Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (90)

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Utahané, předvídatelné a bez drivu. Takový ten pocit jako když se díváte na jednu z těch x televizních amerických kriminálek. Tak nějak vás to zajímá, ale zas tak vás to netankuje. Kdyby ubrali jednu celou epizodu nebo ubrali cca deset minut z každé z nich, děj by byl o něco svižnější. Beru ale fakt, že seriál sleduju až teď a vidím, že mě čeká ještě milion dalších sérií. Takže Pravák nechcípne v terénu a ani v křesle a pro mě to ztrácí na napínavosti. A to, že nemá emoce mu nežeru. V první sérii to ještě šlo, ale dál má pomalu víc emocí, než jiné postavy a neprocházel by si tou krizí identity, protože by mu to bylo uplně u anusu. Prostě jen těžce flegmatický chlap.

plakát

Ledové království (2013) 

Nejvíc přeceňovaný film, aneb co dokáže udělat dobrá reklama. "Prostě když řekli, že to má být super, tak to přece je super...!" S Tangled naprosto nesrovnatelné.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

První dvě série s původním obsazením za 5*. To byla naprostá bomba. Ve třetí sérii už to šlo pomalu do kytek, jakmile se stáhl Nathan. Posléze to, velmi nečekaně, zabalili všichni a stala se z toho nudná a nic neříkající béčkovka tak za 2* z milosti. Rudy je ztělesnění člověka a postavy, co vás absolutně sere. Člověk co vymyslel tuhle postavu ovládá humor na úrovni, které jé nikdy neporozumím nebo chtěl už asi předem úmyslně snížit sledovanost. Ani nevím, jak jsem to dokázala sledovat do konce. Zápletky o ničem. Herecké výkony na bodu mrazu. Takové to dodívání se do konce, protože jste to už načali. Třeba by na konci řekli do kamery, že si z nás dělali prdel a poslední dvě série nemysleli vážně.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Obsazení americkými herci tomu ubralo. Když se člověk doví, že tam bude hrát Johnny Depp, tak je to prostě boom, protože kdo ho nemiluje... Jejich provedení zas ale takový boom nebylo. Svět Harryho Pottera patří prostě UK se vším všudy. Ti to umí.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Celá sága pomalu vrcholí v typické komerční trháky. Vtipy byly super, ale kvalita celého filmu vcelku chabá oproti těm předchozím. Ten mladej od Lei vypadá v tom ohozu spíš jak smrtijed a dost pochybuju o tom, že měl být tragikomickou postavou... Dost mě zklamalo, že vymázli typickou Darth Vaderovskou hudbu. Čili další aspekt, který ten film posunul blíž k typickým komerčním velkofilmům a dál od Star Wars.

plakát

V hlavě (2015) 

Ten rozpůlený pes... byl prostě nejlepší.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Největší chybou, podle mě, je neustále srovnávat filmy s jejich knižní předlohou. Film nikdy nebude tak dobrý jako knížka a nikdy neukáže filmovému divákovi tolik jako čtenáři. Myšlenky, popisy, charakter, detaily,... Nehledě na to, že každý čtenář si to ve své palici zidealizuje jinak a po svém. Film je prostě dílo více lidí - režiséra, scénáristy, herců,... Kdežto kniha je dílo jednoho člověka. Nejde zpracovat mnoha lidmi s rozdílnými možnostmi a představami film tak, aby splňoval všéchny podmínky spisovatele. Předloha je předloha. Kopie je kopie. Já knihu nečetla a rozhodně bych našla několik nesrovnalostí a výtek. Místy to bylo zmatené. V mnoha případech takové nedotažené. Mně osobně vadil hlas Toma Hardyho a to zejména v situacích, kdy mluvil se svými nadřízenými. Zněl prostě jak po 10 pivech nebo když mluvíme o Rusku - po flašce vodky. Taktéž jsem nijak nezaregistrovala, že borec, kterého zamordoval v tom bahně byl jeho mladší biologický brácha. Každopádně to nic nemění na tom, že provedení filmu bylo velmi dobré. Z pohledu mého kinového sparing partnera, který knihu četl a od filmu hodně očekával, hlavní zápletka nijak převelice zničena nebyla. Pravda, čekal od toho víc, ale mlátit tady scénáristu a režiséra scéněřem po hlavě je trošku moc. Nebylo to perfektní, ale bylo to velmi dobré. Můj sparing partner dává 3,5* . Já dávám 4*.

plakát

Zmizelá (2014) 

Pokud jste po shlédnutí nějakého filmu ještě dlouho a pěkně nasraní a to ne z důvodu ztraceného času koukáním se na špatný film, ale z důvodu návalů negativních emocí vůči záporné postavě, pak dle mého názoru můžete prohlásit, že to byl dobrý film. I kdyby nebyl zvládnutý po jiné stránce. Avšak jsou filmy, které vás takto naserou, naplní emocema ať už zápornýma či kladnýma, ale když nad něma pak přemýšlíte, zjistíte, že tak úžasné filmy to vlastně ani nebyly... A bohužel tohle je jeden z těch případů. Sice si odnesete kvalitní filmový zážitek, ale druhý den si uvědomíte, jaká to byla ptákovina. Na tento film se my doneslo mnoho názorů. Každému se totiž líbila jiná část. Někdo ocenil jen počáteční klišé, jiný zase část, kdy ho ojebala a další zase tu část kdy on se pokusí ojebat ji, ale ona zase nakonec ojebe jeho. Ráda si tento film pustím někdy znova, ale už s vědomím, že film není zas tak jedinečný, jak se zdá; že mnoho věcí nebylo domyšleno do konce, a že je založen tak maximálně na psychologii postav. A budou žít společně do té doby, dokud jeden druhého nezavraždí.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Chudý naivní snílek, který se dostane k prachům, je zamilován do pitomého schizofrenicko-melachnolického dítěte, které se po celý příběh snaží tvářit převelice nevinně. Asi právě proto, že si místo čekání na svou "životní lásku" raději vezme nechutně bohatého týpka, který ji samozřejmě podvádí s první lehkou courou co se mu naskytne pod rukama. Kdo by to byl čekal. Ona očividně ne. Předlohu jsem nečetla a rozhodně nechci shazovat dílo někoho takového jako je Fitzgerald. Jen se budu muset sama přesvědčit, zda je originál opravdu tak prázdný a nic neříkající. Protože to, že jsou bohatí lidé z duše prohnilí, všichni víme.