

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017)

Od dob prison break utekla pěkná řádka let. Kinematografie se posunula, stejně tak mé nároky na seriál. Tento návrat ke kořenům (aneb v jednoduchosti je síla) mě uchvátil na tolik, že se o seriálu hledám další podrobnější údaje. Zápletka velmi prostičká, avšak všechny ty emoce a napětí, které ze seriálu přímo stříkají dodávají počinu skvělou atmosféru, ze které ke cítit mirné vzrušení. Nezainteresovanému člověku se může zdát, že film ztrácí grády, upadá do zapomnění a v tichosti odejde do útrob těch zbytečných. Přesně v ten okamžik nastupuje režisérský štáb a nasazuje prudkou, ale příjemnou ránu mezi lopatky, takže vás donutí sledovat nadále. Najít si sympatie k postávám je velmi obtížné, avšak když se vám to podaří (můj TOP je rozhodně profesor), užíváte si každou vykutálenost, která přijde. Po dokončení třech "základních" sezón přichází ta pravá válka, a je s netrpělivostí čekám, co přinese. Díky za tenhle skvost, který je velmi příjemnou záležitostí.