Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Film má potenciál být velmi kvalitním snímkem. Příběh je sice okoukaný ale prostředí a hlavní myšlenka je poměrně svěží. To by však nesměl být z 90 % drama pro 15 leté holky. Je to plné klišé, velmi nelogických dějových zvratů a dost nenápaditých dialogů. Celkem mě překvapuje, že jsem to dal až do konce (byť asi na 5 částí - jinak to nejde). Škoda.

plakát

Pýcha, předsudek a zombie (2016) 

Dobré herecké obsazení a dobré herecké výkony. Ale Příběh nebyl zajímavý ani poutavý. Zajímavé pojetí. Ale z mé strany extrémně nudné. Ani jsem to nedokoukal.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Nedosahuje to kvality legendárního zpracování Maugliho v animovaném podání od ruského studia Sojuzmultfilm, se kterým jsem ho celou dobu byl nucen neustále srovnávat. A z nějakého důvodu mi přišel způsob vyjadřování a chování a celkový dojem hlavního hrdiny velmi velmi nesympatický. Nicméně musím uznat, že to pro něho musela být velmi obtížná role a zvládl ji určitě velmi dobře. Musím uznat, že to bylo místy dost napínavé a Baloo, kterého jsem měl vždy rád byl v podání Murraye úžasný. Trochu mě zamrzela nesoudržnost s dílem, které mám v živé paměti, a sice to, že byl Kaa takový záporák a podobné maličkosti. Ale každé zpracování je svým způsobem jedinečné a každé by si mělo razit vlastní cestu, takže jsem ochotný to překousnout. Sečteno a podtrženo, z mého pohledu má film mnoho nedostatků a ze začátku mě dost nudil, ale dodíval jsem se a byl jsem v podstatě poměrně spokojený. Původně jsem plánoval tři hvězdičky, protože jsem se moc nebavil, ale díky výkonům ostatních jako byl zmiňovaný Murray nebo Walken dávám nakonec čtyři hvězdičky. Ti, kteří se na tento film nebudou dívat nesustále kriticky a srovnávat ho s dílem z dětských let, si ho určitě užijí. Takže doporučuji.

plakát

Kniha džunglí (1973) 

Toto zpracování si pamatuji ze svých dětských let. Opravdu si v Česku zaslouží být známějším. Do dnes ve mě zanechalo úžasné pocity, které se mi vrátily, když jsem se na to nedávno opět podíval. Úžasně zpracováno pro dítě i dospělého člověka. Oceňuji výborně zpracované povahy jednotlivých zvířat.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Tento díl filmového zpracování hobita mne oslovil už díky tomu, že se na rozdíl od dílu prvního přiklání více způsobem zpracování k trilogii Pána prstenů. Jeví se mnohem dospěleji a celkově je lépe pracováno s napětím. Vtipné vsuvky, hlavně v podání Martina Freemana působí nenásilně a celkově vzato vtipy nejsou tak trapné, jako u prvního dílu. Benedict Cumberbatch byl skvělou volbou pro hlas Šmaka. Tvoří půlku atmosféry scén, ve kterých figuruje. Šmak byl v podstatě celý dobře zmáknutý. Jak už to tak bývá je ve 2D verzi dosti znatelné, že byl snímek tvořen pro 3D. Většina animací vypadá pěkně zpracována až na pár výjimek, jako jsou kusy ledů ve vodě a tekuté zlato. Člověka, který je rozzloben, že z jedné tenké knížky udělalo studio 3 velkofilmy, jistě potěší, že se do příběhu mísí i počátky Saurona a jiné věci, které v Hobitovi nenajdeme. Příjemně to dotváří celkovou mytologii a člověka, který není obeznámen z celkovou literaturou, která se Středozemě týká to příjemně lépe obeznámí s více skutečnostmi. Jediné, co člověka dokáže opravdu naštvat je nechutný cliffhanger (i když očekávaný), a to i ty, kteří jsou obeznámeni z příběhem. Po delší rozvaze nakonec hodnotím 5*.

plakát

Terra Nova (2011) (seriál) 

Porušil jsem své pravidlo a hodnotil jsem dříve než jsem viděl 3 díly, ale nevadí, hodnocení se dá změnit. Podle mě solidní seriál, ale z velké části tvoří jeho hodnocení u mě právě peněžní obnos, který do něho byl naházen. Animace pěkně provedeny a dokonce i dynamika dinosaurů je pěkná. Všechno zasazeno do avatarské fantastičnosti. Pěkně se sleduje, jak mají vše připravené. Co se mi ale moc nelíbí a chápu, že je to kvůli tomu, aby mohli udělat drama ze setkání s dinosaury, že s sebou mají zbraně které ani nedokáží zneškodnit malé ještěry. Ale i to se dá přežít. V celku z toho vychází zatím, a zdůrazňuji to "zatím", pěkně vydaření seriál. Ale na rovinu, kolik se toho asi dá zkazit s takovými penězi... no uvidíme, jak se to vyvrbí.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Film mě vůbec neoslovil. Vše důležité se odehrává jak jinak než ve tmě. Dokonce jsem porušil i mou zásadu hodnotit až po dokoukání, ale bylo to tak nudné, že to prostě jinak nešlo. Dostal jsem se tak do třetiny, ale další rána přes hlavu. Mimozemšťané, kteří jsou dostatečně inteligentní na sestavení vesmírných lodí schopných přesunout se do jiné soustavy se stále chovají jako bezduché bestie. Jediné, co zde hodnotím je Daniel Craig, Olivia Wild a Harrison Ford, jakožto jedny z mých oblíbenějších herců, kteří ale stejně nepodali zvláště ocenitelný herecký výkon. Je mi to líto, ale film mě jednoduše zklamal. Až budu mít více času a budu se hodně nudit, tak to snad zkusím dokoukat, třeba ještě překvapí, ale po pohledu na jiná hodnocení si moc nadějí nedávám. 2+

plakát

Falling Skies (2011) (seriál) 

Seriál se zdá být velmi nadějný. Viděl jsem pilot a velice mě zaujal. Hodnotit zatím nebudu, mám pravidlo čekat alespoň tři díly. Líbí se mi, že se to odehrává v post apokalyptické atmosféře. Líbí se mi možnost flashbacků na obléhání, možnost vyprávění příběhů, jak to probíhalo. Je přínosem, že to není zrovna malá skupinka bezmocných rodinek, ale je to i armádní část bezmocných lidiček. Dobré je, že hned v prvním díle víme, s kým máme tu čest a dokonce vidíme i mimozemšťany. Jsem rozhodně zvědavý, co nám seriál ještě přinese a divím se, že má tak malé hodnocení.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Rozhodně velice zajímavé dílo. Nadchnul mě hned první díl a přímo mě připoutal k židli. Děj přebíhá mezi několika příběhovými liniemi a to zaručuje, že se člověk za celých 50 minut nemusí dívat kolik zbývá do konce. Nechybí tu ani řádná propracovanost postav. Trochu jsem se bál, že jakožto fantasy to bude přeplácané lidmi užívajícími různé schopnosti, ale opak byl pravdou, všeho je užito střídmě a budí to příjemný dojem. Jedinou chybou je to, že člověku se zdá, jako by se díval 10 minut a zjistí, že ztratil hodinu dne.