Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Nepřátelé

Nepřátelé (2017)

Vyprávěné pomalu, pomaličku. Úvodní scéna mě málem odradila od sledování zbytku. Slabší povahy to nemusí vydýchat. Bale je pro mě rozporuplná persona. Pokaždé hraje na maximum, ale ne všude to "vyzní". Tady to teda vyznělo. Pro mě jeho nejsilnější role. On za to může i geniálně jednoduchý a přitom silný scénář. Příroda středu spojených států to dokonale podkreslila. Chvíli nenávidíte Indoše, chvíli Bílé bubáky a nakonec si řeknete: Proč se vlastně nemají všichni rádi? Válka stojí za hovno. Dobře strávené dvě hodinky života.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Jsem Jackův stažený žaludek. Jsem Tombův promarněný život. Dva takové snímky nejsou. Elektronická hudba připomínající mechanické zvuky z Erase head, velké množství prolínajících se detailů a propracovaných dialogů... Z průměrné knihy udělal Fincher nadprůměrné moviečko. Obsazení - perfektní! Brad tady přesvědčil současníky, že to není žádná měkkota a Norton byl a ž překvapive pohyblý na to, jak vypadal před rokem v Kultu. Přestože se s některými anarchistickými názory propagovanými Tylerem, tedy Jackem nelze ztotožnit, čím jsem starší, tím ví tíhnu k přehodnocení některých tady vyslovených tezí. Pixies na konci tě rozbijou! Asi nejsem objektivní, s Klubem jsem prošel pubertou a je to jeden z mých srdečních.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Spolu se skrytou indentitou nejlepší žánrovka. Fanoušci druhé poloviny minulého století čekali na setkání dvou dvojic na stříbrném plátně, které by uspokojilo zrvhlé sny mladých dobrodruhů: Sly a Arnolda a Pacina s De Nirem. Toho prvního jsme se dočkali dost pozdě, idkyž to pořád stálo za to. A druhá dvojice....Neumím si představit lepší scénář. Policajt a gangster. Mraky skvělých herců ve vedlejších rolích. Škoda že nejde 6 hvězd.

Interstellar

Interstellar (2014)

Dokonalost! spojení témat vesmírného dobrodružství, kvalitního dramatu, apokalypsy a mystérie a to vše za hudby Zimmera.... Kéž by šlo hodnotit 8 hvězdami! poprvé musím o všech co dají míň než pět hvězd prohlásit, že jsou to ignoranti a ichtyláci. Jo a díky filmu jsem si koupil hodinky Hamilton :)

Velký Gatsby

Velký Gatsby (2013)

Na mne to zapůsobilo. Moje nejoblíběnější doba, neuvěřitelně vizuálně zpracovaná, silnej romantickej příběh, kterej dokázal zlomit i chlapa, všichni napůl blázni z neustálých alkoholových a fetáckých dýchánků... příběh který bych prostě nečekla. Film byl dost dlouhej, 15 minut dolů bych asi uvítal. A velký mínus je u mě hip hop linoucí se okolo těch párty..podložit to směsí moderní muziky a muziky té doby by bylo určit cool, ale muzika alá 50 cent je v tom filmu prostě kýč. Nejlepší co lze vyzdvihnout na filmu je kamera a standartně nestandartní DiCaprio. i přes těch paír nedostatků, 90 %.