Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 293)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé poměrně nízké hodnocení vyjadřuje fakt že se jedná o ne zrovna upřímnou podívanou, ale spíše bych celé Ledové království považoval za hodně solidní kalkul. Je zde totiž vše co by mělo zaručit úspěch: dojímavý příběh, krásné písničky (Let it go je vskutku vynikající), přitroublá postavička (sněhulák Olaf) a sympatičtí hrdinové. Jenže to celé je takové trošku dělané s kouskem ledu v srdci. Nebo alespoň já tam nevidím něco hřejivého navíc. Přesto bych označil tuhle animovanou záležitost za povedenou, dětem v pohodě přístupnou a pro dospělé hlavně v období Vánoc za zhlédnutelnou. 70% PS: Vyloženě mě ve filmu vadili jen ti trolové. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mě o vlásek lepší než před čtyřmi lety opěvované Na vlásku, nicméně několik věcí mi v Ledovém království přebývalo (bohužel i sněhulák Olaf, který by byl vtipný snad jen kdyby ho daboval Josef Alois Náhlovský, když už mu byl tolik podobný), několik zase chybělo, a tak to na plné hodnocení není. Každopádně se mi líbila působivá severská atmosféra, jeden dějový zvrat, který jsem opravdu nečekal, jemný humor, hudba, sladkobolná romantika udržená na uzdě a sob Sven. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Občas se povídá „řekni to písní“, tady ale měli všichni první půlku raději mlčet. Ve druhé se vynoří cosi jako zápletka s nečekaným zvratem, ale nic, co by z tohoto sněžného muzikálu o síle sisterhoodu udělalo něco dojemného či zábavného. Zůstávají dva otazníky. Vyběhala si Elsa po arendellských úřadech stavební povolení, než si postavila na Severní hoře zámek? A kdybych vzal Olafa na pláž a tím, co zbude, zatopil a nakrmil Svena, byla by to vražda, nebo služba dospělému divákovi? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejdospělejších Disneyho pohádek, kde se pro zvrat nejde daleko a důkaz toho, že si výkladní skříň legendárních princezen může připsat dokonce hned dvě nové členky. Elsa i Anna jsou dvě zbožňováníhodná stvoření, jedna svou osudovou osamělostí (Let it go), druhá pak bezbřehou upřímností ("Že by tudy...?") a i přes charisma či hlášky vedlejších postav stojí Království čistě na jejich vztahu. A právě díky nim a jako obvykle vrcholným hudebním číslům v čele s For the first time in forever je to po zralé úvaze na plný počet. Frozen určitě není bezchybné a k mým nejmilovanějším kouskům (včetně několikrát zmíněného Tangled) mu půl kroku chybí, ale animované události roku se nevyplatí podceňovat. Pro někoho totiž stojí za to roztát. Bez přemýšlení. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mickey Mouse před začátkem filmu byl pecka! Ráda chodím na tyhle disneyovky, vím, že nezklamou mé vnitřní dítě a měla jsem pravdu. Povedená byla postava princezny Anny, upřímná, rozverná a velmi vtipná s rázným direktem. Samozřejmě nejvíc mě rozesmíval sob Sven ... v jeho případě jsem se často bála, že budu nejvíc se smějící "dítě" v sále a rodiče ostatních dětí mě budou pštít ... tak jsem se s velkými obtížemi dusila smíchy až mi tekly slzy. Vysmátý sněhulák Olaf, který nejvíce touží po létě mě dostával do kolen a musím pochválit i hudební složku, krásné písně a povedený dabing, doporučuji :-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (83)

  • Když tvůrci filmu vymýšleli postavu Olafa (Josh Gad), měli neomezené možnosti. Teprve když se zamysleli nad tím, jak by asi uvažoval sněhulák, Olafa doopravdy objevili: je nezkažený, prostý a nevinný. Jeho humor ve své podstatě vychází z prostého způsobu jeho uvažování. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Hudební sekvence tvoří 24 minut z celého filmu. (Natami)
  • Sobi, kteří jsou skvěle připraveni na sníh a zimu, jsou schopni snížit teplotu v nohách téměř na bod mrazu, aby v extrémních povětrnostních podmínkách dokázali udržet stabilní teplotu zbytku těla. Jsou také překvapivě rychlí: nově narozené sobí mládě dokáže hravě předběhnout člověka, což vysvětluje, proč se Kristoff (Jonathan Groff) spoléhá na Svena ve chvíli, kdy se potřebuje co nejrychleji dostat k Anně (Kristen Bell). (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama