Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Pohádka

Recenze (169)

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Opravdu jsem velmi překvapen tím, co jsem viděl. Myslím, že celá série trpí pověstí bezduché série krvavých masakrů. Nevím, jak jsou na tom ostatní díly, ale jednička je naprosto famózní thriller s perfektní zápletkou a atmosférou, která vás nepustí. Ať si říká kdo chce, co chce - zdejší hodnocení si film zaslouží. Krve a řezání končetin je tu minimálně a víc už toho nemám moc co říct. Každopádně za 5 hvězd, určitě se někdy musím kouknout i na pokračování.

plakát

Šestý smysl (1999) 

Film s velmi dobrou zápletkou, rozuzlením, skvělou hudbou, kamerou a vůbec se vším ve ve mně vyvolal napětí a konec šokoval. Teď už vím, že si Ricky Gervais malinko vypůjčil zápletku Šestého smyslu do jeho Města duchů. Tleskám všem hercům - film jsem si užil a to je ode mně asi vše. Tak sem hodíme nějaké to číslo: 93%.

plakát

Čekání na déšť (1978) 

Moc pěknej film, možná je to tím, že je velké sucho a tím pádem mi název filmu spravil náladu. Ale poslední déšť byl jako pro tu holku i pro mě moc dobrý. Film si na nic nehraje a myslím, že tohle je pro 12ctiletou holku ideální role. Je to vtipný, pokud se na to tak chcete dívat a pokud mi budete hlásit, že je to pedofilní, pak nemůžete točit z dětmi filmy takového rázu, jako se to povedlo tady tvůrcům. Je to hodně zvláštní film, ale když se podíváte na hlavní postavu - líp to nešlo. A hlavní postava je to, proč se děj odehrává, ne? Pro mě 75%.

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Tak jo, pár věcí, které se mi líbily. Hezká hudba, hezké písničky a choreografie + Dejdar, ten nemusí ani hrát, nikdy nezklame. (myšleno opravdu dobře) Zbytek je ale bez prominutí hnus. Vím, že jde o pohádku, tudiž cílenou pro děti, to ano. Takže to znamená, že z dětí budeme dělat idioty, když je příběh tak strašně jednoduchej, že by o uhodl úplně každý? Řeknu vám deset pohádek, které jsou udělány tak dobře, že je může sledovat kdokoli, aniž by každejch pár minut kroutil hlavou. Tohle je už dlouho můj názor, nejsem proti nadpřirozenu, ale tohle opravdu nejde. Scénář naprosto nelogický, všechny postavy jsou tak hloupé, tak předvídatelné. (snad kromě Dejdara) A nechci urazit hlavního herce, ale otravnějšího pohádkového hrdinu jsem neviděl. Tak za co ty dvě hvězdy? Připadá mi, že kdyby se tomu dalo alespoň o trochu víc času při psaní scénáře a netočilo se to tak rychle, tak by to bylo v pohodě. Neznám žádná fakta ze zákulisí, ale připadá mi, že Česká Televize prostě potřebovala rychle pohádku. A tak se to prostě nedělá. 40%.

plakát

Cold Dead Hand with Jim Carrey (2013) 

Krátké video s Carreym. Pro mě čtyři hvězdy, k shlédnutí na youtube.com. Stačí tam zadat výraz.

plakát

Sněhurka - Příběh hrůzy (1997) 

Viděl jsem dnes Sněhurku: Příběh hrůzy. Jak vám ten film představit? Herci Sigourney Weaver, Sam Neill..a Miroslav Táborský, který hraje skvěle vedlejší roli. Ne tedy, že by Sigourney nebo kdokoli jiný hrál špatně. Ale jak vám jinak přiblížit atmosféru filmu, když jste ho neviděli? Zkusíme to jednoduše. Vsadím se, že tvůrce scénáře a možná taky režisér, jsou velcí fanoušci původní pohádky. Ale jednoho dne si sedli a řekli: "Jak by Sněhurka vypadala, kdybychom ji zasadili do středověké doby a udělali z ní pořádnou pohádku." Pohádky přece byly původně velice děsivé a dětem měly ukázat, jak je svět nebezpečný. Pak se z toho stala dětská říkanka, pak disneyovská pohádka a nakonec horor pro lidi, kteří mají rádi sérii Saw, ale nejen pro krev a smrt, ale taky pro příběh. Pokud to chápete, jsem velmi rád. Ale moment, dostal jsem nápad. V roce 2012, kdy byl natočen nový film o Sněhurce. S Lily Collins jako Sněhurkou a Julii Roberts jako zlou královnou. A film, stejně jako Sněhurka: Příběh hrůzy, nebyl dobře přijat. A já se ptám proč? Ano, Sněhurku 2012 jsem neviděl, ale řeknu vám: Určitě se zakládá na stejném principu, jako hororová Sněhurka. Autoři obou filmů byli velcí fanoušci původní pohádky. Ale přepracovali si ji podle svých představ. Ale víte, na čem podle mě závisí skutečná kvalita snímku? Ten pocit, který si z něho odnášíte, špatné efekty jsou jen třešňička na dortu. Poslední odstavec. Hororová Sněhurka měla vyznít hororově - a vyzněla. Sněhurka a sedm trpaslíků (1937), to zase měla být pohádka - a byla. A Sněhurka 2012? To nevím, neviděl jsem. Ale než tak udělám, poukážu na jeden holý fakt. Sněhurka hororová se nejmenovala Sněhurka,ne ne.. Celý film po ní král volal: "Lily, Lily,Lilyano!" A teď to zajímavý. Herečka Sněhurky 2012 se jmenuje Lily Collins. Není to souvislost? Protože i když by byla Sněhurka 2012 strašnej úlet, důležité je, jestli zachovává myšlenku Sněhurky. Závěr? Původní pohádka zahřála na duši. Proto 5 hvězd Disneymu. Hororový příběh? Taky 5 hvězd. Sledujte Weaver a Táborského, který by měl dostávat vážné role. Scénáristé si "znásilnili" příběh o Sněhurce a středověký čas jim sedl nádherně, 90%. Ten třetí film ještě hodnotit nemohu.

plakát

Fantom opery (2004) 

Tento fim vidím jako klasickou disneyovku. Fantom je zlý vlk, Raoul je princ na bílém koni, Christine hodná princezna. Hodně lidí říká, že vlk nebyl správně obsazen, já myslím, že se mýlí. Hrůza Fantoma Opery nespočívá v ošklivosti jeho obličeje, ani v hloubce jeho gest, ale v tom, jaký je. Gerald Butler to dokázal a Fantoma hraje skvěle. Kritika režiséra je pochopitelná, ne však oprávněná. Je vidět, že do filmu promítl kus sebe, svoji osobnost a zapálení. A není tedy důvod ho kritizovat za jeho postupy, ale to je na každém z nás. Nebudu lhát, když řeknu, že je to první adaptace Fantoma, kterou jsem kdy viděl. A moc se mi líbila, protože disneyovky já prostě žeru. Pro mě velmi silné čtyři, na pět to nemá, tři jsou zas příliš málo. 85%.

plakát

Misery nechce zemřít (1990) 

Napětí jako mlha nad Rákosníčkovým rybníčkem, Kathy Bates rozhodně zaslouženě dostala Oscara. Nemůžu soudit, jak moc se film povedl oproti předloze, protože jsem ji nečetl, ale troufám si říct, že o moc lépe se to natočit nedalo. Kvalitní horor s dobrým scénářem, na který si vždycky rád vzpomenu. 88%.

plakát

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál) 

Seriál, který jsem sice nikdy nesledoval, ale díky tomu, že se na to kouká celá rodina, jsem se tomu nemohl vyhnout. A hezky se na to kouká.. vtipný. Ostatním kriminálkám dobrý konkurent..

plakát

Kouzelníci (2013) 

Nevím, co se doposud ostatním nelíbí. Musím souhlasit s tím, že scénař místy není nejlepší. Ale herecky se mi líbil Carell i jeho postava, Buscemi, Olivia Wilde a samozřejmě Carrey, díky nemuž jsem tenhle film musel vidět, jsem jeho skalní fanoušek. A přestože nebyl hlavní postavou a uvítal bych jeho větší obsazení, tak film naplnil má očekávání. Vtípků a fórů je tam víc, než dost. Možná, že mám zvláštní smysl pro humor, ale s tím nic nenadělám. Parodování Crisse Angela nezklamalo.. Pokud se přesenu k hlavní postavě.., někteří tady se pozastavovali, jak se z takovýho hajzla jako on, mohl stát takový andílek. Berte to tak, že se z andílka stal debil a byla to jen přechodná část. Jak tedy hodnotit? To kdybych věděl.. Dva hvězdy nepřicházej v úvahu, to si film nezaslouží. Na tři hvězdy je toho moc, ale na čtyři zase moc málo. Asi to dělám kvůli Carreymu, ale dál 4*. Rozhodně jde o nadprůměrnou komedii a doufám, že postupem času se její hodnocení zvýší.. pro mě.. 68%.