Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (191)

plakát

Šest dní, sedm nocí (1998) 

"hele, lidi, nešlo by mi dát roli, kde budu mít mladou kočku a abych jakože měl romantiku? A stihneme to dřív než mi bude šedesát?" Takhle si nějak představuju, jak tento zcela oddychový snímek vznikl.

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

To je tak boží film. Úplně něco jiného, než na co je divák zvyklý. Skvělý Colin Farrell. Jsem si tak kroutil hlavou, co to tam je za magory, ale všechny jejich jednání prostě nějakým způsobem dávají smysl.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Pamatuju si výrok svýho známýho hodně let zpátky, kterej s nadsázkou pravil o sračko filmu Hvězdná pěchota: "woe, stotisíc mrtvých a všechny vidíš". No a u sledování čtyřky jsem si na ten výrok vzpomněl s mírnou úpravou: "heleď, desítky až stovky zastřelených, ubodaných, sražených nebo uhořených a fakt všechny vidíš". A o tom tenhle film je. Jednička určila nový tempo a vizualizaci akčního žánru a tenhle díl to prostě zase posouvá dál a dál. No a jak jsem se měl? Dobře, s blaženým až lehce debilním výrazem jsem jen koukal, jak to celý docela dobře funguje. A scénář nebo snad herecký výkony? Není a nejsou (možná nejjuniorštější Skarsgaard tam lehce vyčnívá) a vůbec to nevadí. Když bude pětka (nemusela by teda), tak do toho kina prostě půjdu znova.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

66%? Ne, to snad ne. Už jen, jak vrchní "poprcávač" tuzemského filmu paní sděluje, že jí opouští jsem tušil, že to herecky a scénáristicky nebude ono. A ono opravdu nebylo. Koukám na kdejakou kravinu, která se točí v zahraničí, ale že bych viděl tolik umělého pitvoření, to se fakt neděje. Proč musí naši dobří herci tolik přehrávat a vypadat u toho debilně? V Česku komedie = hraju necivilně s grimasama? No a děj...12 let pán seděl a paní nohatá se vůbec nebojí, neřkuli pána provokuje (pitvoří se u toho). Uf. Myslel jsem, že třeba už ty komedie umíme líp. Neumíme.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Mám letadla rád a pořád, když slyším proudový motor stíhačky, tak jako malý kluk hledím do nebe, aby mi nic neuteklo. Proto je Maverick pro mě přesně tím filmem, na který koukám s chlapecky otevřenou pusou. Tvůrcům se povedlo dostat do jednoho bijáku moderní prvky řízlý s osmdesátkovou nostalgií. Když už to začalo smrdět totálním kýčem, dokázali do toho dostat humor a odlehčení. Hudba skvělá, kamera ještě lepší a Tom...je Tom, začínám ho snad mít i rád :)

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Tak jsem se těšil. Přiznám se, že jsem souboj Anakina a Obi-Wana z třetí epizody v kině sledoval se zatajeným dechem. I přes totální patos jsem byl tenkrát s Lucasfilmem spokojen a oproti haterům byl pro mě protagonista Anakina skvělá volba. No a teď tu máme MOŽNOST si s tím prequelově pohrát dosytosti (hele u Mandaloriana a pana Fetta to šlo). No a co tam v těch studiích splacali je fakt otřesný. Ewan je bezesporu skvělej herec, ale i tady je to prostě příšerný. Totálně nevyužitej potenciál. Ač jsem teda velkej laik, tak bych Generálovi Kenobimu postavil větší pomník. Prosím Disney: hrajte si a neberte se tak vážně, aby další úlety podobné této sérii už nebyly.

plakát

Muž z Toronta (2022) 

Po traileru jsem si řekl: bude to další masovka a trochu prdel, není to dlouhý. Jo, je to tak.

plakát

Red Notice (2021) 

Tak jsem si říkal, pátek večer, kouknu na film, bude to odpočinkový, přesně to potřebuje moje momentální nízká mentální úroveň. A dopadlo to dobře: ještě ji tak nízkou nemám, aby se mi líbila tahle sračka...hvězda za Ryana Reynoldse, který už v každý roli bude Deadpool...a za Wonder Woman. Nekoukejte na to, pustťe si Indiana Jonese...jakýhokoliv.

plakát

Nikdo (2021) 

Vynikající, ještě teď jsem z toho žánrově rozechvělý. Chvíli jsem si říkal, tý jo, to je týpek podobnej Christopheru Lloydovi z Back To Future, který už určitě nehraje nebo je po smrti a ve chvíli, kdy starší pán začal střílet brokovnicí (do dolní části těla frontmana z kapely Leningrad) a kulit u toho očima mi došlo, že je Christopher Lloyd naživu a při síle :) Jinak mi tento snímek dal úplně všechno, co od akčního žánru potřebuju a jsem rád, že se ještě takové "úpadkové" filmy točí a neberou se u toho úplně vážně. Scénu z autobusu si přidávám do svého zlatého fondu #násilícosipustíšznovuvklipu. Basement hm, třeba bude dvojka, proč ne :)

plakát

My děti ze stanice Zoo (2021) (seriál) 

Skvělý herci, super hudba. Jenže: tohle má už od předlohy od drog odrazovat a ne na ně dělat reklamu! Když jsem poprvé knížku někdy ve třinácti četl, bylo mi z ní na blití, takže plnila účel...Vizuálně zajímavý a být teenagerem (haha), vidět novou verzi hipster dětí ze ZOO, tak mě to láká. Mládeži radši nepouštět, chcete-li dělat prevenci. Plus asi nakonec dodávám, že co se v Německu tváří umělecky (viz třeba najednou hory nad Berlínem), není vždycky umělecké...moc nechápu tu křečovitou snahu tvůrců to tam cpát. Nelíbilo, tyhle filmy nemají být barevný a skotačivý, má tam být fuj filtr, nemá tam být konec jako z pohádky (SNBák a šťastný teplý teenager?? wtf) má tam být realita a v realitě se umírá.