Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Oblíbené filmy (9)

Černá kniha

Černá kniha (2006)

Výtečné válečné drama z jiného úhlu pohledu a konečně bez syrových pohledů na Židy v koncentračních táborech. Právě proto se mi zdá z historického hlediska i více přínosný (konečně se někteří dozvídají že nacisté byli i na západě Evropy a že existovalo „něco“ jako odboj). Líbí se mi celkové obsazení neamerických herců, kteří bohužel někdy zavání americkým způsobem hraní. Sebastian Koch by měl dostávat jen více a více takových hereckých příležitostí (na divadlo je jej škoda), jen málo herců totiž dokáže diváka přinutit k tomu, že lituje smrti nacistického velitele. 82% zcela zaslouženě..

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Přiznám se, že Audrey Tautou jsem přiliš nemusela (nějak pro mě existuje jen jedna Audrey), ale po Amélii jsem si ji zamilovala (sice jen v tomhle filmu, ale i tak mě okouzlila převelice). Nenapadá mě nikdo jiný, kdo by ji zahrál lépe. To je jedna věc. Věc druhá je příběh samotný - strhující, kouzelný, úžasný no prostě skvělý. Věc třetí a myslím, že neméně důležitá než ty předešlé je Tiersenova hudba, kterou si zamiluje každý. Ne každý jako každý, jak se to chlácholivě povídá, ale opravdu KAŽDÝ.

Cela 211 - Vězeňské peklo

Cela 211 - Vězeňské peklo (2009)

Kdyby tenhle snímek nenatočil Daniel Monzón, ale John Nějákej nebo James Takovej či Thomas Makovej (rozumějte tím amíky tedy ehm občany USA ehm) tak by to nejspíš byl další průměrný film s vězeňskou tématikou, kterých jsou stovky. Tím, že zde dokonce ani nehraje žádný James, John, Thomas nebo Charles (možna by se našel v tom záběru, kdy dav burácí před věznicí), ale všechno to je španělsko-francouzké osazenstvo, film předčí všechna vaše očekávání. Nezavání typickým rozpolcením na dobro a zlo a ukazuje celkem syrově jakým způsobem se vám může otočit život b+hem minuty, a že při něm (životě) vás udrží jen chladná hlava a logické uvažování. Za mě skvělé a klidně doporučím všem lidem různých chutí, tvarů a věku.