Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Oukej, tak Keira Knightley přichází o první místo v mém žebříčku "crush" a střídá ji Audrey Hepburn. Je opravdu nádherná a má nádherný hlas, doporučuju v originále. Závěrečná scéna je mistrovsky natočená, nekončí to typickým happy endem, o to víc ale ve vás ten film zanechá emocí. Možná z toho šlo vytěžit trošku víc ohledně krás Říma (viz pouhé pětivteřinové zastavení u Fontány di Trevi), ale já tam byl na dovolený, takže neva :D

Někdo to rád horké

Někdo to rád horké (1959)

Wau, wau... Chci zkouknout všechny filmy v TOP 250. U Někdo to rád horké jsem si říkal, že to bude jen taková "povinnost", abych si to odškrkl, ale... Takhle jsem se dlouho nezasmál. Naprosto geniální i o šedesát let později. Nenudil jsem se ani minutu. Nejvíc mě bavila linka, kdy Tony Curtis předstíral milionáře. Dokonalá kombinace situačního humoru se slovním.

Moderní doba

Moderní doba (1936)

Těžko se mi to hodnotí, protože polovinu scének jsem znal už z dřívějška z YouTube: třeba gagy s občerstvovacím strojem, pásovou výrobou, bruslením nad propastí, kokainem v solničce... Funguje to pořád úžasně, i po 90 letech. Navíc musím říct, že filmové kulisy, třeba z té továrny, jsou neskutečné. V pohodě by obstály i dnes.