Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Ucho

Ucho (1970)

Drzý film. Neskutečně drzý film. Nikdy jsem něco takového neviděla. Žádný český film se Uchu nevyrovná - nikdy. A troufám si říct, že i některé zahraniční filmy, které jsou hodnoceny jako dobré, nešahají tomuto filmu ani po titulky :) Je zbytečné opisovat tento film, jak je vynikající, protože to se musí vidět - a ne jednou.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Teprve před rokem se ke mě dostal tento úžasný snímek. Do té doby jsem Brada Pitta jako herce, i jako osobnost, neměla ráda, avšak tento film mě přesvědčil o opaku. Film jsem si musela pustit dvakrát za sebou a teprve pak jsem mu přišla na chuť, jelikož jsem ho začala na 100% chápat. Film je skvělý od hudby, přes hlášky a herecké výkony, až po myšlenku filmu. Rozuzlení bylo více jak překvapující. Lépe řečeno: prostě je to geniální film.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Nejlepší je zobrazení "bílých cikánů" a Pittovo mumlání. Děj je super a je velice chytlavý, film mě bavil a o hereckém obsazení ani nemluvím. Žádný film není dokonalý, i tento má par chyb, ale myslím, že já osobně bych to lépe nanatočila :)

Osvícení

Osvícení (1980)

Tento film jsem viděla asi když mi bylo 10. Takovým filmům se říká pořádný horor. Kam se na to hrabou dnešní "horory". Má to nápad, má to exceletní obsazení, výbornou hudbu a co teprve to, že je to natočeno snad nejlepším režisérem podle předlohy nejuznávanějšího mistra hororů S. Kinga. Kdyby si dnešní "režiséři" (pokud se jim tak dá vůbec říkat) vzali příklad, tak by dnešní filmová scéna nevypadala tak, jak dnes vypadá. Díky bohu za filmy z 80.a 90. let.

25. hodina

25. hodina (2002)

Asi mi dají všichni za pravdu, když tady veřejně prohlásím, že nejlepší scénou z filmu je Nortonův monolog. Ale celkově je film zajímavý, hlavně ten konec se povedl. Nebo spíše posledních 25min. filmu mě hodně zaujal. Bohužel mám pro E. Nortona slabost a i kdyby tento film byl podprůměrný, tak bych ho nejspíše vychvalovala. :)

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Kontroverzní film. Až jsem se místy divila, že to vůbec dovolili vysílat v televizích, kinech, na kazetách, na DVD apod. Filmem jsem jednoznačně nadšená, ale pár lidí by ho mohlo pochopit ve špatném slova smyslu. Což může být u toho filmu menší problém. Ale kdo to má v hlavně trochu v pořádku a rozum tomu člověku taky nechybí, tak to pochopí tak, jak film pochopen být měl.

Svatý boj

Svatý boj (2001)

Tento film mi vyrazil dech, ale konec mě zklamal. Podle mě ten konec tam vůbec nepasuje, cíluplný chlapec se rozhodne pro nekonečnou nicotu. Nedávalo mi to smysl, ale ostatním to může přijít víc než logické.

Chlapec v pruhovaném pyžamu

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008)

Smrt dětí ve filmech je velmi citlivé téma a nikdo by si neměl dovolit na něj sahat. Ale v tomhle ohledu je zase tento film originální. Žádný ani trochu podobný film jsem zatím neviděla a proto si myslím, že se hodně po dějové linii povedl. Film si zaslouží můj obdiv, protože tohle je myšlenka filmu, na kterou nepříjde jen tak někdo.

Hitler: Vzestup zla

Hitler: Vzestup zla (2003)

Film se mnou hodně pohl. A jsem vyloženě vděčná za takovéto filmy. Zobrazuje úspěch, ale i porážku jednoho z nějvětších lidí, co kdy žil. Film si na nic nehraje. Pokud chcete vidět dokonalost "dokumentu", tak tohle je to pravé.

Romper Stomper

Romper Stomper (1992)

Na tomto filmu jsem vyrůstala. Jelikož to mám v hlavě v pořádku, pochopila jsem tento film až moc dobře. Zobrazuje realitu takovou, jaká je a to moc filmů v dnešní době neumí. Pro mě je tohle jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděla. Moc děje tam nenajdete, nebo ho spíše lze vydedukovat z prvních 10 minut filmu. Ani nevím, čím mě natolik rozčaroval, ale má své kouzlo. Režisér se ho nebál natočit a to se cení, protože způsobil rozruch, jak negativní, tak pozitivní. A to byl hlavní účel.