Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

Resident Evil: Afterlife (2010) 

Předem podotýkám, že jsem hru, která by měla být předlohou filmu nehrál. Přesto jako na neznalého diváka tento snímek Paul W.S. Andersona působí spíše jako tech-video kde se nás snaží přesvědčit, že s technologii 3D umí a místo filmu nám předkládá slepenec scén z části okopírovaných z titulů jako jsou Matrix, Equilibrium,atd. Děj skomírá, Milla Jovovich už taky není tak sexy jak bývala a Wentworth Miller na mě působil dojmem, že stále točí seriál Prison Break. Oproti prvnímu dílu, který má Paul také na svědomí to jsou pro mě dva velké kroky zpět.

plakát

Černá smrt (2010) 

Christopher Smith se ve svém díle zabývá tématem "človék a jeho až fanatická víra" a děj filmu zasazuje do kruté doby 14.století, kdy zemi bičuje mor a sílící biskupská inkvizice. Podává nám různe pohledy na vyložení (pochopení) víry a s ní spojenými činy, které na svém konci mohou mít stejně zničující efekt. Bál jsem se, aby film nepůsobil jednostranně, ale řežisér se během celého filmu snaží vyvažovat misky vah a film i na svém konci působí nestranně. Společně se slušnými hereckými výkony a vývojem příběhu se jedná o zajímavé dílo, které Vás donutí se zamyslet.

plakát

Láska až za hrob (2009) (hudební videoklip) 

Videoklip o jehož vizuální složku se postaral nadějný Saman Keshavarz a doplněn trackem "Luv Deluxe". Vytváří dílo, které díky příběhu s různými dějovými liniemi a velmi návykovou hudbou shlédnete rozhodně vícekrát něž jednou. Oceněno SXSW Film Awards 2010 v kategorii: Music video (Ke shlédnutí: www.vimeo.com/6540668 )

plakát

The Lady and the Reaper (2009) 

Poněkud morbidní, přesto zábavné pojetí tématu "odchod ze světa živých" a také o tom, že v dnešní době to ani ta smrt nemá lehké. Ke shlédnutí: www.vimeo.com/10419481

plakát

Logorama (2009) 

Vtipné, originální a především kreativní využití světově proslulých značek ve čtvrthodinovém příběhu. Kdy i po několikerém shlédnutí budete objevovat další a další odkazy a rozhodně se nebudete nudit. Ke shlédnutí: www.vimeo.com/10149605

plakát

Polojasno (2009) 

Jemnost a vtipnost snoubená s mistrovskou prací Pixaru. Vytváří příběh o tom "jak to chodí na obloze", který je balzámem pro oči i pro to malé dětské (já) které je v nás. ( Ke shlédnutí zde: www.vimeo.com/7844978 )

plakát

Nuit blanche (2009) 

Pro mě jeden z nejintenzivnějších kratkometrážních filmů. Krásné propojení Noir vzhledu, jemné a přesto působivé hudby (Samuel Bisson) a CG efektů. (Ke shlédnutí na:www.vimeo.com/9078364 Making of: www.vimeo.com/9076775 )

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

Pro mě nejlepší film s Belmodem a jedna z nejlepších komedií. Režie se chopil Philippe de Broca, který natočil s Belmondem pěknou řádků filmů. Knižní Bob Saint-Clare v podání Jean - Paula Belmonda je parodií na všechny supertajné agenty. Bob je gentleman a zvíře v jednom, který trousí jednu hlášku za druhou a ke každé přidává jednu mrtvolu jako bonus. Bond girl ve filmu ztvárnila krásná Jacqueline Bisset. U tohoto filmu jsem se bavil od začátku až do konce a určitě bych ho každému vřele doporučil.

plakát

Next (2007) 

Dobrý film, kdy měl režisér a scénáristé v rukou zajímavý materiál. V obsazení Nicolas Cage (to mu nikdo nepůjčil hřeben ?), kterého mám rád, ale že bych tam musel mít Julianne Moore a Jessicu Biel to už se říct nedá. Přesto se film rozjel poměrně dobře a zábavně (např. scéna v kasínu), ale s plynoucím časem zjistíte, že ve filmu schází hlubší děj a také jak se tvůrcům „hraní si s tím viděním budoucnosti“ vymyká z rukou a koncová scéna ve vás vyvolá spíš pocit „dobrý, ale mohlo to byt lepší “. V kostce se mi, ale film líbil a pokud se objeví v televizním vysílání určitě ho zhlédnu znovu. Nakonec bych také pochválil povedený trailer.

plakát

Krvavý potok (2009) 

Jedná se o další variaci na téma „Nacisti a nějaký druh tajemné síly“ pod taktovkou režiséra Joela Schumachera. Bohužel jediné co je pozitivního na tomto filmu je nápad, pak už to jde strmě z kopce. Postrádal jsem během celého filmu nějaké obstojné herecké výkony. Scénář taky za moc nestál. Přesto, že námět nebyl úplně k zahození a s lepším scénářem a aspoň pár obstojnými herci by z toho mohl být zajímavý horror, který by si obecenstvo našel (Nacistický okultismus a mystika kolem něj, když se dostane do dobrých rukou tak nezklame). Přesto bych aspoň vyzdvihl poměrně povedený vzhled nacistického záporáka a i plakát se celkem povedl.