Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

David Lynch tento film vymazlil k absolutní dokonalosti a Naomi Watts předvedla heroický výkon. Prohlídneme si snový svět mladé herečky, aby sme jí ve druhé části filmu nechali probudit a byli šokováni. S hrůzou zjišťujeme kam až mohla zajít láska, žárlivost a výčitky svědomí. Koho budete litovat a kdo je oběť? Se závěrečnýma titulkama jsem měl otevřená ústa, na zádech husí kůži a mozek mi pracoval na stodvacet procent.

Inherent Vice

Inherent Vice (2014)

První projekce za tři, druhá za čtyři, třetí za pět hvězd. Vypěstoval jsem si na tomhle filmu neuvěřitelnou závislost a hanbim se, že jsem jeho krásu nepoznal napoprví. Retro skladby, hippies, hypnotická atmosféra a plejáda zajímavých postav bylo asi to, proč jsem se k filmu nevrátil pouze jednou. To byla zas jednou kriminálka jak víno, do které všechno zapadlo, tak jak mělo. Při dlouhé stopáži (Inherent Vice vydá délkou a obsahem za víc než 1 film) má člověk dost času na to, aby se neztratil. Doc Sportello a Yeti rulezz!

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Jsou filmy u kterých mi ukápne slza i po několikáté projekci. Příběh točící se kolem fantazírujícího Edwarda Blooma, který umírá. Na putování životem toho vyjímečného člověka se setkáváme třeba s čarodějnicí nebo obrem. Ona filmová kombinace Barona Prášila a Foresta Gumpa je vskutku vražedná. Burton z finále vymačkal úplně všechno a ještě to umocnil na druhou: "Na každém šprochu pravdy trochu."

Fontána

Fontána (2006)

Poetické krasobruslení a vizuální orgie. Příběh lékaře, který svůj život zasvětil hledání léku své nemocné ženě. V příběhu se střetnema se třema rovinama - realitou a knihou, co začala psát žena a dokončil muž. Sme jako kniha, máme obálku, název, jméno autora, ale to co je v knize, si musí každý přečíst sám. Pod koncem filmu se mi honily hlavou myšlenky jako stesk, znovuzrození a věčná láska.

Annie Hallová

Annie Hallová (1977)

Vždy, když mam špatnou náladu a nedaří se mi, tak si pustim Woodyho Allena ve své největší formě a je mi líp. Woody na nás valí jednu vtipnou scénu za druhou a s hlavní postavou jsem se dokázal ztotožnit. On je vlastně život jedna velká legrace a je docela fajn.

Vejdi do prázdna

Vejdi do prázdna (2009)

Neskutečná síla! Když ve zdraví přežijete a navyknete na úvodní drogu, tak se potom od toho nedají už odtrhnout oči. Životní pouť a ještě porno, tak to jsem ještě neviděl. Skvělá kamera za života (mrkání atd.) a po smrti, když se vznášíme nad centrem dění, aby sme se vrátili úplně na začátek. Na neonový vizuál jen tak nezapomenete.

Hledám Amy

Hledám Amy (1997)

Pro Kevina Smithe je tento film stejně zásadní jako pro Spielberga Schindler´s list a Burtona Ed Wood. Jde o nejdospělejší film tohoto kontroverzního režiséra. Zpočátku nám Kevin servírovall svůj typický humor, aby potom vylezl ze své škatulky, ždímal z nás emoce a přikoval nás do sedadel. Postavy jsou prokreslené náramě, navíc řeší vážné problémy typu kamarádství, perversita, homosexualita a láska. Kdo toho chce moc, nechce málo a protože nechce málo, tak nemá nic. Doufam, že svou Amy najdu.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Snášející se vločky na bezvládné panenky a vzpomínky na ženu, která se nám pod rukama začne rozpadat, nikomu ještě nepřidaly. Film si zaslouží více než jednu projekci. Při druhé začnete doceňovat propracovanost příběhu. Závěrečné rozzuzlení podkope inteligenci a nechá v nejistotě. Žít jako zrůda nebo zemřít jako dobrý člověk? Lidskost, nemoc, pokusy nebo film? Film!

Ti druzí

Ti druzí (2001)

Tento film katapultoval Nicole Kidman mezi hereckou elitu, protože se s rolí matky, která své děti k smrti miluje, vypořádala na výbornou. Ti druzí si na nic nehrajou, nejsou v nich vyumělkované superchytré náhody, aby to mělo gradaci. Gradací je docíleno nenásilně a přirozeně. Amenábar dal pravděpodobně svůj originální(?) návod tvůrcům filmů Klíč (2005) a Sirotčinec (2007). "Tohle je náš dům."

Magnolia

Magnolia (1999)

Z nebe padají žáby! Přesně tohle se stává i odehrává tady a teď na jednom místě v jediný den. Minulost je za námi, ale pořád jí za sebou táhneme. P.T. Anderson je bůh, který vybrousil dokonalý klenot, ve kterém každý věděl, co dělá. Dokázali by ste věřit v lepší zítřek, kdyby vám na kapotu auta spadla sprška žab?