Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Normálka jako v každém městě, ale během dvou dní se začne na ulicích objevovat čím dál víc lidí, co divně koukají stylem jako když jedete v kostýmu na maškarní šalinou. Za chvíli ani donald sutherland neví jestli je princezna na hrášku nebo z hrášku a když si na něj celé okolí ukáže prstem a začne děsivě vřískat, tak ví aspoň, že je zle. Do toho se pak dá spousta napínavých scén, čekaně nečekaných hybatelů děje, dvě strašidelné honičky, jeden jeff goldblum, jeden spock, pár navnadění na konec, který ale pokaždé nepřijde a nakonec jeden extra strašidelný opravdový konec a je z toho Invasion of the body snatchers. :) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Atmosferické, nepříjemné, depresivní. Nejedná se o rizí horor. Spíše jde o mix sci-fi a thrilleru. Skvělá kamera a hudba dodávají jinak pouze nadprůměrnému filmu pravý šmrnc. Nejpůsobivější jsou scény odehrávající se za nocích, kdy požírači těl pronásledují dosud zdravé lidi. špička hororového sci-fi. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

9.5/10 Silně atmosferický horor. Druhé zpracování knižního románu u mě černobílý originál překonalo. Obě verze jsou hodně kvalitní, ale tato z roku 1978 má přesně to, co té první chybělo a za co jsem ji nedal plný počet. Pěkný klidný rozjezd nenasvědčoval ničemu, co jsem v druhý půli zažil. Celý film si drži tísnivou atmošku strachu a na závěrečnou patnáctiminutovku přidá o 300%. Scéna u lodi s Elizabeth a samotný závěr - nelze nedat plnej počet. Hudební motiv během telefonních hovorů ve městě působil tak děsivě ! Takhle má vypadat správnej sci-fi horor. [říjen 2006] PS: Vztah Matthewa a Elizabeth - ony odporné nepříjemné pocity bezmoci a zoufalství byly přesně jako ze zlé noční můry. Takhle si představuju nahnání strachu. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tuhle břečku jsem musel dát na dvě půlky a i tak nebyla síla to dokoukat do konce - asi 20 minut před koncem muselo přijít nevyhnutelné a to s úlevou zmáčknuté STOP, vymazání blu-ray z disku a následně odpad! na ČSFD. Tohle se nedá ohodnotit ani s úctou ke stáří filmu nebo později známějším hercům. Horor, který spíš vypadá jak nepovedená komedie. Skřeky a zvuky, které musel dělat snad někdo pod vlivem drog, děsný scénář, strašná - nervy drásající hudba. Nejvíc obdivuhodné jsou takové ty záběry, které mají vypadat napínavě a vážně a po pár vteřinách napjatého očekávání vyprsknete smíchy nebo si plácnete do čela. Tohle pustit na filmovém maratonu, tak odpadnou všichni po půl hodině :-D..a vlastně tam by se to hodilo, to by byl test pozornosti :-D ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Trochu jinde než originál - rozhodně však stále na výši. Více hororové atmosféry, bez diskusí lepší herci. Posun směrem k "strachu z detailu" včetně zakuklených probouzejících se "náhražek. Výborný kudrnatý Sutherland, leč málo Duvalla - a to jeho pohupování tak skvěle navozovalo tu správnou náladu. V každém případě film, u nějž raději neusnete... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Kevin McCarthy, jenž hrál hlavní roli v původní verzi filmu, se objeví jako muž žádající o pomoc. (D3VIL)
  • Scéna s nahou Elizabeth (Brooke Adams) byla natočena i v druhé verzi, v oblečení. Tato "mírnější" verze byla vysílána při premiéře na televizní stanici ABC v roce 1980. (D3VIL)
  • Při natáčení scény utíkajících Matthewa a Elizabeth srazil herce Donalda Sutherlanda Volkswagen Beetle. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama