Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární

Oblíbení herci (10)

Colin Farrell

Irský rebel a sexy zhýralec. Vlasy, oči a to krásné obočí:) Své role vždy ztvární s temperamentem sobě vlastním a nebojí se v nich ukázat cokoliv. Jakmile se do nich ponoří, dá do nich všechno a jakoby kašle na to, co řeknou ostatní. S klidem se vrhá i do těch nejsložitějších charakterů a filmů. Líbí se mi, že zůstává stále svým a nenačichl Hollywoodským "smradem." 

Stu Shepard: "I'm in this fucking position because you have a gun!"

Nejlepší role: Telefonní budka, Tábor tygrů, Test, Tři do páru.

Edward Norton

Edward patří k hercům, kteří se jako jedni z prvních zabydleli v mé TOPce. A ten jeho osobitý hlas:) Jako Derek Vinyard mě naprosto odrovnal a poté už jen následovaly jeho další herecké excelence. Jen jsem zklamaná, že tento výborný herec, jehož charisma i kvality přímo vyžadují silné a zapamatovatelené role, nechystá v blízké době žádné výraznější filmy, které by mu nabídly postavy, jaké si zaslouží. Mám pocit, jako by vrchol své kariéry již zažil a teď se nějak ztrácí.

Derek Vinyard: "See this? That means Not welcome."

Nejlepší role: Kult hákového kříže, Klub rváčů, Prvotní strach, Červený drak.

Jake Gyllenhaal

Ryzí, opravdová mužnost, která se prolíná se vzhledem nevinně působícího studentíka:) Především v jeho mladistvých letech. Jemná tvář, modré oči a sametově krásný hlas. Postupně se dokázal z hezkého mladíka vypracovat na zavedeného herce, který se nebojí sáhnout po postavách v temných kriminálkách a drsných dramatech. Jeho Jack Twist je fenomenální. 

Jack Twist: "Sometimes I miss you so much I can hardly stand it."

                  "Old Brokeback got us good, don't it?"

Nejlepší role: Zkrocená hora, Mariňák, Zodiac, Donnie Darko.

Tobey Maguire

Peter Parker forever! V této roli jsem ho prvně poznala a zjistila, že je to pro mě ten nejdokonaleji ztvárněný Spidey vůbec. Poté jsem ho začala poznávat v dalších filmech a začala ho mít hodně ráda. Talentovaný, opravdový a introvertně působící, přátelský soused Spider-Man. A ten jeho roztomilý hlas:) Hraje už jen pohledem a těma svýma velkýma, modrýma očima. Nedokáže být ve své roli afektovaný, přemrštěný či křečovitý. Je civilní, zcela přirozený a vždy do svého projevu dokáže vnést jakýsi pocit uzavřenosti a tajemnosti.

Peter Parker: "With great power comes great responsibility."

Nejlepší role: Spider-Man, Pravidla moštárny, Seabiscuit, Ledová bouře.

Adrien Brody

Jeden z nejkrásnějších hereckých nosů:) Charismatický muž s velkým talentem, více skromný herec, než "superstar". Hereckým projevem jakoby nenápadný, ale vždy výrazný. Ve výrazu má něco, díky čemuž dodává svým postavám maximální hloubku a jeho pohled dokáže chytit za srdce. 

Wladyslaw Szpilman: "Jen jsem chtěl otevřít tu plechovku..."

Nejlepší role: Pianista, Oddělen, Svěrací kazajka, Tenká červená linie.

Michael Madsen

Elegantní dlouhán, věčný společník v Tarantinových skvostech. Představitel kriminálníků, drsných týpků a "cool dudes." Často nebezpečných, s bouchačkou v ruce, cigárkem v ústech a vtipnou hláškou po ruce. Nositel toho nejelegantnějšího krčení čela, jaké jsem kdy u herce spatřila. Budete ho zbožňovat, ať zahraje kohokoliv a udělá cokoliv.

Budd: "That woman... deserves her revenge."

Nejlepší role: Gauneři, Kill Bill, Poslední výsadek, Blueberry.

Russell Crowe

Talentovaný rebel z Austrálie. Svou temperamentní náturou, bezprostředním a naprosto přirozeným hereckým projevem a odvahou jít do (nejen) náročných rolí " na plné koule", mi připomíná Colina Farrella.

Hando: "This... is... NOT... YOUR... COUNTRY."

Nejlepší role: Romper Stomper, 3:10 Vlak do Yumy, Gladiátor, Čistá duše.

Sean Penn

Charakterní herec, s, jakoby melancholickou tváří a posmutnělým pohledem s krásnýma očima. Fantastický a osobitý herec, perfekcionista, s "konfliktní", rozporuplnou náturou. A právě takoví jsou mnohdy právě ti nejlepší. Rebelové, "neposlušní", "problémoví", vymykající se ukázněným, "vyžehleným" škatulkám Hollywoodského šuplíku. Jejich vlastní démoni, temperament, stejně jako i zranitelnost se promítne do jejich rolí a to z nich dělá ty nejlepší a nejupřímnější herce, jejichž výkony jdou až na dřeň, dostanou se nám až pod kůži, uzemní nás, dojmou a dokáží nás rozcupovat.

Jimmy Markum: "Is that my daughter in there?!"

Nejlepší role: Mrtvý muž přichází, U-Turn, 21 gramů, Tajemná řeka.

Shia LaBeouf

Shiu jsem měla ráda už dlouho, ale nechtěla jsem si o něm pokazit názor, takže jsem se s ním nikdy nedívala na žádné rozhovory. Pak jsem zhlédla Fury, a zamilovala se. Jeho ztvárnění Boyda Swana patří k nejsilnějšímu výkonu jeho kariéry. Už dávno ne „ten kluk z Transformers." Jeho herecký rejstřík je obrovský a o svém talentu mě přesvědčuje v každém filmu. Pro mnohé je to jenom egoista a "douchebag," který se spoustě lidem znelíbil díky svému mnohdy excesivnímu chování. Hollywood je bohémská díra plná pozlacených cestiček, které vedou okolo stoky. Každý se s jeho tlakem a náhlou slávou vypořádává jinak. A Shia dělal tohle. Možná i právě díky svým vlastním démonům je jako herec tak uvěřitelný a dokáže svým postavám dodat potřebnou dávku emocí, které vyzní až bolestně opravdově. Už jen ve svých očích dokáže vyjádřit všechnu tu křehkost, strach i soucit. Jakoby se s každou rolí vyrovnával sám se sebou. Působí pohotově, inteligentně a upřímně. Říká, co si myslí a „fuck the others!" Svou rebelskou osobností rozhodně nezapadá mezi uhlazené a ukázněné herce, které sláva zatím nezlomila.

Boyd 'Bible' Swan: "And I heard the voice of Lord saying: Whom shall I send and who will go for Us? And... I said: Here am I, send me."

Nejlepší role: Železná srdce, Golfový sen, The Necessary Death of Charlie Countryman, Disturbia.

Sebastian Stan

Kdysi dávno jsem viděla zábavnou pitomost Síly temna. Tam jsem ho poprvé poznala. A pak po dlouhých letech přišel Winter Soldier. Tady nastala má "obsession" jak jeho charakterem, tak i tím úchvatným Rumunem. Skoro měsíc a ještě mnohem déle jsem strávila "přilepená" k čemukoliv, co se týkalo jeho osoby. Celou tu dobu jsem nebyla schopna dívat se téměř na nic jiného, než na Kapitána Ameriku. Nikdy jsem nepomyslela, že by po Wolverinovi přišla nějaká jiná komiksová postava, jíž bych si oblíbila. Přišel Tony Stark. A poté už jsem opravdu nečekala, že mě může někdo dostat tak, jako Winter Soldier. Jsem emocionálně kompromitována:) Sebastianovo ztvárnění je "mesmerizing." A v očích "brainwashed most dangerous Hydra assassin" se zračí to vše, slovy nevyjádřitelné. Osud Buckyho Barnese a jeho utrpení napříč desetiletími mě zasáhlo tak moc, jak se to nepodařilo snad ještě nikomu. Kromě toho, že je Stan fešák (THOSE EYES!), a je obdařen specifickým (some kind of mysterious) kouzlem, vycházejícím z jeho rumunských kořenů, jeho herecký projev je vždy nabit emocemi a "inner struggling" se mu v očích zračí tak, že člověk až může nahlédnout do hluboké propasti jeho postav. Jako T.J. Hammond mi zlomil srdce. Nepamatuju si, kdy by mě různé postavy jednoho herce dokázaly v krátkém období zasáhnout tak silně, jak se to přihodilo právě u něj. Má úžasnou osobnost. Skvělý smysl pro humor, je chytrý a "very kind." Působí skromně, klidně a vyrovnaně, a je nesmírně vřelý k fanouškům. Sám je nazývá jako Winter Children. Právě také díky tomu všemu a svým hereckým schopnostem, nepůsobí jen jako další pohledný, plakátový Hollywoodský chlapec.

Bucky Barnes: "Don't do anything stupid until I get back."

                        "I remember ALL of them."

                        "Ya gotov otvechat..."

Nejlepší role: Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Political Animals, Architect.