Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Co slovo v tomto seriálu, tak to perla a některé rovnou tesat do kamene. Celá nesourodá banda na kosmické lodi mířící zpátky k zemi se neuvěřitelně doplňuje a vy se jenom díváte s úsměvem od ucha k uchu a užíváte si tu jízdu plnou britského humoru a naprosto dokonalých gagů. Z celé chvály bych vyjmul akorát poslední sérii, kde se do čistě pánské jízdy namontovala ženská - a ženská na palubě (to ví každý námořník) přináší neštěstí. Ale ani poněkud nudné herectví této herečky nemůže zkalit čistou radost z předchozích sérií.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Seriál, který vás vtáhne do děje lépe než nadržená učitelka v pornu do svého kabinetu. Pro čtenáře knižní předlohy není žádný překvapením, že scénáristé jsou schopni vyvraždit polovinu (no spíše dvě třetiny) hlavních postav (povětšinou těch kladných) a to poměrně brutálním způsobem. A to je něco, co se cení - po těch unylých (příčí se mi to nazývat fantasy) filmech typu Stmívání nebo Harry Potter je tady konečně něco co člověka pořádně profackuje... Scénář se (v rámci možností) drží knižní předlohy, což kvituji a i výprava je celkem podařená, samozřejmě s ohledem na rozpočet filmové produkce. Kromě toho, co tady zaznělo v jiných komentářích, tak bych ještě vyzdvihl soundtrack, který je také hodně poslouchatelný a úvodní melodie z titulkové sekvence, ta už má nakročeno do síně slávy.

Dr. House

Dr. House (2004)

Potkat takového arogantního chlapíka v nemocnici, tak mu musíte jednu vrazit do zubů, ale v seriálu můžete jenom sledovat dění na obrazovce a neuvěřitelně si to užívat. Co na tom, že řeší nemoci, které jsou tak pravděpodobné jako, že vás zasáhne meteorit, ale o tom to přece není. Každý díl má spád a přestože hlavní postava Dr. House hraje v celém seriálu prim, tak tu vynikající atmosféru černého humoru dokreslují ostatní postavy - ať už asistenti či šéfka nemocnice.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Milujete-li britský humor, tak tento seriál bude na vrcholu vašeho žebříčku. Decentní výprava, kde je vše vystavěno na paradoxech politického života a odehrává se čistě v pár interiérech dodává tomuto seriálu kouzlo, kterému lze jenom velmi těžko odolat. Sir Humprey bude nesmrtelný už navždy :) A nejlepší (nejhorší?) na tom celém je, že si klidně dovedu představit, že to takhle mnohde funguje i ve skutečnosti. Výborná politická satira!

Krajní meze

Krajní meze (1995)

Škoda, že tento seriál už nedávají a lze ho jenom obtížně sehnat na DVD (čekám, kdy začne vycházet v levné edici a pořád nic :/), ale zatímco některé seriály jsou přísně monotematické, tak Krajní meze svou šířkou záběru vyrazí dech nejednomu divákovi. Ať už od čistých sci-fi po komorní příběhy, vše ukazují o lidských mezí a někdy i cestě za ně. Těžko popisovat děj a hodnotit celek jako jedno dílo, protože jednotlivé díly se od sebe velmi liší. Ale noční dívání v TV (seriál běžel ve velmi pozdních hodinách) bylo vždy příjemným zážitkem. Nemluvě o tom, že mnohé díly nutily diváka k zamyšlení daleko více než se to podařilo leckterému dvouhodinovému bijáku.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Dechberoucí "studie" jedné roty na cestě 2. sv. válkou. Myslím, že takhle by vypadal nějak Zachraňte vojína Ryana, kdyby měl režisér neomezeně času. Štědrý rozpočet je vidět na každé bojové scéně a dobře prokreslené postavy ještě přidávají k velké uvěřitelnosti celého seriálu.

Futurama

Futurama (1999)

Geniální námět o peripetiích jednoho cizince ve světě, kam nepatří. Vše vytvořeno s humorem, který je mi velmi blízký.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Škoda, že po 11. epizodách už nebyly další díly natočeny, ale o to více je možná Mr. Bean legendou, kdy jeho příběhy baví i po několikerém vidění. Když znáte R. Atkinsona a víte, že je to profesor angličtiny, tak jeho postavička Mr. Beana je ještě neuvěřitelnější. Přesto se neubráníte smíchu.

Akta X

Akta X (1993)

Pro sci-fisty je tento seriál něco jako Biblí na pokračování. Série z počátku natáčení jsou rozhodně lepší - ty poslední jsou už krapet vylouhovanější, navíc po rozdělení vyšetřovatelské dvojice Muldera a Scully to už nemělo to správné grády. Ale pokud zapomeneme, že byly natočeny série s větším číslem než IV, tak tento seriál svým napětím osloví i ne-sci-fi fanoušky.

Alfred Hitchcock uvádí

Alfred Hitchcock uvádí (1985)

Nesmrtelný mistr hororu a jeho výběr příběhů, které i někdy režíroval. Mnohé z nich se staly legendou a byly použity i v jiných filmech a první seriál, který způsobil, že jste měli mrazení v zádech i ve všední dny odpoledne, kdy seriál běžel.