Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Hledání

Hledání (2014)

Současná teplá pohádka a já pořád hledám důvod, proč by se mi neměla zamlouvat. Z počátku slabý příběh se rozjede a vyvíjí se standardním seriálovým směrem, kde se samozřejmě objeví někdo třetí a v poslední epizodě nás čeká několikanásobné lákání na další sérii. Looking není dramatem, je prostě seriálem o životě. Tři gayové, kteří už neřeší, jestli a jak je společnost přijme, žijí svoje prosluněné kalifornské životy, které skrývají sem tam nějaký (ideálně) milostný průšvih. Decentně (ano decentně, ta trocha sexuálních scén se najde v průměrném hetero seriálu taky, spíš tam těch scén bude i víc) natočený příběh, který není nijak závažný, ale ostatně to ani nepotřebuje. Je realistický, závažný je maximálně pro srdce a hlavy svých protagonistů, ne pro spásu světa...a to se mi zamlouvá. DRUHÁ SÉRIE: Looking získal úžasnou schopnost shodit jakékoli drama sarkastickou scénou nebo komentářem a zvrátit jakoukoli vtipnou scénu v drama. Druhá série je rozhodně lepší, postavy jsou prokreslenější, Doris je víc prostořeká, Patrick je pořád stejně nerozhodný a Richie hispánštější.

Přátelé

Přátelé (1994)

Neokoukatelná záležitost. Hlavní plus je tady v propracovanosti postav. Kdo vymyslel Pheobe, byl bůh! Je z nich nejlepší. Jen zbožňovaný Joey mě poněkud nudí. Oproti zbytku je přecijen až moc naivní a předvídatelný. Přátele se zatím nepodařilo překonat. Neválíte se u nich smíchy, ale neustále se usmíváte a to je hlavní. Silnou konkurenci ještě vidím v The Big Bang Theory, která je sice dost odlišná, ale na skvělost mám jen jeden metr....

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Ačkoli nesnesu jakoukoli vědu, u které není to milé přídavné jméno "humanitní", bavím se báječně....

Will a Grace

Will a Grace (1998)

"Nejdřív to jsou 'kamarádi', pak 'spolubydlící' a nakonec hrdí rodiče čínského děvčátka." Ironie, s jakou tenhle seriál komentuje svět, je úžasná. Věčně nalitá Karen a její mexická služebná jsou moje favoritky. Perfektně vyvážený humor s realitou, ohromnou nadsázkou a milou nesmyslností. Navíc výjimečně dobrý překlad i dabing: "Byla jsem sjetá jak skokanskej můstek." Geniální. K dobru seriálu taky slouží znělka.

Sběratelé kostí

Sběratelé kostí (2005)

zkrátka jeden z nejlepších seriálů na všední večer, kdy se nechcete věnovat nějakému závažnému tématu, a navíc, sběratelé kostí jdou i vtipní.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Britský humor v jedné ze svých nejlepších podob.

Sex ve městě

Sex ve městě (1998)

Kdo tu mluví o feminismu, tak celý seriál absolutně nepochopil. Ty ženy muže zoufale potřebují, nechtějí je jen ponižovat. Neříkám, že je to ta nejlepší věc, kterou jsem kdy viděl, ale má to vtip, provokuje to, nutí mě to, abych se na to znovu podíval. No není tohle účel seriálu, komerčního žánru? Tenhle seriál může být občas snobský, nafoukaný nebo pitomý, ale hlavní charaktery jsou excelentní, scénář taky (což je s podivem vzhledem k nesnesitelné knižní předloze). Sex ve městě může být pitomost, ale někdy je pitomost lepší, než vážný opus o h***ě. Nehledě na hudbu, která úžasně zavání jazzem. Sex and the City si zaslouží být fenoménem. Vždycky když slyším nějaké nadávání na tenhle seriál, ptám se, kolikrát ho dotyčný viděl. Zpravidla odpoví, že jen kus jednoho dílu (a vehementně dodává, že to mu bohatě stačilo). Vznikla tu stupidní averze založená jen na tom, že o sexu se nemluví a už vůbec se neříkají detaily a prokristapána, hlavně se nepijí drinky nad padesát korun. Myslím, že hraná přirozenost je falešnější než ztřeštěný afekt.

Haló, haló!

Haló, haló! (1982)

Britové si umí utahovat ze všeho. Kdyby se tohle někdo pokusil natočit v Česku, máme tu zástup protestujících veteránů a plačtivých stařen, nebo aspoň haldu vlasteneckých důchodců, co sice válku zažili leda tak z kočáru, ale jsou na ni odborníci. My tu točíme patosem přetékající Lidice. Haló haló je sitcomové veledílo, jehož výsadní postavení podtrhuje právě i fakt, že se neodehrává v newyorském loftovém bytě a neřeší jen rozchody a kýble koktejlů. Přiměřeně afektované a britsky ironické. Co víc si přát od komediálního seriálu? Možná, aby takový seriál neskončil a pořád si držel úroveň - Haló haló si úroveň víceméně drželo až do finále, což je v sitcomu taky umění.

Penny Dreadful

Penny Dreadful (2014)

Podařilo se nám změnit Frankensteina, Draculu i Doriana Graye v brak a ruku na srdce, kdo četl všechny tři knihy a kdo je zná jenom z filmů a televize? Penny Dreadful brakovitost hrdě přiznává a postavy konečně rozvíjí. Mina Harker tu vezme jiný konec než v knize, Dorian Gray se vyvíjí také jinak. Vanessa Ives jako nová postava je geniálním charakterem, který lacině znějící schéma party lidí, co jdou proti nadpřirozeným silám, báječně doplňuje. Posedlost ďáblem, upíři, američtí pistolníci, spiritistické seance, tuberkulózní děvky. Penny Dreadful pracuje s klišé a tvoří z nich skvělý příběh, kde všechno do sebe zapadá a nikdo neumírá zbytečně. Skvělý horor, který si zaslouží být seriálem. Osm hodin intenzivního hororu jsem zhlédl za pár dní. Kdyby to byl film, skoro jistě by se stalo, že bychom odcházeli z kina zklamaní dalším gulášem z provařených motivů. Těch osm hodin ale dává prostor postavám, aby se ukázaly v pravém světle (nebo temnotě). Sice mě vytáčely Dorianovy vlasy, ale to čert vem. Jediné, co může zamrzet, je plánovaná druhá série. Nemyslím si, že ze seriálu tohohle ražení by měl vzniknout kult s x sériemi. Příběh pracuje výhradně s archetypy a klišé...ty se vyčerpají rychle. Očekávám přidání vlkodlaků, ale bude to stačit? Nestane se z geniální série rozplizlá gotická povídačka, kde mrtví upíři začnou nudit a Eva Green už bude natočená nahá ze všech úhlů? DRUHÁ SÉRIE: Příběh se rozvlekl, Miss Poole byla až moc průhledná, úroveň podle očekávání klesla. Oznámení třetí série dokazuje, že se tvůrci rozhodli z dobrého seriálu udělat dojnou krávu, ale budou se muset snažit mnohem víc, aby zaujali. Využití trans postavy v druhé sérii působilo jako z nouze ctnost a rozhodně to nestačilo. Druhá série navíc nechala dost nevyřešených otázek a finále nic nerozuzlilo. Bojím se, že se padáme na úroveň Stmívání.