Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jediné čo na tomto filme stálo za to bola Sigurney Weaver, ktorá si rolu zlej macochy vychutnávala plnými dúškami a niektoré jej čarodejné pokusy o likvidáciu Snehulienky (pardon, v tomto prípade žiadnej Snehulienky, len Liliany Hoffmanovej) boli veľmi pôsobivé. Inak ale nezáživný film s úspornou výpravou a slabou atmosférou. Tvorcovia sa očividne snažili o goticky pochmúrne spracovanie klasickej látky, ale zámer im ani zďaleka nevyšiel podľa predstáv a horrorových prvkov tu nebolo ani čo ba sa za necht vošlo. Scenár nemastný-neslaný, režisérske vychytávky skôr divné ako zaujímavé a strih šialený. Asi sa film musel dodatočne veľmi skracovať, pretože nadväznosť viacerých scén je veľmi pochybná a z mnohých očividných "pušiek na stene" sa až do konca nevystrelí. Čistý podpriemer. 4/10 ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Těžká schíza. Nevlastní matka Liliany se pod tíhou nápadů nezladatelné puberťačky a jejího poněkud labilního otce zbláznila a začala si hrát na Čachtickou paní. K tomu jí dopomáhalo zrcadlo a nemluvný bratr. Trpaslíci nebyli malý, princ byl trouba a Sněhurka škaredý frocek. Nudné a zoufale ubohé. Ani ty masky mne moc nenadchly. Za mne jedna ze soucitu. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Zajímavá předělávka. Režisér Cohn natočil pohádku o Sněhurce tak, jak by se mohla nejspíš stát, kdyby byla skutečná. Nevynechal žádné podstatné detaily (zrcadlo, jablko, skleněná rakev), ale zasadil Sněhurku do historie. Takže se ocitáme v době křižáckých výprav, není tu žádný pohádkový král, ale bohatý šlechtic, nejsou tu trpaslíci, ale obyčejní horníci, kteří žijí na hraně zákona kvůli bídě, kterou trpěli jako poddaní a příkořím šlechty, romantický princ je doktor z Paříže (a nakonec s ním Lily stejně neskončí). Nejlepší je vztahová linie Sněhurka-macecha, kdy Sněhurka (tady vlastně Lily) je rozmazlený fracek a její macecha jemná dáma, která se snaží ji mít ráda a je hodná... dokud neztratí své dítě, nezblázní se a díky čarovnému zrcadlu nezačne nenávidět všechny a všechny. Líbilo si mi přitvrzení - je to tak akorát, aby příběh fungoval jako pohádka, ale zároveň je tu docela temná magie, slušný počet mrtvol a nechutných scén a brutální finále nemá chybu. Příjemné překvapení a slušný horor. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože tato hororová pohádka byla v mé sbírce již hodně dlouho, dnes to byla moje premiéra. Když už nadešel ten čas Vánoc a v televizi pořád běží dokola ty samé pohádky, došla konečně řada i na Sněhurku. Snad každý zná tento příběh, který se za řadu let dočkal obrovského množství nejrůznějších filmových i animovaných zpracování. Samozřejmě jsem přivítal tvůrčí myšlenku, ho pojmout netradičním způsobem, ovšem nevím, zda to byl nakonec ten nejlepší nápad. Přece jenom těch odchylek od standartu bylo tolik, že jsem v určitých chvílích jen nevěřícně kroutil hlavou. Potemnělá hororová atmosféra dostala zelenou, dokonce se tu dá narazit na několik opravdu povedených scén při kterých i trošku zamrazí, ale je tu i množství prvků, při nichž mi doslova vřela krev v žilách. Především to, že z pohádkových trpaslíků tu udělali bandu pobudů, ze kterých dobrosrdečnost sršela na sto honů (to myslím samozřejmě ironicky). Alespoň to jablko tu nechali. Takže v mých očích určitě částečné zklamání. Přesto si nemyslím, že by šlo vyloženě o špatný film. Když už nic jiného, tak herecké výkony to drželi nad vodou. Tím myslím především Sigourney Weaver. Její proměna z milé pěkné dámy v pomstychtivou čarodějnici, byla provedena docela dobře. Nebýt této herečky, tak bych šel asi s hodnocením dolů.50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněhurka a sedm bezdomovců.. Brzy vyvržený travesti vlk převlékající se za důchodkyně, které před tím pozře či třeba polétavá bába z lesa, co způsobuje dětem obezitu, cukrovku a popáleniny třetího stupně, to jsou jen namátkou pohádkové klasiky, které se dětem odjakživa vyprávějí s eufemismem a citem, aby se zaobalil ten hororový obsah. Michael Cohn u Sněhurky bratří Grimmů zvolil cestu bez příkras, ale výsledkem je pouze to, že děti do deseti let pokládají existenciální otázky a ti starší se příliš nevyděsí (leda pohledem na Lillian, která při poulení očima vypadá jak Elijah Wood). Nezbývá, než se soustředit na satanistku Ripleyovou, která váže manžílka hlavou dolů ke kříži, všechny kolem tráví a ve chvílích posedlosti vypadá, že do ní zase „vstoupil“ Gozer z Krotitelů duchů (pro ty, co už zapomněli, postava Billa Murrayho se jmenovala Venkman).. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Keď sa macocha (Sigourney Weaver) teší zo smrti Liliany (Joanna Roth), bradu a krk si zašpiní krvou. V nasledujúcom zábere sa stará o zraneného muža ale tvár má čistú a iné šaty. V ďalšom zábere už má bradu a krk opäť od krvi a pôvodné šaty. (ti88na)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama