Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (564)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by hlavne po scenáristickej stránke bolo treba doladiť, ale napriek tomu nadpriemerná záležitosť. Detektívna línia hrá druhé husle a je vlastne veľmi jednoduchá, ale to jej dodáva na autentickom dojme. Žiadne prekvapivé zvraty, skrátka je tu vrah a toho treba nájsť na základe sedliackeho rozumu. Veľmi dobre. Ešte lepšia a výraznejšia je línia s vyobrazením dobového Ruska a celkovo socialistického režimu - je to možno trochu temnejšie než v skutočnosti (možno), ale chápem, že pre lepšie vyhrotený príbeh sa muselo to stalinistické zlo poriadne zhutniť. Tom Hardy výborný a ostatní herci tiež. Spokojnosť. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, neskutečně špatné převedení na filmové plátno. Bylo by toho dost, co by se dalo na filmu strhat, důležité je si však uvědomit a diváka upozornit na to, že se nejedná o temnou detektivku o pátrání pro vrahovi dětí. Zde hraje daleko větší prim atmosféra a prostředí sovětského svazu 50. let, kdy byly všichni podezřelí a i výše postaveným hrozil soud nebo oprátka. Bohužel toto není ve filmu nijak zajímavě znázorněno a film po celou dobu neví, co chce vlastně vyprávět. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že vím, do čeho jdu. Omyl. Můžete vidět milión detektivek- amerických, britských, severských, ba i českých, ale.. jak se připravit na případ, kdy si nejste jisti, zda si víc přejete odhalení a dopadení sériového vraha, nebo to, aby hlavní hrdinové přežili vyšetřování na vlastní pěst v systému, kde "vražda v ráji neexistuje"... Celou dobu jsem se kroutila na sedadle jako žížala a snažila se udržet vnitřnosti na svém místě. Co mě uklidňovalo, byla nádherná přehlídka všech možných herců, ale jinak to bylo vážně surové až na kost. Fuc*ing amazing, máme tu žhavého kandidáta na topku letošního roku. _____ Po přečtení knižní předlohy- tohle je jeden z nemnoha případů, kdy mi nevadilo obrácené pořadí film > kniha, protože tvůrci provedli jen velmi málo změn a celkově je to velmi věrné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V RÁJI VRAŽDY NENÍ… /// Film o absolutní moci ve Stalinově ráji, kde hledání pravdy, znamená cestu do pekla. Pak taky trochu krimi a thriller. Dlouho mě to bavilo. Příběh člověka, kterýho zrodil hladomor, má výborný politický pasáže. Naomi by hravě splynula s davem matrjošek a Hardy je zase takovej uvěřitelnej. Kombinace komančský politiky s krimi (thrillerem) k sobě pasuje. Bohužel, tady ta nepolitická filmařina atraktivitu nezvyšuje. Nejvíc to vodnesl závěr, ve kterým zjišťuju, že nikdo (rejža, scénárista, střihač, kameraman…) pořádně neví, vo čem chtěli vyprávět. Jednou se bude vzpomínat maximálně na výraznou českou stopu a … to je asi tak všechno. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2008 napsal Tom Rob Smith, neznám. 2.) Zajímám se o Čikatila a spravedlivou politiku. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tiše se obdivuji za to, že jsem to dokoukal. Film se snaží působit faktograficky, a to tak, že je to spíše zmatečné. Nicméně fakta jsou smyšlená a zkreslují krutou realitu. Film selhal jakožto popis historie, film selhal se svým zmateným, skákavým a místy více než nudným příběhem. Tom Hardy a jeho skvělá ruská angličtina se to všechno snaží zachránit, ale tentokrát to ani jeho ramena neunesou.. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (33)

  • Stejnojmenný román, který byl snímku předlohou, se skutečných událostí nedrží zcela přesně a je částečně fiktivní. Román je spolu s knihami „Utajovaný projev“ a „Agent 6“ součástí trilogie. (kriplozoik)
  • Štáb utratil za scény natáčené v České republice až půl miliardy korun. Filmovalo se v Praze a Ostravě. Další českou lokalitou, kde se film natáčel, byla továrna v Hrádku u Rokycan v Plzeňském kraji. Hodně scén se točilo na českých vlakových nádražích například v Chřášťanech u Rakovníka nebo na Smíchovském nádraží. Vůbec největší davová scéna s 600 komparzisty byla natočena na pražském Hlavním nádraží. (Nifgai)
  • Scéna napadení ve vlaku se točila několik dní ve studiu. Stavbaři pro tyto účely připravili speciální vagón s odkrytou střechou a automatizovaným mechanickým natřásáním simulující kodrcání reálného vagónu a kolem něj z obou stran instalovali řadu světel, jež se postupně rozsvěcovala a tím uvnitř vozu vytvářela dojem stínů okolní krajiny. Celý souboj si odpracovali kaskadéři/dvojníci hlavní dvojice se štábem B, zatímco Tom Hardy (Leo Demidov) a Noomi Rapace (Raisa Demidov) točili na jiném místě jiné scény. Pak se vrátili a odehráli si jen začátek scény a konec s odchodem. (kriplozoik)

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama