Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Síla lidskosti - Nicholas Winton

Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002)

Nejemotivnější dokumentární film všech dob o jedné velké pravdě. Snad ještě nikdy na mě nezapůsobil žádný film tak jako tento a co jsem viděla filmů s dojímajícími scénami, natočené podle skutečných událostí, např. Schindlerův seznam, ale tento dokument ve mě vyvolal mnohem silnější pocity a vím čím to bylo. Nebylo to natočené podle skutečné události, to byla skutečná událost sama, přímý přenos, žádní herci, realita, pravda a to mě fascinovalo. Když ti lidé v publiku vstávali a tleskali nic netušícímu Wintonovi za to, že je jako malé za války zachránil před smrtí a viděla jsem nepopsatelný výraz v jeho očích, zastavil se mi na chvíli dech. Když někdo dodnes vysloví jméno Nicolas Winton, vybaví se mi tento záznam z autentického pořadu. Všichni by ho měli vidět a poznat Sílu lidskosti, všichni, celý národ. Takovou poctu, jakou zažil Nicholas Winton v tomto pořadu, lidstvo snad možná ještě nevidělo. Smrti se asi bojíme každý z nás, ale myslím, že tento člověk až bude odcházet z tohoto světa, odejde šťasten, s krásným pocitem v duši. Závidím mu. (Tenhle dokument by měl získat 100 % hodnocení)

Lovec jelenů

Lovec jelenů (1978)

Drsný pohled na válku ve Vietnamu, ale na druhou stranu velký příběh o přátelství. Famózní srdcervoucí film.

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Už JSTE PLAKALI A SMÁLI SE NAJEDNOU? Roberto Benigni Vám dokáže, že to jde. Škoda že nemohu dát hvězdiček šest!!!!! Myslim, že tento film byl natočen poprvé a naposled a zůstane klenotem. Na rozdíl od jiných filmů odehrávajících se v prostředí koncentračního tábora, kdy divák má po celou dobu filmu vážný výraz a lítostivý pocit , na tomto filmu obdivuji jedno. To že se podařilo tvůrcům filmu divákovi vykouzlit ve tváři Úsměv. V tak kruté a tragické době. Skláním se před tímto výsledkem a tleskám. A závěr jen potvrdil myšlenku příběhu. "Výhra" . O to šlo celou dobu ve filmu a to bylo to poslední co jsem v závěru očekávala. A to, že to opravdu došlo ke zdárnému konci, i když za jakou cenu, to už byl jen famózní a bravúrní výkon tohoto velkolepého snímku. Ještě se mi nestalo, že bych při sledování podobného filmu (viz. Schindlerův seznam) na konci plakala štěstím a měla z toho filmu dobrý pocit, přesto, že nedopadl šťastně. Ještě teď mě mrazí v zádech. Kéž by se tohle opravdu stalo. Škoda. Líbí se mi, že v tomto filmu je láska dokazována ne slovy, ale činy. Sami zde uvidíte, jak otec dokazuje lásku svému synovi, aniž by mu to řekl. Kdo tento film neviděl, ať odpůrce filmů z války, doporučuji shlédnout.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Toto je moje srdcová záležitost. Sice je film trochu přichycený za vlasy, bláznivější film jsem neviděla, ale přesto to neubralo na mém dojmu. Nejvíc na tom miluju hudbu a okouzlující výkon Ewana McGregora. A zbytek je taktéž úžasný. Nicole je bez komentáře, co si budem povídat.

Husar na střeše

Husar na střeše (1995)

Moc se mi líbila poslední věta komentáře od Radyose a přikláním se k jeho názoru. Že Francouzi umí točit lepší a reálnější dramata než američané. Mě se vůbec líbí víc francouzské filmy. Je to tím, že Američané se moc snaží, aby ten film nebyl dokonalý, ale nakonec to tam je stejně cítit. A nebo jsou tací Amíci, kteří naopak chtí, aby film byl dokonalý. No a to nebudu ani komentovat dál :-) A Francouzi film točí s naprostým klidem, bez upjatosti na cokoliv, na nic si nehrají a proto z něj cítíme tu vnitřní krásu. Američané si potřebují pořád dokazovat, že jsou nejlepší na světě a podle mého je to na některých jejich filmech vidět.

Medvěd

Medvěd (1988)

Stejně tak jako jsou na světě věci, které mají nevyčíslitelnou hodnotu, stejně tak nikdo nikdy nemůže vystihnout dokonalost tohoto filmu. Vždycky to bude málo. Jednoduše je to nejúžasnější film všech dob. Ani trochu se nepodobá klasických příběhům o zvířatech, čímž získal orginalitu, tenhle film se naprosto vymyká. Pět hvězdiček si nezaslouží, to je sakra málo.

Velký flám

Velký flám (1966)

Velký, bezkonkurenční film. Je tu zde hodně perfektních hereckých rolí. Na tenhle film se koukám průběžně pořád. Za poslední rok jsem si ho pustila aspoň pětkrát. Nikdy mě nenudí. Každá scéna má nápad a vtip. Všechny Funesovo filmy jsou skvělé, ale tenhle mám nejradši asi proto, že je z válečného období a já tyhle filmy miluju.

Čas probuzení

Čas probuzení (1990)

Bravo!!! Nádherný a na druhou stranu smutný příběh několika lidí. Alespoň na moment poznali co je to Život a to bylo pro ně to nejdůležitější a pro Dr. Malcolma Sayera to byla ta největší odměna jakou si kdy v životě mohl přát. Oslovení HRDINA si zaslouží Dr. Sayer. Jedinečná podívaná. Nikdo z nás si nedovede představit jak tito lidé žijí, nebo nežijí? Jak vnímají, jak se cítí, jak myslí. Proto si zasloužili čas probuzení, aby mohli šťastně (DO)ŽÍT. Mino jiné : velký potlesk za mistrovský herecký výkon Roberta De Nira.

Truman Show

Truman Show (1998)

Film jedinečný svojí odlišností, šokující svojí orginalitou.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Mohu uvést jakýkoliv film, který jsem shlédla, považovat za svůj nejlepší, ale jen tenhle musí vyhrát, protože není smyšlený. Vše se tak opravdu dělo za 2. světové války, není to fantazie réžiséra, je to fakt. Proto tento film považuji za nejlepší, co jsem kdy viděla. A nejen pro to, že byl dle skutečných událostí, ale hlavně proto, že byl mistrovsky natočen. Pan Spielberg je mistr. Tento famózní příběh ve mě vylolal hlubokou a dlouhou odmlku a opravdu pár dní potom jsem nad ním přemýšlela a cítila se posmutněle. Mým nejhlubším zážitkem byl konec filmu. To nebyl pláč, jako když se koukáte na film o lásce a na jeho konci hlavní hrdina zemře. Ano, pláču, ale za hodinku na to zapomenu a dokážu se smát a přemýšlet nad jinýma věcma. Když se p. Schindler loučil se židy a začal si uvědomovat, že kdyby například prodal auto a mohl díky tomu zachránit alespoň pár lidí, kteří jsou už ted mrtvi, brečela jsem jako malá holka a tak půl hodiny po filmu jsem čuměla do zdi a nikdo na mě nesměl mluvit. Byl to tak silný emotivní zážitek jako například dokument o Nicholasi Wintonovi. Byl něco jako Schindler, až na to že o jeho činech se nevědělo spoustu let. Záznam z televizního pořadu, kdy si ho jako nic netušícího člověka pozvali do studia mě fascinoval stejně tak. Nevědomky seděl mezi postarším publikem a po té mu komentátor oznámil, že byli objeveny jeho dávné činy, kdy za války zachránil 669 židovských dětí, když je před válkou poslal do různých rodin po světě, aby je zachránil před koncentračním táborem. Komentátor mu oznámil, že lidé, mezi nimiž právě sedí, jsou oni děti, nyní již babičky a dědečkové, které přežili díky němu. Srdcervoucí zážitek rozplakal nejen p. Wintona. Pokud jste tento dokument neviděli, udělejte to. Ch. Winton a O.Schindler jsou pro mě opravdoví hrdinové. L. Neeson byl výborný, ale Finnes ještě lepší. Jeho role byla tak přesvědčivá, že od doby kdy jsem ho shlédla jako odporného velitele tábora, mě (ne jeho vinou) trochu vypadl z oka. Jinak je výborný herec. Ještě zde v tomto filmu zmiňuji vynikající a srdcervoucí hudbu na housle, dost dobře známou.