Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Tady muzu hodnotit jenom tak, ze budu pet ody. Skvele propracovany scenar, mimoradne vtipne dialogy, paradni efekty, vyborna titulni melodie od Hueye Lewise, nadherny DeLorean od pana Giugiara, genialne zahrany Doc Christopherem Lloydem a sympaticky Michael J. Fox. Netusim, jak by ten film mohl byt jeste lepsi.

Návrat do budoucnosti III

Návrat do budoucnosti III (1990)

Vzdy, kdyz vlak rozrazi DeLorean tam musim brecet. A to je vse pratele, uz zadny dil nebude. Skvelych filmu bylo natoceno hodne, ale udrzet takovou kvalitu do tretiho dilu se nikdy nikomu dalsimu nepodarilo (sorry Lucasi a navic jsi si to zakadil trema ho...). A jeste trikrat fuj novemu dabingu Novy. Prelozit silver hair jako sedive vlasy je na zvraceni ... a to je jen jedna z chyb.

Číslo 5 žije

Číslo 5 žije (1986)

Short Circuit byla pro me opravdu srdecni zalezitost. Urcite jsem nevidel jiny film vicekrat. Jednak krasny pribeh robota z doby, kdy byl nejpouzivanejsi pocitac ZX Spectrum :-). Dale skvela komedie s mnoha hlaskami, ktere jsme si ve skole neustale opakovaly. Casto se film srovnava s E.T., ale ten mi pripada daleko infantilnejsi, holt tohle je bojovy robot s laserem. Dabing byl taky super, hlas cisla pet se mi libi vic jak v originale. Mimochodem, je to stejny hlas jako ma Kecalek v Rumburakovi :-). Bena ale v jednicce nedaboval Kaiser, ale Bartoska. Jinak velmi pekne vykony Guttenberga a Sheedy a take Baileyho. TVOJE MATKA BYLA SNEHOVA FREZA. Kdyz jsem to videl poprve, tak 100% a nebudu to dnes snizovat, protoze starnu (ma chyba) +++ Dabing mi přijde lepší než originál, zejména robot a Štěpničkův Guttenberg (jehož hlas je dost mizerný). A hodně zajímavá je Bartoškova komolená čeština. Jen ty vrtulníky byly Huey a ne Cobry, ale chápu že to zní lepe.

Tajemství hradu v Karpatech

Tajemství hradu v Karpatech (1981)

To je na sedm hvezdicek, pro me nejlepsi cesky film vubec. Vybornemu obsazeni dominuje predevsim trojce Docolomansky, Hrusinsky a Kopecky, jehoz padousi budou asi navzdy neprekonatelni. A vyborne je doplnuje neznamy, ale superdemonicky Augustin Kuban. Copak by asi na takove zparodovani pan Verne rekl ? 100%

Žhavé výstřely 2

Žhavé výstřely 2 (1993)

Lepsi jak prvni dil a mozna nejlepsi parodie vubec. Skoda, ze scena Saddama parodujiciho Dart Vadera zanikla v dabingu.

Život Briana

Život Briana (1979)

Vrcholne dilo Monty Pythonu. Zparodovat Bibli, to chce velkou odvahu. Tohle by se melo davat kazde vanoce. Stejne mi tahle verze pripada pravdepodobnejsi, nez ta v bibli.

Brazil

Brazil (1985)

Gilliamovo mistrovske dilo. Nadherne vytvorena vize birokratickeho sveta plneho absurdit (jake maji Pythoni radi). To rozuzleni na konci bylo v americke verzi vystrihnuto, takze tam je konec uplne jiny. Nezapomenutelny je i messerschmittuv kr200. Nebyla to moje chyba, ze Buttleova srdecni slabost nebyla uvedena v Tuttleho spisu

Star Trek IV: Cesta domů

Star Trek IV: Cesta domů (1986)

Naprostý vrchol celého Star Treku. Pokud si dobře pamatuju, nepadne ve filmu jediný výstřel, nic nevybuchne, dokonce tu chybí jakýkoli záporný hrdina, kdysi dávno ale nic z toho sci-fi nepotřebovalo. Původní posádka zavítala do současnosti (z hlediska natáčení) minimálně třikrát, tentokrát si ale z časových paradoxu hlavu neláme. Rozdělí se do několika skupinek a soutěží, kdo si lépe vystřelí z lidstva koncem 20.století. Chekov (pochopitelně se svým přízvukem) se poptává po uranu v San Franciscu, Spock se snaží napodobit mluvu ulice a vyslouží si potlesk v autobuse "vypnutím" pankáče, McCoy komentuje současnou lékařskou vědu a Scotty komunikuje s počítačem. A samozřejmě nebyl by to Kirk, kdyby nenavazoval kontakt s místní ženskou populací. Ale Gillian byla moc sympatická a Kirk by si jí zasloužil víc než Nexus. Ale není to jen výborná komedie, ten ekologický podtext je příjemný, v té době ještě nebyla ekologie zneužívána pro politické účely. Navíc pro velryby jsem měl vždy slabost (od Samsona&Sally). Tehdá to bylo mé třetí setkání se Star Trekem a navždy se ze mě stal trekkie. 96% double dumbass on you

Grand Prix

Grand Prix (1966)

V tomto filmu o nejaky dej moc nejde. Film ma co nejvice priblizit tehdejsi prostredi Formule 1. A to se povedlo opravdu dokonale. Vyborne zabery ze zlate ery motorsportu. Navic krasne ukazuje tehdejsi trate puvodni Spa, Monzu s ovalem, Zandvoort ... Dnes asi uz nic takoveho vzniknout nemuze, protoze by byla polovina delana na pocitaci. Navic cesty evropskeho a americkeho motorsportu se prave v 60. letech zacly rozchazet a dnes v USA F1 nic neznamena. Takovy maly ustupek americanum je tu prave oval na Monze, na kterem se ale uz par let nejezdilo. Zvukova a vizualni stranka jasnych 100% Dále hrají : Jim Clark, Phil Hill, Graham Hill, Bruce McLaren, Lorenzo Bandini, Jack Brabham, Richie Ginther. Srovnatelny je pouze film Le Mans, ktery ale neni ze sveta formuli, ale kapotovanych vozu.