Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (177)

plakát

Popelka (2015) 

Po dlouhé době skutečně pohádkový příběh, kde ani zlo není tak moc zlé a všechno je tak krásně naivní a milé, to už se dnes moc často nevidí. K tomu špetka vtipu a Popelčina zpěvu a ty kostýmy... nádhera! Popelčiny šaty jsou opravdu ty nejpohádkovější, co jsem kdy viděla. Příjemným zpestřením byl pan ještěrka, to jsem se fakt nasmála. Doporučuji jít do kina nejen kvůli dětem. Na své si přijdou i dospělí, kteří mají rádi opravu pohádkové pohádky v decentním moderním kabátku.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Zasloužený oscar za hlavní roli, tohle zahrát musel být mazec! Jen na mě byl film dost ideální, přeslazený, asi jsem čekala víc reálií. I tak určitě stojí za to Teorii všeho vidět. Byla jsem v kině a nelituju ani koruny. Kamarádka to celé probrečela, takže pro citlivky asi dost drasťák :D

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Musím se smát všem těm lidem, kteří tak rádi o Odstínech diskutují snad všude, kde se o nich diskutovat dá! Ať už jsou to názory jakékoliv, ať už mají dotyční potřebu film obhajovat nebo hanit, já jsem nikdy neměla potřebu přiklánět se na jakoukoliv stranu pomyslných vah. Knižní předlohu jsem četla, všechny díly, a bavila mě. Bez ohledu na obsah, napsaný je to bravurně. A teď nemyslím, co se týče kvality jazyka, ale co se týče umění dokopat lidi, aby vůbec vzali knihu do ruky. To je přece to největší, co může kniha, autor dokázat. K čemu jsou mistrná díla, která nikdy nikdo nečetl a dozvídáme se o nich jen na nudných hodinách literatury? Já studuju bohemistiku, takže vím, jak úžasné mohou být hodnotné knihy. Ale mimo školu jsem téměř jediná, kdo je četl. Od toho knihy jsou, abychom je četli a sdělovali si o nich své dojmy. A stejně to mám s filmy. Měli bychom je vidět, protože chceme a měli bychom je soudit na základě vlastních dojmů. V posledních dnech mám ale pocit, že se lidi kvuli tomuto filmu jenom dohadují, napadají, zesměšňují jeden druhého, protože jeden by se v životě na takovou sra.ku nepodíval a druhý si z toho div nesedne na zadek. Je rozdíl sdělit názor a obhájit si ho a vyřvávat do světa, že je to sra.ka. Proč někdo leze do kina na film, na který má předem vyhraněný názor? Tolik lidí si udělalo názor, aniž by vůbec věděli, o co jde. Je vůbec možný, že je někdo tak omezenej? Co se mě týče, líbí se mi herecké obsazení, Jamie je nádhernej chlap. A jeho vozový park mě dostal do kolen! Co se sexuálních scén týče, jsou ve filmu velmi poskrovnu, ale stačily. Jediná věc mi vadila, ale to asi nemůžu nikomu vyčítat, že měl příběh hrozně rychlý spád. Trvalo, než jsem si na tempo děje zvykla. Ale aby do filmu dostali víc, musel by být o pár hodin delší a to už by mnozí kritici asi nevydejchali. Já jo! Ale komu na tom záleží, že? Tak si aspoň zajdu do kina ještě jednou, přihodim jim pár kaček do filmové kasičky, protože MĚ to baví. A je mi uplně jedno, co si myslí moudré hlavy. Úplně jedno...

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Spokojenost! Stejně jako u předchozích dílů perfektní doplnění knížky včele s úžasnou Jennifer. Nenudila jsem se, jako někteří, možná to trošku moc žeru, ale to není myslím na škodu, každý máme něco ;) HG jsou moje srdcovka, knížku mám moc ráda a filmové adaptace jsou opravdu povedené, neméně tak herecké obsazení. Snad jen drobné výtky k tomuto dílu - trošku mi vadila kamera, fakt nemám ráda roztřesené záběry, z kterých mě v kině bolí oči. A trošku větší výtka - konec mě trošku zamrzel. V knížce je na Finnickův proslov kladen důraz, podle mého názoru jde o poměrně silnou a emotivní zpověď, která Katniss šokuje, navíc Finnick vyzradí několik dalších tajemství Kapitolu. Ve filmu je takhle pasáž úplně zazděná, odsunutá snad až na třetí kolej, a do toho neskutečně natáhli Peetovu záchranu, která vlastně v knížce ani není a ani ve filmu se nejedná o kdovíjakou super scénu. Je navíc, nezajímavá, nenapínavá, zbytečná. To je velká škoda, určitě to příběhu hodně uškodilo, minimálně tím, že se mnozí opravdu nudili a i já jsem měla co dělat, abych sama sebe přesvědčila, že to zase tak nudné není. Závěrem - film jako celek byl výborný, Jennifer neustále překvapuje, radost se na ní dívat. Pro mě je top stále knížka a asi ani sebelepší filmové zpracování ji nepřekoná, přesto jsem ráda, že jsem se v kině stavila, nelituju ani koruny a už teď se těším na velké finále.

plakát

Interstellar (2014) 

Wow! Tenhle film je fakt bomba! Téměř tříhodinové pokoukání, kterého jsem se původně mírně obávala, mi opravdu dokázalo vyrazit dech. A tentokrát to není jen díky kouzelné Annie! Nápad, příběh, obsazení, efekty, zpracování, hudba, kamera.. Souhra toho všeho mi nedala ani vteřinu, abych se rozkoukala a hrábla do kyblíku s popcornem, a okamžitě mě vtáhla do děje šíleným způsobem. A ať se vám to zdá zcela nereálné, neproveditelné, zmatené a kdovíjaké, tohle je přesně můj styl. A třešničkou na dortu pro mě byly nádherné "záběry" z vesmíru, jako by to všechno bylo skutečné. Upřímně je mi uplně jedno, jak by to vypadalo doopravdy. Tenhle film je brilantní fikce. A na takovou se vždycky ráda podívám.

plakát

Tři bratři (2014) 

Ač jsem pro každou srandu, tahle byla sakra drahá! Za takový peníze, s tak výbornýma hercema a ZPĚVÁKAMA! a navíc v tak krásným prostředí by se dala natočit pohádka století, nový Tři oříšky, pohádka pro velký i malý, mladý i starý atd. atd. Bohužel, tenhle výtvor u mě selhal na plné čáře :-/ a je to velká škoda, protože jsem se těšila několik měsíců dopředu, nejen na okouzlujícího Kluse a rošťáckého Dyka, na krásné pohádkové melodie, ale taky na nádhernou Hlubokou, vzhledem k tomu, že bydlím jen kousek od ní. Všechen tento potenciál byl ale s obrovským nadšením a touhou po senzaci zadupán do země. Reklama jak blázen, nádhernej trailer - to se musí nechat, jak pro hollywoodskej velkofilm, ale výsledek propadák, spíš parodie na pohádky. Svěrákovy vstupy a hlásící se děti jsem ochotná skousnout, ačkoliv to podle mě v pohádce, na kterou maj děti koukat s vykulenýma očima, nemá co dělat a vyloženě to ruší. Co mi ale nejvíc vadilo, byla celá pohádka o Karkulce, tu bych vyškrtla od A po Z, protože větší děs jsem snad ještě neviděla. Vlk děsivej, ohavnej, poměrně brutální párání břicha šlo taky udělat líp a malinká Karkulka?? Vždyť ty scény s Piškulou byly šílený!!! Jestli to měl být humor, tak jsem ho nepochopila a ani se o to nesnažím. Ovšem dost negativ, to bych tu mohla popsat celej film. Co mě opravdu okouzlilo (kromě obsazení Tomáše Kluse), byla mluvící zvířátka, zvlášť úžasný holub namluvený Pavlem Liškou, to jsem se opravdu nemohla přestat smát. No a to bylo asi všechno. Ústřední písnička, ovšem opět pouze díky interpretaci a hlasu Tomáše a škoda té Hluboké, no, je to náš nejkrásnější zámek a filmaři ho nějak nebyli schopní využít :-/ Závěrem - možná, kdybych nic neočekávala a nešla celá natěšená do kina, mrkla na to po půl roce v televizi s haldou reklam, zřejmě bych nebyla až tak zklamaná. No, tak snad někdy příště... Doufám!

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Film v podstatě bez děje a příběhu, který ovšem zaujme diváka svým pojetím venkovských křupanů (kteří, milí měšťáci, opravdu existují) a především kouzelným humorem a pozoruhodnou hrou s detaily. Právě ty ,dlouhé záběry o ničem' jsou třešničkou filmu a jeho ozdobou. Film rozhodně není pro všechny, není to univerzální ani ,tupý' troškovský humor (čímž myslím Babovřesky), neuvidíte laciné zápletky ani milostné cvrlikání... ale pokud sdílíte Krobotovo vidění světa, pak rozhodně doporučuji. A jestli si nejste jistí, přesto se na film podívejte. Buď budete znudění, zhnusení nebo se výborně pobavíte. Za zkoušku to určitě stojí ;)

plakát

El habitante incierto (2004) 

Film celkem slušný, co se týče příběhu, ale na můj vkus zbytečně zdlouhavý. Na každou akci se divák neskutečně načeká. Někdo tomu říká napětí, já nuda. Neodsuzuji, ale ani nevyzdvihuji. Průměrný film, ani drama, ani horor, ani thriller, prostě film. Do půlky to ještě šlo, pak už jsem ale přestala vnímat a dokonce mi unikla pointa všeho, takže nakonec netuším, kdo tedy byl v tom architektově domě, proč byl Michael mrtvý (zamkla ho tam manželka?? Netuším!! ) a co se stalo tý těhotný blondýně?? Jeden by řekl, že bych se na to měla podívat znovu a až pak hodnotit... Ale já už to prostě podruhý nezvládnu :-/

plakát

Yves Saint Laurent (2014) 

Očekávala jsem něco jiného, víc módy, hlubší pohled do módního průmyslu a detailnější náhled na práci a dílo jednoho z nejznámějších a nejvýznamnějších módních návrhářů. Místo toho je film zaměřený opravdu pouze na osobnost jako takovou, psychiku, problémy, osobní život... tedy především život milostný, který ve filmu hraje prim. To mu ovšem neubírá na zajímavosti a přitažlivosti. Ač chápu kritiku jiných a tedy i nižší počet hvězdiček, já se k této partě nespokojených dnes nepřidám. Film mi odkryl návrhářovu komplikovanou osobnost a duši člověka, který si vlastně nevěděl rady sám se sebou. A přesto, nebo možná právě proto, ho miluje celý nejen módní svět.

plakát

Telefonní budka (2002) 

Perfektní nápad, výborné pojetí, zajímavé zpracování, ale přece mi něco chybělo. Nevím co, ale stalo se to nejhorší, co u filmů nenávidím - nudila jsem se. Po půlhodině jsem začala postrádat akci, která se ovšem nemusí nutně odehrávat v podobě zběsilé přestřelky nebo honičky vyšinutého vraha. Stačil by nějaký zvrat v ději, lepší vykreslení psychiky... Cokoliv, co by podpořilo jednotvárné prostředí a postavy. Ovšem Colin byl famózní, to nemohu popřít. Ani netvrdím, že je film špatný. Jen už si asi nikdy nenajdu důvod, podívat se na něj znovu.