Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Četa

Četa (1986)

Takový vietnamský "Hodný, zlý a ten uprostřed" a pro mne film č.1! Co neodmyslitelně k tomuto filmu patří a zaslouží si také zmínku, je ústřední melodie Adagio for Strings která vytváří ten pocit zmaru a nakonec filmu i trochu té nostalgie. Adagio for Strings složil Samuel Barber již v roce 1936. Skladba je použitá do této chvíle zhruba v 23 filmech (např. Sloní muž, Klub sráčů..) a seriálech ( např.Červený trpaslík, South Park, Simpsonovi). V poslední době ji také použil Tiësto nebo William Orbit.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Křičte si na mne, řežte si mne, mučte si mne chlebovou polívkou - přece jsme nejšťastnějším chlapcem: vždyť jsem viděl Tenkrát na Západě!

Gauneři

Gauneři (1992)

Tarantinovu prvotinu jsem viděl ještě před uvedením Pulp Fiction, proto bude navždy film Gauneři ten lepší (ale ne zas o moc!) a Pulp Fiction taková dvojka za víc peněz. Výborný Tim Roth a asi nejlepší mučící scéna všech dob s Michaelem Madsenem. Mimo jiné, skvělej Soundtrack!

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Před nedávnem chtěla jedna moje spolupracovnice přinést nějakej pěknej film, tak jsem vybral tento. Byla z něho nadšená, a že mám zase něco takovýho dobrýho donést. Obávám se, že již nemám co....

12 opic

12 opic (1995)

Nápis "we did it" se mně vryl pěvně do paměti, stejně jako Britney Spears, která o tom musela nahrát písničku... Stejně tak stále vzpomínám na scénu, kdy malý Bruce se dívá, jak na letišti padá pomalu k zemi za zvuků nádherné melodie od Paula Buckmastera.