Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (13)

Most přes řeku Kwai

Most přes řeku Kwai (1957)

Ačkoliv jsou nálože umístěny k pilířům mostu pod vodu, výbuch nakonec způsobí roztržení mostu přesně uprostřed pod jedoucím vlakem.

Rain Man

Rain Man (1988)

V závěrečných titulcích můžeme vidět fotografie, které Raymond Babbitt (Dustin Hoffman) pořizoval ve filmu během cesty fotoaparátem Kodak Instamatic X-15.

Fantasmagorie

Fantasmagorie (1908)

Autorova smrt je stejně groteskní, jako jeho příběhy. Émile Cohl, nosící dlouhý špičatý plnovous, byl kvůli 1. světové válce přes veškerý úspěch tak chudý, že si nechal z domu odpojit elektřinu a veškerou práci dělal při svíčkách. V roce 1938 mu nešťastnou náhodou plnovous vzplál a velký animátor uhořel.

Kráska a zvíře

Kráska a zvíře (1991)

Ve snímku byla poprvé skloubena klasická animace s 3D animací. Konkrétně se tak stalo ve scéně se záběrem průletu nad tančícím párem v obrovském sále.

Matrix

Matrix (1999)

Během scény, kdy agent Smith (Hugo Weaving) hodí Nea (Keanu Reeves) do trafiky na stanici metra, se Keanu nešikovně uhodil do hlavy a byl v bezvědomí 52 minut. Scéna přesto nebyla vystřižena. Byl to také důvod, proč se natáčení u metra prodloužilo o 10 dní.

Matrix

Matrix (1999)

V detailním záběru, kdy agent (Hugo Weaving) naštvaně kroutí Neovy (Keanu Reeves) popruhy na střeše, je vidět kameraman s kamerou.

Matrix

Matrix (1999)

Ve scéně v bílé místnosti, kdy Morpheus (Laurence Fishburne) vysvětluje podstatu Matrixu, se na záběrech střídají odrazy v jeho brýlích. Jednou se odráží bílá místnost, jindy jsou brýle průhledné.

Dopisy z Iwo Jimy

Dopisy z Iwo Jimy (2006)

Film se natáčel na opravdovém ostrově Iwo Jima, záběry mimo ostrov byly točeny v Kalifornii.

Reklama