Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Jan Hus

Jan Hus (1954)

Pro mne osobně je Štěpánkův Jan Hus o třídu lepším než, to co bylo natočeno k 600 výročí smrti mistra Jana Husa z roku 2015. Pravda výprava u Hádkova Husa je asi o něco lepší, je to tou dobou, ale herci na mne působí přirozenějším dojmem.

Břetislav a Jitka

Břetislav a Jitka (1974)

Moc krásný film. I přesto, že se romance budoucího knížete Břetislava I. a Guty (Jitky( jistě odehrála zcela jinak, podle mantovského biskupa byl totiž kníže Břetislav I Gutě přímo vnucen. Ale účel svědčí prostředky, díky tomu byla naše země obohacena o prvního historického korunovaného českého krále Vratislava. A nakonec spolu měli čtyři syny. Ale hlavně jsem si všiml, jak byla Eliška Balzerová krásná ženská. Dlouhém vlasy ji slušely více.

V erbu lvice

V erbu lvice (1994)

Krásný film. Zdislava z Lemberka a Křižanova je moje srdcovka. Milena Steinmasslová zahrála Zdislavu krásně, a asi takto bych si skutečnou paní z Lemberka dokázal představit. Nejlepší scéna pro mně, hostina na dvoře krále Václava I. Přesně to vystihlo, jak se žilo v polovině 13. století. Boris Rosner, jako pan Havel z Lemberka, také skvěle zahraný.

Dívka v modrém

Dívka v modrém (1939)

Ty jsi má jediná dívka v modrém. Miluji tento film, tak jako všechny, kde hrál Oldřich Nový, Nataša Gollová a Lída Baarová, i když u té jsem zdrženlivý.

Hotel Modrá hvězda

Hotel Modrá hvězda (1941)

Krásná romantická komedie. Herečka Nataša Gollová. Hodačová je jako v každém jejím prvorepublikovém filmu sexy a opravdu eroticky přitažlivá. Nostalgicky až romanticky zde Vladimír Rychta (Oldřich Nový) vzpomíná na strávené líbánky jeho rodičů v Hotelu Modrá hvězda na IV. okrese.

Cech panen kutnohorských

Cech panen kutnohorských (1938)

Zděnek Štěpánek zahrál snad všechny své role dokonale. Pro mně osobně Top filmy, Cech panen Kutnohorský a Nezbedný bakalář. Naprosto dokonalá komedie.

„Já už budu hodný, dědečku!“

„Já už budu hodný, dědečku!“ (1978)

Komedie která nemá chybu. Miloš Kopecký zde patrně hrál i sám sebe, ale možná to bylo jeho psychickou chorobou, kterou dle tvrzení jeho kolegů trpěl již od mládí. Vynikající herecký výkon i u Aleny Vránové a Svatopluka Beneše

Umučení Krista

Umučení Krista (2004)

Umučení Krista je nejlepší zahraniční film, který jsem kdy měl tu čest vidět. I když zrovna Americké filmy nemám rád, tak toto se fakt povedlo. Ta čistá aramejština, ale i latina je zkrátka dokonalá. Dost mne překvapilo, že zrovna církev, která by měla být ráda zato jak se zde vystihl patrně skutečný život Ježíše, tak naopak řvala, že to je nechutné a nepravdivé atd.. Za mně pět hvězdiček, ale dal bych i deset

Boj na řece

Boj na řece (1984)

Strašně rád jsem se na tento film díval, když byl na WHS. Dneska už ho snad ani nikde v TV nedávají, což je škoda. Dávám pět hvězdiček i díky nostalgii