Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Fantasy
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (106)

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) odpad!

Opravdu nemohu dát ani jednu hvězdu. Dívat se na tuto "pohádku" bylo ryzím utrpením. Princezna protivná, nesympatická, že bych jí nejraději praštil po rypáku srolovanýma novinama. Celý děj neuvěřitelně nudný, herecké výkony nulové, kamera horší než v nějakém studentském filmu. Opravdu neshledávám na tomhle filmu absolutně nic pozitivního. Bohužel :(

plakát

matka! (2017) 

Tohle není ani tak film, jako spíše umělecké dílo. Příběh nabírá otáčky neuvěřitelnou rychlostí z naprosté letargie do neuvěřitelné šílenosti. Neustále se tu střídá v extrémním kontrastu na jedné straně hrůza, která spočívá v osamělosti a na druhé straně hrůza, která spočívá v chaosu. Film si nebere žádné servítky a na závěr už divák neví co je skutečnost? Na co se to vlastně dívá? O co v tom filmu vlastně jde? Atmosféra úžasná. Děj poutavý. A shlédnutí pouze na vlastní nebezpeční!

plakát

Orel Eddie (2016) 

Fakt, že příběh filmu napsal sám život dává tomuto dílu další rozměr. Zábavné i dojemné zároveň. Jakýsi mix Kokosů na sněhu a Rivalů. Každopádně úžasný film.

plakát

Tvář vody (2017) 

Příběh o odporné nechutné zrůdě, poháněné sexálními pudy, která se nezastaví před ničím a dokonce se rozhodne spářit i s nějakým rybochlapem z amazonského pralesa. No FUJ! Ale teď vážně. Nenechte se zmást zařazením tohoto díla do zcela chybného žánru. Thriller? Skoro vůbec. Horor? Ale kdepak! Naopak co mi tam chybí je komedie. Protože první polovina filmu se nese na takové sarkasticky úsměvné vlně. I když by samotná zápletka (nebohý tvor z deštného pralesa je zneužíván bezcitnými vědci k experimentům) mohla vypadat jako klasický ekovýplach mozků, který nesmí chybět v žádném současném rádoby hlubokém díle, opak je pravdou. Film je zasazen do doby, kdy rasismus jen kvetl, a tak si to tady černí herci hezky vyžerou. Žádná rasová korektnost, žádný další film, kde hrdinní američané jsou ti dobří a rusové jsou ti špatní. V druhé polovině už začíná být film poněkud temnější. Holt jde do tuhého! A ke konci už vůbec netušíte jak to sakra dopadne - A TAK TO MÁ BÝT! PS: ten chlápek co si myl ruce zásadně před chcaním a nikdy po něm byl frajer! :D

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Akce a legrace - o tom mají komiksy být a o tom je i tenhle (pro mě zatím s přehledem nejlepší) díl Thora. Celou stopáž filmu jsem se královsky bavil. Scénář je snad napsán výhradně ze samých hlášek. Chris Hemsworth v roli Thora byl jako vždy super, Jeff Goldblum jako roztěkaný šílený světovládce byl k popukání a pro Olgu Lounovou byla bohyně smrti Hela životní rolí.

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Proč? Pro boha proč se takovéhle filmy točí? To je přesně ten druh filmů, které vyloženě nesnáším. Film po kterém Vám je akorát tak na nic. Rád si vychutnám mrazivý horor. Rád se pobavím u komedie. Ale co si mám odnést z tohohle filmu? Tvůrce filmu byl za mlada šikanovaný a umřela mu máma a on se rozhodl podělit se o ten zážitek se světem, nebo co? Nevím. Nerozumím tomu. Pro někoho ten film asi může být hlubokým niterným zážitkem, ale já bych se bez podobných "skvostů" obešel. PS: Netvor byl ztvárněn docela hezky, škoda že ho nevyužili v pořádným filmu.

plakát

Wonder Woman (2017) 

V celku uspokojující snímek, který hodně táhne nádherná Gal Gadot. Mile překvapily akční scény. Dokonce i zpomalené záběry během bojů (které většinou nesnáším) byly tady tak šikovně vloženy, že nepůsobily rušivě, ale podtrhovaly souboje. V tomhle ohledu hodně dobrá práce. Celou dobu mě ale vrtal hlavou začátek filmu. Především scéna, kdy naše sexy hrdinka vytáhne z vody vojáka, kterého nikdy neviděla, on ji řekne "Já jsem ten hodnej a všichni támhle ti jsou zlí" načež je ona s kámoškama všechny pozabíjí, aniž by s nima prohodila slůvko. Přemýšlím, co by se asi stalo, kdyby tam ztroskotal německý voják, kterého by pronásledovali britové. Předpokládám, že z jeho pohledu by byl on ten hodný a Britové zlí. A vzhledem k tomu, že naše Stevie Wonder Woman neměla potřebu si zjistit, co bylo příčinou války a která že z těch stran je dobrá a která je zlá (Áreovská), tak mohl být vlastně celý příběh o tom, jak naše Amazonka v čele nacistických vojsk likviduje nepřátelské jednotky Trojdohody :)

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Margot Robbie jako Harley Quinn naprosto úžasná. Jared Leto jako Joker naprosto k pláči. Video "JACK NICHOLSON REACTS TO THE NEW JOKER" to celkem vystihuje. Jinak celkově je film takový koukatelný průměr.

plakát

Mumie (2017) 

Filmaři si měli ujasnit, co chtějí vlastně točit, protože tahle splácanina akční, fantasy, hororové komedie je už trochu moc a nefunguje to. Zároveň jsem měl trochu problém s tím komu mám vlastně fandit. Tom byl dobrej, ale vypatlaňoučká blonďatá Annabelle Wallis se nemohla sexy exotické Sofii Boutella vyrovnat. BTW: tahle herečka hrála i sexy mimozemšťanku ve filmu Star Trek: Do neznáma