Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

21 gramů

21 gramů (2003)

Pokaždé, když jsem slyšel o někom, kdo se rozbrečel uprostřed filmu, říkal jsem si, že je to sakra měkkoň, když je to "jenom" film. Ale tady jsem to nevydržel ani já - opravdu jeden z nejemotivnějších filmů vůbec. Alejandro González Iñárritu vytvořil něco neuvěřitelného - příběh tří lidí, které se spojí v jeden: (POZOR NA SPOLIERY) Matka, která přišla o všechno, Kriminálník, který se snaží najít smysl života tím, že se obrátí na Boha, Muž, který čeká na srdce - nemůžu rozhodnout, který byl nejdojemnější. Propletení všech tří příběhů je tak geniální, to, že případ není vyprávěn v časové souvislosti - to z tohoto filmu dělá hodně neobvyklou záležitost. Geniálním se film stává až po připočtení hereckých výkonů - Naomi Watts je jedna z nejlepších hereček vůbec, tady to jen dokazuje. Sean Penn je vždy famozní a Del Torovi věříte každé slovo, z vedlejších rolí zaujala především Charlotte Gainsbourg, ale ta je taky vždy skvělá. HODNOTÍM: 5/5 (POSTUP DO TOP)

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

Mnoho lidí se na film nepodívá jen z toho, že jim příjde "americký". On taky je, ael rozhodně nepatří do kolonky "blbé", která se s kolonkou "americké" velmi často zaměňuje. Jedná se totiž o příběh, ve kterém se vidíte. Anne Hathaway je dívka, která aby mohla dělat to, co chce, tak musí vytrpět stáž ve snobáckém časopisu o módě. Ona však není nikdo, kdo by módu kdovíjak žral, spíš ji odsuzuje. Když se její negující přístup však potká s ďábelskou šéfovou Meryl Streep, stává se z ní dříč - a její odplata? Šikana, která je druhé jméno módy.....Film je neuvěřitelně svižný, dialogy nenudí, herecky je zvládnutý na jedničku od všech čtyřech hlavních představitelů - snaživá Anne Hathaway hraje klasicky dobře, ďábelská Meryl Streep je ten nejlépe zahraný záporák ve filmu vůbec, Stanley Tucci je bůh a pro Emily Blunt mám ohromnou slabost, protože je bravurní! K tomu se film obouvá do dnešních dívek, které přes samou práci nevidí ostatní. A navíc - je to vtipné! Ne trapné, ale vtipné - a i přesto si to dokáže udržet uvěřitelnost a velmi neočekávaný konec. HODNOTÍM 5/5 (POSTUP DO TOP)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Keira Knightley je bůh - alespoň pro mě :-) Na romantické filmy moc nejsem, ale tohle je tak úžasně natočené, že si to musí zamilovat každý! Krásná klasicisní Anglie, citlivě natočený příběh, decentní vtip, bravurní herecké výkony - film nejen krásně dokumentuje 19. století a jeho názory, ale vyzdvihuje i naivitu té doby. Do toho tady není žádná nesympatická postava - každou člověk prostě musí nějakým způsobem pochopit. A Keira Knightley podala svůj životní výkon. HODNOTÍM 5/5 (POSTUP DO TOP)

Jako malé děti

Jako malé děti (2006)

Na konci jsem brečel a nestydím se za to. Je to jediný film, který to dokázal. HODNOTÍM 5/5 (TOP)

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Spousta barev, pitvoření Nicole Kidman, spousta světel, slonů, liliputánů převlečených za jeptišky, bláznivých kostýmů, zelená Kylie Minogue - tento film je diamant. S lehkostí střídá komediální prvky, mrazivou atmosféru, čirou romantiku - krásně balancuje na pomezí. Ano, je to kýč, ale vybroušený jako diamant. HODNOTÍM 5/5 (TOP)

Na dotek

Na dotek (2004)

Faleš, intriky, láska, sex, pomstva, tajemství, hrdost - na vystižení tohoto stačí čtyři herci: Jude Law, Julie Roberts, Clive Owen a Natalie Portman - hlavně poslední sva zmiňovaní zahráli excelentně. Jak už tu Tosim napsal - Inteligentní film o sexu (a bez sexu. - můj dodatek). HODNOTÍM 5/5 (TOP)

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

Gothická pohádka s tak temnou atmosférou, která vás dostane. Ještě když do toho ukáže svůj kukuč křehulka Christina Ricci, přemýšlivec Johnny Depp a děsivá Miranda Richardson s Christopherem Lee - je to stylové, neskutečně stylové.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Srdcovka - skvělý herecký ansábl (Rickman, Knightley, Nighy, Thompson, Grant, Linney..), famózní režie, excelentní soundtrack, neuvěřitelně vtipné dialogy, dojemné story - nenapodobitelný film.

Snídaně u Tiffanyho

Snídaně u Tiffanyho (1961)

Na každého člověka příjdou někdy chmury. Já ty svoje řeším tak, že si zalezu do křesla, dám si horkou čokoládu s croissantem a zapínám Snídani u Tiffanyho. Ten film má v sobě tak úžasnou pohodu, že to na vás kýchne - i kdybyste nechtěli. Audrey si zamilujete. HODNOTÍM 5/5 (TOP)