Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (9)

plakát

V jeho očích (2014) 

Srdce mi plesá...Tak úchvatný, procítěný snímek jsem již dlouho neviděla... Sympatičtí, pohlední, velmi přirození herci. Nápaditý scénář s hudbou, která ho jemně doplňuje. Kouzlo brazilské přírody, doupě mladých a úžasně vyřešený konec. Žádná negativa mě nenapadají, snad bych si jen přála, aby byl snímek dvakrát delší. Za mě jasných 5 hvězd + kdyby to šlo, tak jedna navíc.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Asi nejsem na knížky. Filmová adaptace mi přišla mnohem lepší. Shailene Woodley nezklamala a Ansel Elgort se konečně pořádně ukázal a příjemně překvapil. Oba dva nesmírně přirození, sympatičtí, hlavní dvojice snad nemohla být vybrána lépe. Co se týče příběhu, nejedná se o nic nového, ale v trojlístku s Restless a Now Is Good si pro mě tento snímek vysloužil stoprocentně první místo. Skvěle zahráno, příjemné prostředí, většina děje odpovídá knize, výborně zvolený soundtrack (výběr M83 mě osobně opět velmi potěšil). Snad kdybych neměla přečtenou knihu, film by mě více emotivně „dostal“. Nicméně jsem odcházela s pocitem „jo, opravdu vydařený film“. Za mě bez výhrad 5 hvězdiček.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Po pilotu nadšení, zhruba do půlky série pak jednotvárnost, ke konci série se to začalo hezky rozjíždět. Stephen Amell pro mě dříve neznámý - hezká to tvář, svaly,..., ale přijde mi takový bez života, strnulý...skoro celá jeho rodina na mě takto působí. Vyzvedla bych postavu Heleny a Felicity - seriálu dodaly šťávu...Soundtrack a hudba nic moc, prostředí fajn, flashbacky z ostrova taktéž super... Za mě 3 hvězdičky a ještě nevím, zda se budu koukat dál.

plakát

Divergence (2014) 

Oblíbená Shailene Woodley pro mě na první pohled ve snímku, od něhož jsem nic moc neočekávala. Řekla jsem si, že to zkusím. Výsledek? Příjemné překvapení. Žádnou synopsi jsem nečetla, zkrátka jsem si film jen tak pustila nad ránem, vyčerpaná učením, nemohoucí usnout. Chytlo mě to, i když to byl kinorip. Nevím, jestli byl film až tak dobrý, nebo jsem zoufale potřebovala vypnout a podívat se na něco, co mě relativně uklidní před maturitou. Shailene je skvělá, přirozená, krásná herečka. V poslední době ji mám hodně ráda. Zaujala mě hlavně už v The Spectacular Now, kde si s Miles Tellerem tuším poprvé střihla jednu z hlavních rolí (toho obecně moc nemusím). Nicméně v seriálu The Secret Life of the American Teenager nic moc (to už bude asi i tím seriálem, ne herečkou). Zkrátka role Shailene padla jako ulitá. Příběh? Zase něco nového. S určitými frakcemi (poslední dobou třeba v The Originals) se sice setkáváme ve více snímcích, ale zde je to zase něco nového. Navíc je do něj zapleten love story, takže přesně, co jsem teď potřebovala, abych nezblbla. Theo James – pro mě novinka – dosud jsem herce neznala a ani ho vyhledávat nebudu. Kate Winslet – nemám problém. Jako žena záporňák ve vyšší pozici mi sedla. Jai Courtney – opět novinka a překvapil. A jako poslední bych zmínila Ashley Judd. Tu zbožňuju už z Come Early Morning. Prostředí super, zajímavé myšlenky. Z čeho jsem však hotová – soundtrack M83 a Ellie Goulding a její Dead In the Water – ty dva songy mi k filmu totálně sedly a odvařily mě ihned, co jsem je uslyšela. --> Moje heslo: pokud je dobrý soundtrack, je dobrý i film. Závěr – doporučuju zhlédnout a přečíst knižní předlohu – já už se to chystám udělat… Film se prý dle knihy povedlo zpracovat úžasně.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

genialita...Cumberbatch neskutecny charakter.... 3x03 nejlepsi

plakát

Správci osudu (2011) 

Romantická stránka filmu mě moc nenadchla, herci taky ne (kdyby měl film alespoň o půl hodinu více, která by byla věnována vývoji vztahu postav a hlavními postavami by byli jiní - mi sympatičtější herci, film bych určitě ohodnotila lépe). Nicméně myšlenka celého filmu byla zajímavá a soundtrack uspokojující. Ještě se ne mi nelíbil poněkud méně napínavý a řekla bych i nedořešený rychlý závěr. Takže dnes to bude za 3*

plakát

Kámoši až na dno lahve (2013) 

Na film jsem se těšila, ale musím teda říct, že nic komediálního ani romantického tam nebylo natolik, aby byl film řazen do těchto žánrů. Upřímně řečeno, čekala jsem od něj více. Nadchnul mě název, téma, bohužel jsem se v průměru spíše nudila. Pak mi došlo, že se jedná o snímek, který je docela realistický - až mě to zamrazilo. Takové filmy ve mně - jakožto v milovnici naivních filmů - vždycky zanechá něco mírně stresujícího, něco, co mi řekne, takový je svět, holka, žádný happyend, který jsem před zhlédnutím tohoto filmu čekala. Pak už mi v průběhu filmu došlo, že to tak asi nebude. Nicméně - zážitek mám asi průměrný. Chyběla mi nějaká hudba, nemám moc ráda "tiché filmy", ale když nad tím tak zpětně pouvažuju, moc hudby by se tam snad ani nehodilo. Takže jak říkám - za nápad, zpracování a celkový dojem dávám 3*

plakát

Kdo přežije - Hrdinové proti padouchům (2010) (série) 

Pár spoilerů! Z počátku jsem byla trošku otrávená z toho, jak málo "problémů života na ostrově" bylo divákovi umožněno vidět. Vždy jsem měla tuto báječnou podívanou zafixovanou jako boj o přežití, hladovění a překvapení soutěžících, že to není taková sranda. Tento díl byl ale o něčem jiném. Je to samozřejmě soutěžícími, kteří se v této 20. sérii sešli. Někteří soutěžící velmi zajímaví, žádná béčka; někteří mě vyloženě štvali (např. Candice, Russel - protože taková já prostě nejsem, Sugar i Parvati). Nicméně Russel - skvělý hráč, Parvati také - té to však bohužel pouze vyšlo. Vytvořili ryze strategickou hru. Ona celá řada je o aliancích, strategii a to, co už jsme mohli vidět v předchozích řadách bylo trošku vypuštěno (již to známe). Převraty, kmenové rady, nové aliance, jak lidé dokáží hrát hru - tuto show udělaly velmi špičkovou. Můj prvotní vcelku znuděný názor byl asi v polovině pořadu nahrazen hotovým úžasem. Bavilo mě sledovat ona přeskupení, zvraty, zrady. Zprvu jsem soucítila s Hrdiny, podporovala jsem je, a pak jsem zjistila, že Zloduši mají taky něco do sebe. Nakonec jsem stejně truchlila nad hotovou prohrou Hrdinů. Je ale fakt, že si to zasloužili. Zloduši prostě hráli. Nevěřím, že jsou Zloduchy i v normálním životě, i když Russel mě fakt štval. Ještě, že to nevyhrál! Sandra - na počátku hry mě nijak nezajímala, spíše jsem na ni měla negativní názor. Moc se neprojevila, pak se ukázala jako dobračisko a hned si mě získala. Chytrá to holka! Takže už jen stručně - výborná řada, vítěz také jde (z té trojky bych určitě nevolila jinak), ale spíše bych vítězství přála Rupertovi. Parvati "hrála" sice dobře, v soutěžích určitě bodovala, ale jako člověka? Takovým lidem zkrátka říkám NE. Pět hvězdiček!!!

plakát

Teď a tady (2012) 

Už dlouho mě žádný film takto emociálně nepohltil (možná Restless). Dakota Fanning se do své role úžasně vcítila. Ač velmi smutná podívaná, líbilo se mi to něco opravdového, životního, romantického dohromady. Snad bych ještě ocenila skvělou hudbu. Tento snímek mohu zařadit mezi mých TOP 10 a možná, že si ještě přečtu knižní předlohu... Povedené, krásné, smutné...