Reklama

Reklama

Tohle je Sparta!

  • USA Meet the Spartans (více)
Trailer

Bitva začíná! Hrdinný Leonidas, jehož jedinou zbraní jsou kožené spodky, vede oddíl třinácti válečníků, aby bránil Spartu před invazí Peršanů, mezi nimiž nechybí Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Tahle bláznivá parodie vás rozesměje až k slzám.  Příběh hrdinného Leonidase a tří stovek udatných Sparťanů, kteří do posledního muže padli, aby zabránili invazi armády Peršanů v čele s králem Xerxem, se dočkal bláznivé parodie. Místo Gerarda Butlera se do čela oddílu třinácti válečníků (ano, čtete dobře) postaví Kevin Sorbo (bývalý Hercules) a řady jejich nepřátel rozšíří Ghost Rider se Shrekem, Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Objeví se i další slavné celebrity, ale ani ty tahle ztřeštěná komedie, jejímiž režiséry jsou Jason Friedberg a Aaron Seltzer, nijak nešetří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (824)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Není to žádná parodie, která by byla v daném žánru na špici, ale i tak dokáže chvílemi pobavit. Bohužel je to jen občas, kdy se můžeme upřímně usmát a říci si, že to stálo alespoň trochu za to. Většina scén je totiž trapných, až žalostně marných. Nechápu jak C.Electra mohla tak hluboko klesnout a začít hrát v podobných filmech, ale právě ona značně film vylepšuje. Kdo nemá rád "300 : Bitva u Thermopyl" si asi příjde na své, protože některé parodie jsou vskutku úsměvné. 35% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Lennertz: 1. Land Of Sparta ,2. Survival In The Wild ,3. A King Returns / The Pit ,4. A Beast Is Defeated ,5. Courtship & Family ,6. The Pit Of Death ,7. Dilio Attacks Cliff ,8. Tattoos And Sentiments ,9. The Army Assembles ,10. Goodbye, My Queen ,11. He's Got A Huge Package ,12. Persians Approach ,13. I Can't Read ,14. Cliff Diving ,15. Xerxes Approaches ,16. The Prophets / A Human Chill ,17. Do It Like Never Before ,18. Your King Needs Your Help / Leonidas Steams ,19. Spiderman Fight ,20. A Creature Awaits ,21. Ghost Rider / Rocky ,22. Final Battle ,23. Xerxes Transforms ,24. A God King Falls , ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tohle je sračka! A já s tím nemám problém, protože sračka je to účelová a samotní tvůrci to nejenom parodováním své parodie sami dokazují, ale rovnou to i zahrnují do scén a dialogů: "tohle bude další filmový propadák roku". Je to slabší parodie na nejrůznější věci, reklamy a jiné shity dnešní doby a divák se jednoduše musí smířit s tím, že Scary Movie vyžraly veškeré nápady tohoto žánru a vše co po nich příjde bude zaručeně neoriginální a slabý. Na tomto filmu je sympatické alespoň to, že otevřeně přiznává svojí nepovedenost a pokud je člověk skutečně uvolněný, párkrát se zasměje i nenuceně. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

This is sračka! Snaha zacílit na americkou popkulturu, umělé celebrity a dementní zábavné pořady je možná chvalitebná, ale vše je činěno prostředky, jejichž ubohost nelze označit jinak, než za zhovadilou. Vzhledem k dosavadní filmografii režisérského dua trpce lituji, že se nezachovaly některé spartánské zvyky. Třeba ten, jak starší kmene posuzovali, zdali je novorozeně bez vad a fyzicky zdatné a pokud nebylo, tak jej svrhli ze skály. V rámci budoucí ochrany diváckého vkusu by pak z ní otec Seltzer a otec Friedberg jistě poslali rychlými pohyby dlaně své syny ještě ve skupenství kapalné touhy směrem k supy ohlodaným kostičkám na úpatí.. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Je poněkud blbé, pokud film využívá aktuálních bulvárních trendů, protože za dva roky nikdo nebude tušit, o čem je řeč. Je poněkud blbé, pokud jich využívá naprosto debilně. Je poněkud blbé, pokud film stále sází na zvracení, slintání, tlusťochy a hromadně se vzrušující davy chlapů před silikonovou sexbombou, kterou se tvůrcům povedlo propašovat do obsazení. Je poněkud blbé, pokud parodické chvíle přicházejí naprosto nekoordinovaně, nesmyslně a nefunkčně. Je poněkud blbé, že tvůrce ještě nikdo nepopravil za zločiny na filmovém poli. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Poté, co na Sparťany spadne Xerxes (Ken Davitian) v podobě Transformera, jsou zavaleni. O chvíli později však již zavaleni nejsou. (dc125)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 38,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 85,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

11.03.2008

Zdá se, že hollywoodská komedie se probouzí k životu. Samozřejmě teď není řeč o zrůdnostech typu Meet the Spartans a nebo o čemkoliv s Eddiem Murphym či Martinem Lawrencem přesně tento typ filmů… (více)

Reklama

Reklama