Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

"Jsou Vánoce, tak jsem to chtěl zkusit," řeklo si několik postav z filmu a svoji utajovanou lásku vyjádřilo, vždyť "o Vánocích se má mluvit pravda." Tahle mozaika romantických příběhů si podmanila i mě. Tolik živelně charizmatických postaviček, tolik emocí a milého humoru - pod tímto filmem musí roztát i ten nejchladnější mrzout. U mě královna všech romantických komedií a jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Žádný jsem v minulých letech neviděl tolikrát, o Vánocích na něj skoro vždy dostanu chuť, dialogy znám skoro všechny nazpaměť a před mnoha scénami se usmívám již dopředu...

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Jeden z nejcitovanějších filmů. Jeden z mála, kde znám vždy scénu, která bude následovat a těším se na ní. Téměř každá scéna vypiplaná, vynikající herci ztvárňující geniální charaktery. Snad žádný zápor. Můj top ten. Já tenhle film a jeho humor žeru :-)

Rocky

Rocky (1976)

Málokterý z filmů jsem viděl tolikrát , a přesto mě vždy dokáže namotivovat a vždy se na něj těším. Mám rád celou sérii, ale jednička je nejlepší.

Lepší už to nebude

Lepší už to nebude (1997)

Už přes deset let jeden z mých úplně nejoblíbenějších filmů. Proč? Protože jsem duše romantická a Melvin Udall - to je jedna z nejoriginálnějších figurek dějin filmu a díky bravurnímu ztvárnění Jackem Nicholsonem mám tuhle postavu fakt rád. Tuhle komedii znám nazpaměť, dokážu si ji vychutnat, pořád si ji jednou za čas pouštím a strašně moc se na ni vždy těším. Takových filmů moc nemám.

Avatar

Avatar (2009)

Už hodně dlouho jsem s ostatními z kina neodcházel tak uchvácen filmovou krásou, jako po shlédnutí Avatara. Nabušené lahůdky, vizuálních orgií, u kterých jsem se ani chviličku nenudil a po zkušenostech s předchozími Cameronovými filmy si nemohl být jistý, jak vše nakonec skončí. Zažil jsem emotivní zážitek, jakých na filmovém plátně příliš není. Ani moment neváhám s přidáním tohoto kousku do TOP 10 mých filmů.

Jáchyme, hoď ho do stroje!

Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974)

Hláškami nabitá legenda. Karfík, Chocholoušek, Béda Hudeček. Z kolika filmů zdomácní tolik výroků či jmen? Není jich mnoho. Jaká scéna je vaše nejoblíbenější? Je opravdu z čeho vybírat. Po pečlivém uvážení by u mě asi zvítězila scénka přijímání Koudelky alias Luďka Soboty ze "zřejmě slušného oddílu STS Chvojkovice-Brod" do kurzu juda instruktorem v podání skvělého a přesného Franty Peterky. U kolika filmů se vám také stává, že už se smějete před tím, než daný okamžik přijde a těšíte se na něj jako malé děcko na cukroví? Tahle taškařice spojuje excelentní scénář, bravurní výběr herců do nejmenší roličky, kvalitní režisérské vedení a cit pro komiku. Znovu opakuji - je to legenda, právem náležící do mé TOP 10 filmů.

Podivné dědictví

Podivné dědictví (1972)

Už jen když zaslechnu geniální titulní písničku, zaplaví mě vlna neskutečné nostalgie. Asi nejvýstižnější slovo, které popisuje tento film, je "krásný". Výborný český dabing, spousta nezapomenutelných scén, hlášek a hlavně charakterů. Patří do mého TOP 10.

Kolja

Kolja (1996)

Dojemná, citlivě natočená komedie, které kromě skvělých hereckých výkonů přidává skvělá hudba. Nejsilnější stránkou je ovšem bravurní scénář přeplněný citováníhodných hlášek, krásných a vtipných detailů, dialogů a obrazů. U mě bez debat nejen jeden z nej českých filmů, ale i filmů světových.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Netvrdím, že se mi první díl líbí z celé trilogie nejvíc, ale druhá půlka nezkrácené verze je audiovizuální dokonalost, která nemá obdoby. A do mé top 10 patří celá trilogie jako celek.