Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 3
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 3

Recenze (264)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že srovnání s Walking Dead se přímo nabízí. Falling Skies mají mnohem slabší rozjezd a s nějakou výrazně stoupající tendencí nepočítám. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne. Tyhle post-apo seriály (Falling Skies, Walking Dead, Survivors) mají jeden razantní problém. Největším nepřítelem je člověk a řeší se furt jiné problémy, než přímý boj se zlem, které to způsobilo. Při vyšším počtu dílů je to nezbytné, aby ten děj něčím zaplácli. Ale to, co bylo shrnuto v prvních asi dvou minutách, byl materiál pro celou první řadu. Klidně bych si dokázal představit deset dílů nekompromisní akce a vyhlazování lidské civilizace. Třeba i úplně bez hlavních postav, jen např. přístup jednotlivých zemí k této katastrofě a jak se brání a v druhé řadě by klidně mohli pokračovat, na začátek by dali tradiční hlášku "půl roku poté" a jelo by se v těchto odbojových kolejích. Jenže ne, ono je dneska moderní začít téměř bez pořádné akce a za dva díly ukázat dva ufonky. No uvidíme dál. Po první řadě 60%. Díky těm humanoidům v posledních dvou dílech dám šanci druhé řadě. UPDATE: asi jsem se spletl a stoupající kvalita je s dosavadním vývojem pravděpodobná. 2. řada - 70% a moc se těším na novou rasu. Dokoukáno - S5 - 55-60 % celkem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním dvojdíle spíše zklamání.Uvidíme,co přinesou další díly...60% edit : po skončení první řady se hodnocení bohužel nemění.V jednu chvíli (kolem 7-8 dílu) měl seriál našlápnuto výše,ale finální dvojdíl to lehce zazdil,což je velká škoda.Jak již bylo napsáno v ostatních komentářích,celá ta záhadnost a důvod mimozemské přítomnosti mě nechal chladným.Skoro to vypadá,že to tvůrci trošku podcenili a to jak na lacině vypadajících tricích,tak na dějové lince.Mnohdy se dá i s málem pracovat,ale tady to nefunguje.Druhou řadu si sice asi nenechám ujít,ale spíš ze zvědavosti,co mají tvůrci za lubem...edit : za druhou řadu prozatím hvězda nahoru.Po nějakém 7 dílu je to podstatně lepší než první řada...po startu čtvrté řady opět hvězda dolů.Rozjezd zatím nic moc a ani celá třetí řada nebyl žádný extrémní zázrak. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Po pilotu okomentuju, ale hodnotit nebudu. Takže pilot na mě naházel snad všechno nejhorší co mohl, během pár minut sem zjistil že zřejmě neuvidím to nejdůležitější, a to přílet emzáků a tupý xichty lidí který tomu nemůžou věřit, celosvětovej chaos, selhání náboženství atd...během dalších 5ti minut sem uviděl emzáka v celý svý kráse, takže okamžitě po napěí, za dalších 5 minut sem viděl fnukající děcko a jeho "krásnej" obrázek. V neposlední řadě na mě vypadla demence největší, lidi bojují proti sobě, za tohle ale bohužel seriál nemůže, že sou lidi kokoti a seriál to naštestí ví. Na druhou stranu nechyběly napínavé momenty, akční scény a lidi se kupodivu chovali jako lidi, sand tohle bude pravý opak "V" kterej začal hodně slibně a pak se nedokázal vyhrabat z vlastních sraček a radši sem na to přestal koukat....uvidíme jak dál......Jo a proč si nudělat tábor na veliký louce kde sme nekrytý a sme pefektně vidět když hned velde je hustej les ! EDIT: po dokokání hodnotí ****, v celku super seriál, pokud bych měl porvnat např. se sračkovou 2. serií Walking Dead, nebo se stupidním V, je tu sice pár chyb ale nevím proč, byl sem neustále napnutej co se bude dít, naštestí minimum keců okolo a žádný přehnaný akce atd....těším se na druhou serii ! Yo, postava Dick, ehm teda Rick je u mě jedna z nejotravnějších postav v seriálu, jak seriálově tak herecky, už dlouho sem neměl takový nutkání někomu zozkopat palici :-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ach jo další seriál který mi moc nesedl, a při tom jsem se na tenhle zatraceně těšil, už jenom proto že se jedná o sci-fi s mimozešťanama a má ho v záštitu Spielberg. Už jen tyhle dvě věci měly být zárukou kvality, ale bohužel. Tenhle seriál je pro mě tak docela silně nedodělaný ale při tom dost zbytečně ukecaný. Fakt mě sralo jak se každý postavě něco nelíbilo a každá postava musela mít milion připomínek. Herci sice nebyly nejhorší, ale fakt mě štvaly ty jejich postavy. Aspoň že efekty byly fakt na výborné úrovni a masky byly též výborné, kdyby tu bylo více těch mimozemšťanů a méně lidí nezlobil bych se. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Falling Skies postrádá vše, co by měl obsahovat moderní seriál 21. století, a to hlavně v dnešní době, kdy se seriálová tvorba začíná zpracováním i hereckým obsazením přibližovat tvorbě filmové. Srovnání s Walking Dead to skutečně snese, protože oba seriály jsou o hovně a v obou se tvůrci zaměřují na telenovelové problémky bandy debilních lidí, kteří mají představovat přeživší apokalypsy a zničený svět je jen takovou kulisou v pozadí jejich rodinných patálií. Efekty měla lepší i Hvězdná brána s Tiel´cem v čele v polovině 90. let, proto mimozemšťané nemohou nikoho vyděsit už od prvního kontaktu s divákem, natož když vypadají jako představa mimozemšťana 60. let. Pokud tvůrci nedokáží pracovat s napětím, pak seriál o invazních mimozemšťanech zkrátka nemůže fungovat. Fakt, že by někoho bavily ty banální problémy přeživších (najdi funkční motorky, najdi jídlo, najdi benzín, najdi místo k utáboření, přemísti se o 10 km dál, sbal tu holku) stojí a padá právě na napětí z hrozby, která v tomto případě nečíhá nikde, i když je vidět naprosto všude. Pokud seriál popisující postapokalyptický svět s invazními mimozemšťany dokáže po pěti dílech odrovnat fanouška postapokalyptických filmů a sci-fi o invazních mimozemšťanech, pak stojí za hovno, rozhodně nemá na zdejší hodnocení. Přelomová a ve všech směrech geniální Invaze se zrušila pro "nezájem", kdy jí sledovalo 10 000 000 diváků a tahle kardinální sračka vysraná na lidi má pokračování? Jsem zhnusen z vkusu lidí. 10% ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Moon Bloodgood v seriálu ztvárnila doktorku Anne Glass, která ve druhé sezoně otěhotní s Tomem Masonem (Noah Wyle) a porodí mu holčičku. Moon byla těhotná během natáčení i ve skutečnosti, 15. prosince 2012 se ji narodila dcera Pepper. (lioncel)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Kapitán Weaver (Will Patton) a jeho dcera Jeanne (Laci J Mailey) si navzájem říkají "Papa Bear" a "Baby Bear", což odkazuje na seriál Sezame, otevři se (od r. 1969). (KM Phoenix)

Reklama

Reklama