Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

První dvě série pecka. Vážně supr. Motiv, atmosféra, napětí... Ze třetí bych tak půlku času vystřihal, protože je tam úplně k ničemu. Tím končí tematický celek (vlastně mohl končit už 2. řadou a nic by se nestalo). Jenže pak přišla 4. série, o které jsem si říkal, že nemá co nabídnout. Ale ona má. Je to příběh na 12 dílů a ne na 36, takže není tak rozplizlej a drží tempo, o kterém si předchozí řady mohly zdát. Jenže se z toho vytratil ten ústřední motiv a je to "jen" další špionážní seriál. Na konci 4. řady (tedy vlastně v polovině celého seriálu) hlavní postava přestává být agentkou CIA a odchází na mateřskou dovolenou, kde začne zažívat ještě nepravděpodobnější věci než ve výkonu služby... V některých zemích funguje institut matek s kočárkem, které chodí a fotí auta, která parkují bez oprávnění na zákazu. To Carrie s kočárkem zabrání rovnou útoku na Berlín (5. série), prezidentku USA (6. série) a následně i celou Ameriku (7 série). Vlastně nikoho nezajímá že už není ve službě, nemá pravomoci ani peníze a občasně je zavřená v blázinci. Stejně tak jako že si šéf americké bezpečnosti vezme na "výlet" do Moskvy raději kočárkářku a jejích pár přátel z garáže než vlastní agenty. A právě tahle "trhlina" v příběhu mě štve. Že to prostě už vůbec není možný. Škoda, protože třeba 7. série tempo a napětí má takové, že jsem to zblajznul za 2 dny. A to samé platí pro 8. sérii, která na to jde pěkně zostra a je možná ještě o kus lepší.

Most

Most (2011)

Bravo, říkám BRAVO! 2. Série naprosto fantastická. Ta propracovanost, to jak do sebe vše zapadá! Až se mi zdá, že první série byla spíše začátek cesty k vyvrcholení té druhé. Takže suma sumárum - 1. série 80%, 2. série 95%. 3. serie je najednou dost jiná. Nový dánský kolega je lepší. Nikdo si nemůže být jistý ničím, severští scénáristé by totiž zřejmě nejraději zabili všechny hlavní postavy. Atmosférou a napětím je 3. série nejlepší. Rozuzlení se mi ale kvůli překombinovanosti a psychických pochodech Ságy zdá slabší. Takže 80%. 4. série je úplný top. Ten konec je fenomenální.

Dark

Dark (2017)

Při sledování jsem si připadal jako v Cimrmanově Hodině pravdy...  Karla: "Ta záhadná postava tam dole v zahradě, to jsem byla já, Tomáši.” Tomáš: "Ty, Karlo? Myslel jsem, že to byla Hedvika.” Karla: "Kdepak, Tomáši. V té době Hedvika právě rodila tvé dítě.” Tomáš: "Mé dítě? Myslel jsem, že je to Karlovo dítě.” Karla: "Karel Hedviku vůbec neznal.” Tomáš: "Ale jestli Hedvika rodila mé dítě, pak ty, Karlo, jsi...” Karla: "Ano, Tomáši. Jsem tvá sestra.” Tomáš: "To není možné!” (Na scénu vejde Tomášův otec, Tomášova matka, švagr a teta.) Otec: "Má pravdu, Tomáši.” Tomáš: "Nemohu tomu uvěřit, vždyť tys mi, švagře, říkal..." Švagr: "Nejsem tvůj švagr.” Tomáš: "Ne?" Švagr: "Jsem tvůj bratranec.” Tomáš: "To ovšem mění celou situaci.” Teta: "Ne tak docela. Já totiž nejsem tvá teta." Tomáš: "Ty nejsi má teta, tetičko?" Teta: "Ne. Jsem tvoje vzdálená snacha.” Tomáš: "Ale v tom případě jsem tě obelhal, tatínku.” Otec: "Nedělej si výčitky, milý synu. Já totiž nejsem tvůj otec. Jsem tvůj syn.” Tomáš: "A maminka?" Otec: "To je babička z otcovy strany.” Tomáš: "To je hrozné. Jsem tedy úplný sirotek. Ale nevadí. Hlavně, že jsem konečně poznal pravdu!”