Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (15)

plakát

Ink (2009) 

Raz, dva, tři, čtyři.. Raz, dva, tři, čtyři.. Svět tak trochu jinak, realita prostoupená předivem snů a myšlenek.. Prvotní nejistota z toho, co vlastně uvidím a co od filmu očekávat se brzy vytratila a já jsem byl vtažen do světa, který je normálním očím skrytý. A byla to úchvatná podívaná. Žádné velkolepé scény v souboji dobra a zla, avšak citově protkaná podívaná, která mě zasáhla a přivedla do toho podivného transu, kdy člověk přemýšlí, co je a co není na světě důležité.

plakát

Tohle je Sparta! (2008) 

Nepřestane mě udivovat zvrácenost lidské mysli, protože tohle by jen tak někdo nevymyslel.. Jednu hvězdu za finální píseň.

plakát

Wanted (2008) 

Musím ocenit režii a zpracování, díky němu měl film potenciál filmových trháků. Hvězdné obsazení dodalo hereckou kvalitu a samotná myšlenka filmu není špatná. Ovšem samotné detaily jsou zde rozhodující, kdy jsou převraceny fyzikální zákony, že to místy působí až komicky. Akční scény jsou tím vesměs poznamenané všechny a pro mě osobně pak film působí spíše jako parodie.

plakát

Drive (2011) 

Nemohu jinak, ale tenhle film mě vyloženě nudil. Natahované scény prázdnými pohledy, sociopatický hlavní hrdina si mě rozhodně nezískal a pro některé okamžiky z filmu by byla velká chvála nazývat se alespoň dějově slabšími. K plusu filmu přidává soundtrack, který alespoň nějak vytváří atmosféru.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Dlouho jsem tenhle film odkládal, protože jsem si kdo ví proč myslel, že se bude jednat o více méně akční ztvárnění rasových nepokojů.. Ovšem film příjemně překvapil a dvě hodiny utekli jako voda. I když myšlenková konverze ve vězení byla skoro úsměvná, a protože to považuji za slabé místo v ději, dávám jednu hvězdu dolů.

plakát

Cedulky (2008) 

Celé dílo jsem nadšeně sledoval s úsměvem na tváři a užíval si 12 minut romantického světa cedulek, který okouzlí svou tichou romantikou.

plakát

Nauka o snech (2006) 

Tak bláznivé až si to zamilujete. Stephan ztracený mezi sny a realitou prožívá svůj zvláštní příběh plný nevšední romantiky.

plakát

Frankenstein (2004) (TV film) 

Film začínal v poměrně příjemném tempu, postupné odhalování nově přepracované myšlenky stvoření lepšího člověka působí z počátku celkem dobře, ale v dalších okamžicích už se stává příliš pomalé a celkový potenciál je dokonale zničen prázdným zakončením, které by snad mělo ukazovat na pokračování, které se však nekoná.

plakát

Sluha dvou pánů (2000) (divadelní záznam) 

Miroslav Donutil v životní roli, těžko bych si dokázal na jeho místě představit někoho jiného. Pokaždé se spolehlivě pobavím. Spolu s Hrdým Budžesem moje nejoblíbenější divadelní představení.

plakát

Mortal Kombat 2: Vyhlazení (1997) 

Film opustilo všechno, co s prvním díle stálo za zmínku. Úpadek herecké kvality, která už tak nebyla moc vysoká - jediný celkem dobře vyznívající herecký výkon opět předvádí Robin Shou, u ostatních se nedá mluvit o hereckých výkonech. Atmosféra z prvního dílu také ta tam, tak už mi zbývají jen vzpomínky na postavy z herního světa a už jednou přetřesená hudba. Snad jen z úcty k herní předloze nedám nejnižší hodnocení.