Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 293)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Rákosoidi vždy rvou do svých animálů alespoň jednu postavičku, která má odlehčit atmosféru a udržet u přijímačů i ty z nás, kteří jsme mentálně přibrzděnější. To se pak mezi intergalaktickými křižníky či vedle godzillí kloaky pomotává nějaký obrooký degen, blábolí věty typu ,,kdo mi to tu loupe pindíček? To bude přítelovo větříček..." a tváří se rozverně. No, Disney se s tím nekakal, do frouznu nasadil nablblíků celou sadu, respektive prakticky všechny postavy připomínají karikatury. Princezna Dementola, jouda, co dealuje zmrzlým Norům led, obchodní partner - hyperventilující záprtek, pochodující huhuláh, sob anální průzkumník a Krasoň z mnohoděťátkova....všichni odlehčení tak, že až nesnesitelně příliš. Kromě toho potroublý příběh, nesnesitelné songy a absence hepyjendu, který by ukojil mé romantické srdce. Toto pustím dcerce leda při záškrtu. Na doražení. EDIT po roce a půl - třiikrát! Dnes jsem viděl Ledové krávovství třikrát! Povolují mi svěrače. Dcera na to hledí stále dokola s výrazem lobotomizovaného karfiolu, jen jen pustit i slinu, ovšem na jakýkoliv pokus o vypnutí reaguje změnou v multidimenzionálního Satana. Raději tiše pláči v rohu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prazvláštně vystavěno; v první polovině se neděje ale lautr nic a tak se čas "nahání" písničkami "na sílu" v každé druhé scéně (prostě regulérní muzikál s pochybnou kvalitou produkce), aby se v druhé polovině konečně něco dít začalo (takový Hans Christian Andersen à la Disney) a rázem písně mizí a mizí až vymizí dočista (závěrečná cca půlhodina). Krásně stylizované a díky druhé polovině i více pro klučičí prcky než by jeden od "princezňácké uzpívané pohajdy" čekal. Což každopádně nic nemění na tom, že to nesporně je spíše pro děvčata a tomu odpovídá i role mužských postav, které tu jsou vyloženě do počtu (snad až na Olafa a soba). ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá disneyovka, držící se všech zaběhnutých klišé, které ale nefungují jako dobře promazaný stroj, jak tomu bývalo zvykem. Pár dobrých momentů, jedna pěkná písnička a krásné prostředí na dobrý film nestačí. Uvažovala jsem i o dvou hvězdičkách, ale nakonec děti se asi pobaví a Olaf byl prostě fajn. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jennifer Lee / Predloha: Hans Christian Andersen - The Snow Queen | Hudba: Christophe Beck | Produkcia: Peter Del Vecho | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 1,049,744,862 $ || Prečo tomu jednoduchému príbehu dávam za 4? Pretože nemusí byť každá detská rozprávka hyperinteligentná. Stačí, že je pekná, bez moderných elementov, bez sprostých vtipov. Konečne rozprávka, jak za môjo detstva, ktorú by som bez váhania a s radosťou pustil aj svojmu dieťaťu. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľadové kráľovstvo je celkom slušný animák, len škoda, že nevyužil svoj potenciál. Príbeh síce zaujal v podobnej miere ako v rozprávke Na vlásku (2010), ale nebol tak roztomilý ani očarujúci. Bolo tu omnoho menej humorných miest a vtipných scénok na pobavenie. Mám dojem, že v tomto smere sa dostatočne nevyužil potenciál milého snehuliačika Olafa (veľká škoda, že nedostal viac priestoru) a sobíka Svena, animák tak mohol byť humornejší, menej vážny a pre deti tak rozhodne viac zaujímavejší. 75/100 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (83)

  • V průběhu filmu můžeme opakovaně narazit na rosemaling, dekorativní lidové umění, které má v Norsku dlouhou tradici. Objevuje se na oblečení, v rámci architektury a jeho náznaky dokonce najdete i v Elsiných (Idina Menzel) kouzlech a jejích ledových výtvorech. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Když Elsa (Idina Menzel) zpívá píseň "Let it Go", v čase 03:00-03:08 rozpouští své vlasy, které prolétnou její rukou místo toho, aby se po ní svezly. (Peccoskaify)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama