Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Banshee

Banshee (2013)

Největší překvapení tohoto roku a bezpochyby jeden z nejlepších seriálů, co jsem zatím měl možnost vidět. I když se ze začátku může zdát, že celková zápletka je už celkem ohraná a moc originality se tam nenajde, po zhlédnutí několika dílů jsem se chytal za hlavu, že jsem si vůbec něco takového mohl myslet. 10 naprosto vynikajících a skvěle na sebe navazujících epizod s perfektním zakončením, které dohromady tvoří něco doposud něco mezi seriály nevídaného. I přes kvalitu poslední série Dextera, která se mi zdála zatím ze všech nejlepší, docela začínám pochybovat, že nová série dokáže tento rok Banshee překonat. Je teprve březen, nicméně Banshee je už teď pro mě seriál roku, na který jen tak nezapomenu.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Seriál to nebyl perfektní, naopak postupem času začínal v některých dílech značně ztrácet na kvalitě, nic to ale nemění na tom, že to byl první seriál, který si mě získal takový způsobem, jako nic, co jsem předtím viděl. K dokonalosti chybí Lost hodně, nic to ale nemění na tom, že to byl ve všech ohledech revoluční a nadčasový seriál, bez kterého, dovoluji si říci, by ostatní nebyly, co nyní jsou. Nejlepší chvíle mého života u televizní obrazovky (od 3. série spíš u monitoru) patří právě Lost.

Spartakus

Spartakus (2010)

Po skončení mi nezbývá nic jiného, než si uspořádat žebříček nejlepší seriálů a Spartaca povýšit na můj nejoblíbenější a kvalitou zřejmě úplně nejlepší, který jsem měl možnost vidět. Nemyslím to tak, že by mě každý díl uchvátil, přece jen Gods of the Arena a druhá série v některých okamžicích pokulhávaly na rozdíl od první a poslední, ale za čím si stojím a nikdo mi to nevymluví, je to,, že když konečně po dnešku mohu vzít Spartaca jako celek, nic se tomu zatím nevyrovnalo. Když si vybavím všechny oblíbené seriály, o žádném nemohu mluvit celkově tak jako právě o Spartacovi. Lost měli pár sérií, které nic dobrého nepřinesly, Prison Break po Sonně bylo něco otřesného, Heroes po 2 sérii byli nejhorším seriálem, jaký jsem kdy viděl, HIMYM 4. série = konec, Breaking Bad ke konci taky už není, co to bývalo, nemluvě o 4. sérii Community, u které bych v životě nečekal, že se tak skvělý seriál může až takhle zkazit, no a Walking Dead, to například nebylo dobré nikdy :D. Málo kterému seriálu se povede bezchybný průběh se skvělým zakončením (napadá mě jedině Day Break, který svou jedinou sérií neměl šanci nikoho zklamat zbytečným prodlužováním), když si ale shrnu všechno, co se událo ve Spartacovi, je to právě tenhle seriál, kterému se povedlo to, co žádnému jinému před ním, navíc v porovnání s většinou ostatních s nejlepším koncem, jaký jsem si mohl přát. Andy Whitfield a Spartacus, právě jim vděčím za unikátní zážitek, který se už jen stěží bude opakovat.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Stačí vyrůst z toho, že to je celé o nadávkách a vulgaritě a hned z toho máte jeden z nejvíc naučných seriálů o společnosti v USA a jejím téměř 20 letém vývoji, kde se dozvíte o věcech tak, jak doopravdy jsou, například záhadu vzniku epizod Family Guy, přes fakt, že Kanye West je gay fish, po pravdivé vysvětlení scientologie a odhalení, že Tom Cruise je kokot. Jediný seriál, na který mi nevadí podívat se kdykoliv znovu.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Něco takového se mnou nedokázal udělat snad ani jeden seriál od doby první série Lost a Breaking Bad. Po skončení první série se pro mě Homeland stává nejlepším seriálem roku 2011 a jestli tohle nebude jednou klasika, tak už nic. Homeland je dokonalost sama, jediné riziko je větší počet sérií, než bude potřeba, což se doufám nikdy nestane.