Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Buffy, přemožitelka upírů

Buffy, přemožitelka upírů (1997)

Až na sedmou sérii je Buffy prostě holka do nepohody. Kdykoli jsem měla problémy a obrátila jsem se na tuhle teenagerku s bojovými schopnostmi pro trochu pochopení a nadhledu, nikdy mne neodmítla. Zajímavý je, že mne tento seriál vůbec nebavil v období, které prožívá hlavní hrdinka, ale vtáhl mne do děje až o deset let později. Suchý humor, vypointované dialogy a semtam nějaká ta apokalypsa či milostný vztah, který jí většinou taky není tak nepodobný. Možná je to tím, že občas je fajn vidět trpět taky někoho jinýho a nejspíš je mnohem víc fajn, vidět, že to někdo taky zvládá s nadhledem a smyslem pro srandu. Nám obyčejným smrtelníkům to dává šanci si vydechnout

Nebezpečná identita

Nebezpečná identita (2011)

Po shlédnutí již devátého dílu jsem navýšila původní hodnocení na 5*. Pokud začne kvalita seriálu upadat, tak je zase sundám. Každopádně už mi dokonce nevadí ani postava Malcolma a začala jsem mít opravdu ráda Andrewa. Dějová linka je možná podobná linkám jiných starších seriálů, na druhou stranu, v dnešní době by se třeba i Boston Legal dal do určité míry považovat za vykrádačku výstředností z Ally Mcbeal (aby ne, když za tím stojí David E. Kelley), takže zatím spokojenost. Přiznejme si, že v době, kdy už bylo zfilmováno všechno pětkrát, může člověk těžko narazit na úplné novinky. Atmosféra seriálu je pro mne natolik poutavá, že jsem ochotná si všelijaké spekulace a dedukce děje dalších dílů zcela odpustit. A o to víc si to užívám.

Dexter

Dexter (2006)

Když moji známí začali v roce 2008 šílet po tomto seriálu, zařekla jsem se, že se oblbnout nedám... Nicméně, Dexter Morgan si na mne tiše počkal a po čtyřech letech přišla ona noc, zalitá měsíčním svitem a krví, což může sice znít jako přihlouplé romantické klišé, ovšem na nejednu ženu zapůsobilo, tak proč by ne na mne... Od dob Hannibala Lectera jde o nejsympatičtějšího, nejchytřejšího, nejatraktivnějšího a zároveň svým způsobem nejvtipnějšího sériového vraha, který zabíjí pouze free range rude... pravda, podle Harryho kodexu by musel Dex Hannibala zabít už aspoň třicetkrát - možná teď fandům Hannibala Lectera přijdu jako totální rouhač a kacíř, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby se ti dva setkali a Hannibal nakonec skončil na stole, a to i přes fakt, že jsem jedním z největších fanoušků dr. Lectera.. Mohu-li doporučit, sledujte nejprve originální znění a pokud zvládnete dabing, pusťte se s klidem i do něj na Prima Cool. Už aby byla sedmá série :)