Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Hra o trůny budou navždy v mé topce, pravda kvalita scénáře ke konci klesala (u efektů a zpracování přesně obráceně). Každopádně si mě seriál zaháčkoval už od prvního dílu a sledoval jsem jej 8 let. Zpackaný závěr sice ukázal, že síla předlohy od R.R. Martina by rozhodující a bez něj už nedokázali udělat kvalitní zakončení. Nicméně jde o nejzásadnější seriál poslední dekády a je skoro povinností každého jej vidět

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Dobrý seriál se pozná podle toho, jak na něj nemohu přestat myslet i po shlédnutí posledního dílu. Arcane má naprosto úžasné charaktery, kde sice jinx a silco vyčnívali ale jinak byli skvělý všechny. Jináč neznalost LOL je naopak výhodou, páč jsem neměl ani tušení jak se budou postavy vyvíjet o to lepší zážitek jsem měl. Konečně průlomové anime.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Od Burtona sem čekal víc, příběh je pohádkově nadnesený, ale nevýrazný a tak nějak mi bylo jedno jak to dopadne. 3D efekty jsou tu jen pro parádu, zvlášť králík metající předměty mimo plátno mě vyloženě štval.Burtonův rukopis je aspoň vidět ve zpracování fantazijního světa, které snad nikdo jiný nedokáže. Film docela utekl, několikrát sem se i pobavil, ale vícekrát to vidět nemusím.

plakát

Bílá smrt (2009) 

V ledových pustinách snad nejde natočit špatný thriller, to sem si ještě nedávno myslel, jak moc sem se mýlil. Sic je tam nějaké napětí a film nijak nenudil, jen mi tam něco chybělo. Nicméně na jedno z kouknutí proč ne, navíc když je tam ta Kate, které ani -60 stupňů neponičí make-up a vypadá jako kdyby vypadla z obálky lechtivého časopisu.

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

Vybrat do role satana Al Pacina byl přímo ďábelský nápad a když ani Keanu Reeves nezklamal, věděl sem, že ten film budu mít rád. Film chytře kombinuje justiční procesy se satanskou mystikou a zvlášť kvůli poslední půlhodince (dokonalý herecký koncert prvně zmiňovaného) je možná i pět hvězd málo.

plakát

2012 (2009) 

Emmerich se zas předvedl, není to taková katastrofa jako 10000Bc(Víc už snad klesnout nejde), ale k zábavnému blockbusteru má taky daleko. Efekty jsou sice fajn a destrukce velkolepá, nicméně bych rád scénář který bude aspoň trochu dávat smysl a nebude hloupý. Nejsem sice žádný expert, ale docela by mě zajímalo jaká ohromná síla dokáže během jednoho dne posunout kontinent o 1000km, nebo smést jednou přívalovou vlnou Himaláje a zároveň jiný kontinent nechat zcela neporušen. Začínám se bát s čím Emmerich přijde příště.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Tak tohle bylo skvělý, ještě teď jsem rozhozený s kvalitně budované atmosféry a to zpočátku nato nevypadá. Po příběhový stránce sem čekal pravda víc, zápletka však není důležitá, tady se hraje na ztvárnění totalitní společnosti bez naděje. Cuarón film zabarvil do šedé, okořenil emotivními scénami (Bojová vřava a plačící dítě) a vytvořil realistickou ponurou budoucnost, na kterou se tak dobře kouká.

plakát

Memento (2000) 

Originální to je slovo které Memento opravdu vystihuje. Nápad vyprávět film pozpátku mě opravdu dostal a snad poprvé jsem měl u filmu nutkání jej hned po shlédnutí pustit znovu. Nolenův debut se prostě povedl.