Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Skála

Skála (1996)

Když sem tam dokáže Michael Bay zasadit svou akci (která obvykle tak jako tak utáhne celý film) do širšího kontextu, výsledkem je tento perfektní, nejspíš nejlepší akční film jaký jsem kdy viděl. Co se tohoto žánru týče, zde je inspirace pro celý filmový, potažmo herní průmysl. Je to hrozně těžké komentovat, když není vůbec co vytýkat. Troufnu si říct, že Skála je pro mě film číslo jedna.

Titanic

Titanic (1997)

Titanic je podle mě hodně vyjímečný a specifický film. Jak jsem jednou četl, pro nás co vyrůstali v 90tých letech to byl první romantický film a...pobrečel si aspoň jednou každý. Samozřejmě ho mám doma na DVD, a hodněkrát jsem si ho už pustil, viděl v televizi nebo jen zahlédl nějaké útržky, až to ve mně vzbuzuje pocit že titanic ani není jako ostatní filmy, jako by to byla prostě nějaká stálice a měřítko pro ostatní. Měl by mít aspoň 90% a měl by být v žebříčcích. Co se mě týče, tak je to dost možná to nejlepší co znám. Tím spíš, že na romantické filmy si moc nepotrpím.

Počátek

Počátek (2010)

Už jsem na ten pocit málem zapomněl. První půle - skvělá vysvětlovačka, skvělá příprava. Druhá půle - skvělá akce a epický závěr. První shlédnutí - euforie a zmatek. Druhé - konečně jsem to pochopil. Třetí a dále - pár článků tak skvěle vymyšleného filmu začíná povolovat, ale to nevadí, na zážitku to neubírá, spíš dává prostor teoriím. To všechno znamená, že kdo viděl film jednou, viděl jenom půlku, možná míň. Tímto bych rád poděkoval Mr. Zimmerovi za jeho skladbu Time. Právě ty čtyři akordy mě na film přivedly. Nic proti Chrisově fantazii, ale škoda, že neexistuje pořádná tisícistránková předloha.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Jaký to je skvělý zážitek sledovat film zasazený do tak nádherného prostředí, film kde do posledního všichni herci splynuli se svými postavami, film kde děj plyne právě tak rychle nebo pomalu, aby ani po třech hodinách nezačal unavovat a film, ve kterém předlohu její náruživý čtenář vidí v každém záběru, a přesto ho dokáže překvapit. Přidejte k tomu všemu tu perfektní hudbu ušitou na míru do posledního stehu, a měřítko na několik let dopředu je na světě. Nikdy jsem neměl rád srovnávání filmů v rámci této trilogie, protože to vnímám jako jeden ohromný film, kde, až na ty knižní, kvalitativní rozdíly neexistují (11.4.2014 - kéž by se to dalo říct o Hobitovi). Přesto je to právě Společenstvo, které obsahuje nejméně slabin. P.S. silně doporučuji mrknout na rozšířenou verzi, ve které celý film působí ještě celistvěji a dokonaleji, a kde boj na Amon Henu v lecčemz překonává obě bitvy dalších dílů.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Celý tento žánr, při nejmenším co se WWII na západní frontě týče, si nezaslouží být tak nemilosrdně Stevenem Spielbergem odstřelen. Po Ryanovi se možná ještě našli bláhovci, kteří se ho pokusili napodobit, nebo snad i překonat, ale o pár let později, když přišlo Bratrstvo Neohrožených, to vzdali i oni. A obě dvě díla sedí na trůně společně dodnes. A probůh už nikdy Ryana nesrovnávejte s Tenkou červenou linií, i kdyby ten film disponoval něčím srovnatelným, prohrál by s ním na celé čáře.A až se příště budete na Zachraňte vojína Ryana dívat, při titulcích nezapomeňte poděkovat Donu Malarkeymu, který nejenže přispěl při tvorbě Bratrstva, ale především myšlenka celého tohoto filmu šla z jeho hlavy.

96 hodin

96 hodin (2008)

Tak to byl nářez. ve filmech se nestává často, že když někomu někdo míří na pod výhružkou na hlavu, tak ho nakonec opravdu zabije, vzpomínám si na to tak max. ze seriálu ztraceni. v prvních deseti minutách autoři prezentovali vše nutné okolo, a pak jsem se až do konce filmu vezl na vynikající rambo styl akci, s pouze několika přestávkami pro změnu vyplněnými geniálními vyšetřovacími fintami. pokud jsem počítal dobře tak Neeson během svého výletu do paříže odpravil něco okolo pětatřiceti lidí. Slušný výkon za pět hvězd.

Jak dostat tatínka do polepšovny

Jak dostat tatínka do polepšovny (1978)

Je to nádhera, když se na to člověk díval kdysi dávno poprvé a všechno to viděl Vaškovýma očima a královsky se bavil, a po letech se na to podívá znovu, vidí to zase očima těch dospělých, tak nejen že pochopí, o co jim v celém filmu jde, ale je to ještě lepší než na poprvé. To samé platí i o velrybě, na které se oproti vybroušené polepšovně přece jen pár pih najde.

Poslední výsadek

Poslední výsadek (2005)

když jsem to viděl poprvé, skončil jsem asi v polovině. Časem mě to však začalo mrzet, a když jsem se dokopal k tomu se na to podívat znova od začátku, ke svému užasu jsem zjistil že si film své čtyři hvězdičky plně zaslouží i přes spoustu zjevných nedostatků a chyb. Třeba dost pochybuju o tom že by německá válečná kořist byla svěřena pouze dvěma němcům a jednomu tlouštíkovi který tvrdí, že je od SS a ještě k tomu o všem ví dvě holandské odbojařky.asi si spletli SS s SA, tam působili často podobní zazobanci, tzv. zlatí bažanti, kteří o válku ani nezavadili. Nebo velitel, který je oslovován majore, nosí uniformu odpovídající úplně jiné hodnosti a taky se mi nezdá že by se ppo holandské krajině projížděl ve stoje v kabrioletu jako cvičný terč pro snipery. Američani mají zase v jedné jednotce na uniformách frčky jak 101. tak 82. vzdušné výsadkové divize, přestože každá v holansku operovala někde jinde, a přestože v holansku k žádným chybám ve výsadcích nedošlo jako v normandii, kde by se to dalo pochopit. Britové mají uniformy v pořádku, zase jsem ale nikdy neslyšel, že by operovali na nepřátelském území v tak malé jednotce. němci zase vypadají, jako by měli AI počítačových her z minulého tisíciletí. Jako koruna všeho je to, že jeden důstojník z pistolí (doslova jak na americké, tak na německé a britské straně) představuje větší palebnou sílu než celé jeho mužstvo dohromady. Dost špatně tady taky působí správce (tlouštík) německé válečné kořisti. Já však tohle všecho dokázal přejít. Zkrátka zapadat do sebe můžou i nesmysly.

Návštěvníci 2: V chodbách času

Návštěvníci 2: V chodbách času (1998)

mohlo mi být tak max. šest let když jsem to viděl po prvé a vzpomínám, že jsem smíchy nemohl skoro dýchat:D. teď už se tak nesměju, ale přesto se k této komedii často rád vracím. Právě že dvojka se mi líbila mnohem víc než jednička, snad je to tím, že dvojka je více komedií, snad mnohem kvalitnějším dabingem než u jedničky. i dvojka má druhou verzi dabingu natočený českou televizí jako v jedničce, a každý by viděl že rozdíl v požitku z filmu je přímo propastný. Můžu klidně říct že kdybych viděl nejdřív dabing od čt, hodnocení by šlo rapidně dolů a říkejte si co chcete. Byl to právě perfektní dabing Pavla Trávníčka alias Jacquille který vytvořil množství srandovních situací i tam kde to film ani nezamýšlel. A když jsem mrknul na některé scénky v původním znění musím konstatovat že Christian clavier podal vskutku obdivuhodný herecký výkon, no řekněte kdo dokáže celý film tak odeřvat a ještě skvěle hrát. Vždy se na tento film rád znovu podívám. To, jakým způsobem byla natočena cesta do ameriky, když konec dvojky byl tak nadějně a zajímavě otevřený, byla přímo katastrofa.

Kruh

Kruh (2002)

Ne, nedokážu to....nakonec dokázal, jen jsem potřeboval několik pokusů i na samotné intro, a závěr jsem musel nechat dokonce až na ráno. S horory nejsme kamarádi. Jak se tohle dělá, že z filmu číší strach, tíže a deprese i ze zdánlivě banálních scén? Ten horor jsem v uvozovkách přetrpěl, protože mě mnohem víc strhla ta druhá, mysteriózní a detektivní stránka filmu. A dost možná by se Kruh bez lekaček dokázal i obejít. A věcná: rád bych viděl rodiče, kteří se synem mluví jako se svým kamarádem, a co hůř, mluví tak on s nimi.