Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Krimi
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (16)

plakát

Slavnosti sněženek (1983) 

Geniální Bohumil Hrabal se svými "obyčejnými" lidičkami a osudy a neméně geniální režisér Jiří Menzel jedoucí na stejné vlně, hvězdné obsazení, vše podkresleno perfektní hudbou. Jeden z nejlepších českých filmů, který zahřeje na duši, rozesměje i rozpláče a hlavně potěší srdce nádhernou poetikou a lidstvím, kterého se jaksi dnes tolik nedostává.

plakát

Muž, který sázel stromy (1987) 

Nádherná (i když nezvyklá) animace, jednoduchý a velmi silný přípěh oslavující základní lidské hodnoty, resp. principy jako pokora, síla ducha, skromnost. Opravdové umělecké dílo, jedna z filmových lahůdek.

plakát

Intimní tajemství (2007) 

Tak přátelé, to je hotovo. Vraždící ozubená vagína dospívající dívky, jež se rozhodne v kontextu všeho a všech tu svojí pi.. využít k pomstě na mužích. K tomu přidejme "vynikající" herce, námět (nic moc), zápletku (veškerá žádná), zpracování (hrůza), cz dabing na sestru (pro neznalé doporučuji nastudovat znak kapely Tři sestry), no prostě píčovina jak vyšitá (admin to bude určitě v tomto případě tolerovat). Jo ta jedna hvězda, je za toho dědka na konci, jinak odpad jako svině. I když, jestli někdo natočí dvojku a ještě ji dostatečně dokurví (teda doprostitkuje, jakože abych nedostal ten ban), tak by se to z odpadu mohlo vyšvihnout i do TOP nejhorších filmů. Pokud můj komentář někoho pohoršil, tak vězte, že jsou i horší věci (třeba vidět tento film) a vůbec, je to silnější než já.

plakát

Jak básníci neztrácejí naději (2004) 

Na první tři díly to nemá, ale je to stále dobré. Ano spousta věcí poplatných době, atd. Ale i tak to jsou stále Básníci. A navíc, je to prostě oddechovka a docela kvalitní, zkusme k tomu tak přistupovat.

plakát

Zvíře (1977) 

Belmondo Belmondovatý, krásná Raquel Welch, výborné fórky, hudba ... prostě francouzská komedie, tak ji máme rádi (jo kdyby se tak točili i teď). Jedna z nejlepších Belmondových komedií.

plakát

Avatar (2009) 

Budu kamenován, ale víc jak tři dát nemohu. Jednu za technické provedení (tj. 99% filmu), jednu za to, že někdo ty filmy vůbec točí, a jednu za Sigourney (a ta je taková osobněbnější, že). Pěkná podívaná, resp. demonstrace úrovně techniky začátku tisíciletí a to je tak všechno. Zbylé dvě hvězdy by měly být za nějakou tu invenci, děj, atmosféru a takové ty věci co ve filmech bývají a zde prostě chybí. A dívat se přes dvě hodiny na fantasy svět ve stylu "neony Las Vegas", to mě fakt nebere, obvzláště u tohoto režiséra. Džejmsi, doufám že příště to bude lepší.

plakát

Ostrov (2005) 

Uzavřená podzemní společnost, kontaminace země, ostrov, zjištění že všechno je jinak (byli jsme podvedeni), klonování (jakože velice dobrý byznys), honička, finále - svižný film, s dobrou kamerou, herci, hudbou a s velice dobrým námětem (který ale nebyl plně využit), takže mu prominete nějaké ty logické chyby v ději (mohlo to být určitě vypilovanější a vychytanější) a kýčovitý závěr. Ostrov si trochu hraje na víc, než ve skutečnosti je, ale špatný film to není.

plakát

Zkouška pilota Pirxe (1978) 

Humanoidi promíchaní s lidmi, morálka, vypjaté situace, otevřený závěr. Přesto, že to není klasický Lem, je to velmi dobré a je to jedno z nejlepších sci-fi z té doby. Kamera a hudba taktéž super, triky jsou dosti obstarožní, ale nehrají v tomto filmu tak velkou roli.

plakát

Invaze zlodějů těl (1978) 

Být závěrečná půlhodina víc nabitá dějem, dám čtyři hvězdy, ale i tak se jedná o velice kvalitní film, s dobře budovanou temnou atmosférou, dobře zvládnutým a depresivním závěrem, výbornými hereckými výkony. Určitě stojí za shlédnutí.

plakát

Ztracený svět (1925) 

Ve své době to musela být bomba - příběh, triky, dinosauři, herecké výkony (hlavně Wallace Beery), výborná hudba.