Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbení skladatelé (10)

Mark Knopfler

Jeho hudbě říkám "inteligentní rock" a poslouchám hlavně jeho koncertní alba, ale mám ráda i jeho hudbu k filmům "Wag the Dog" (Vrtěti psem), "A Shot at Glory" a "Local Hero" (Místní hrdina). Z tohoto filmu je nejlepší "Wild Theme", které jsem od něj slyšela  i na koncertě. Výborný skladatel, textař i kytarista. Jeho hudba má dost složitý rytmus a nepřímočaré melodie, které se neoposlouchají. Jeho skladbu Telegraph Road považuji za jednu z nejlepších skladeb ne-vážné hudby vůbec.

Jiří Šlitr

Složil hudbu k mému nejoblíbenějšímu filmu, Kdyby tisíc klarinetů.

Vladimír Sommer

Výborná hudba k pohádce Princ Bajaja, kterou často poslouchám jen tak. Zvlášť hudba k úvodním titulkům je mistrovský kousek.

Václav Zahradník

Filmová hudba mého dětství, která bere za srdce - Rákosníček, Zkřížené meče, Jak vytrhnout velrybě stoličku.

Ivan Kurz

Spolupracoval s Antonínem Moskalykem, vykouzlil tajemnou atmosféru pro Třetího prince a třicátá léta pro Četnické humoresky. A získal si mě tím, že v Panoptiku města pražského použil jako jeden hudební motiv renesanční melodii k 8. žalmu "Vstříc Tobě, Bože, celá země plesá" - a dokonce myslím, že i s původním doprovodem http://www.youtube.com/watch?v=dk1l8ND2HCA (od 0:54:03). Docela ho obdivuji, že se nebál za Husákova socialismu do seriálu České televize propašovat žalm. Je to těžká vykrádačka, ale já proti ní rozhodně neprotestuji a autor melodie z roku 1542 se asi nebude odvolávat na autorská práva :-)

Miloš Vacek

Nádherná hudba k pohádce O zatoulané princezně.

Mārtiņš Brauns

Současný lotyšský skladatel, jehož píseň "Slunce, bouře, Daugava" se jakousi shodou okolností stala katalánskou hymnou...

Petr Skoumal

Na absurdních písničkách dua Vodňanský-Skoumal (Tak jako ve staré Anglii, Jak mi dupou králíci) jsem vyrostla. Filmovou hudbu Petra Skoumala mám ráda hlavně proto, že mně připomíná jeho vynikající album Poločas rozpadu.

Časové pásmo bylo změněno