Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (36)

plakát

Sladká Laura (2005) (seriál) odpad!

Tragédie. Z hudby, která podbarvuje všechny scény, mi je špatně. Když se koukám na obraz a poslouchám zvuk, má pocit, že mám rozbitou televizi, protože dabéři se opravdu netrefí ani do jednoho otevření úst postav. Kritizovat bych mohla ještě dále, ale už toho raději nechám. Snad jediné pozitivní na tomto seriálu je krásná německá příroda.

plakát

Kytice (2000) 

Po filmové stránce jsem naprosto nadšena, jednotlivé příběhy mě úplně vtáhly. U Svatební košile mi běhal mráz po celém těle, velmi mě zaujalo, jak měl každý příběh své ústřední barvy. Jednu hvězdu jsem musela ztrhnout za to, že pokud tuto Kytici neberu pouze jako film, ale jako filmové zpracování díla Karla Jaromíra Erbena, tak si nelze nevšimnout, že autoři spoustu věcí nepochopili. Poezie je vždy velký risk, který se tady témeř vyplatil (narozdíl od autory zcela nepochopené básně Máj).

plakát

Voda pro slony (2011) 

Pěkný, avšak průměrný film.......Reese je okouzlující, Christopher úžasný (jako vždy). Ideální odpočinkový film, ničím nepřekvapí, ničím neurazí, nenutí k zamyšlení, (což pro mě znamená ne příliš výjimečný, zkrátka tuctový film). Kompozice filmů, kde hlavní hrdina vypráví svůj životní příběh, mě většinou pohltí, v tomto případě mi přišla přebytečná a pod tlakem vložená. Film ideální pro odpočinkový večer.

plakát

Šéfka (2011) (pořad) 

Po prvním shlédnutí této show jsem měla docela dobrý dojem. Líbilo se mi, že svůj názor si všichni říkají do očí, nedocházelo k žádnému tajnému pomlouvání v koutě. Paradoxně mě však právě toto po shlédnutí 2. dílu donutilo sundat hodnocení ještě o jednu hvězdičku, protože 70% pořadu tvořilo osočování a hádky primitivních lidí (alespoň dle mého soudu), kteří si nestojí za svým názorem, jejž z úst vypustili před 5 minutami.

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) odpad!

Nejdříve jsem očekávala obyčejnou telenovelu, která si ještě před shlédnutím vyslouží jednu hvězdičku. Ale v tomto případě tomu tak není, jasný odpad, nevydržela jsem se dívat více jak půl hodiny, což se mně často nestává. Krom relativně průměrného telenovelového scénáře se divák musí koukat na příšernou kameru, jejíž záběry opravdu nechápu. Minutová scéna, kdy si hl. hrdina obléká kabát a v pozadí zní hudba jak z akční scény, mě opravdu nemůže nadchnout. A mě jako Češku zároveň irituje "chudák" žena, která musí svému manželovi říkat pane.

plakát

Nesnesitelná lehkost bytí (1988) 

Přestože Milan Kundera po tomto filmu již další zpracování jeho románu nepovolil, jelikož byl velmi zklamán. U mě tomu tak nebylo, film se mi velmi líbil a díky němu jsem si přečetla i knížku. Příběh sám o sobě není tak zvláštní jako jeho podání, nevěry jsou v dnešních filmech naprosto běžné, ale způsob jakým Tomáš miluje Terezu je naprosto ojedinělý a přesto se nedokáže od jiných žen odpoutat. Režim, který se neskrývá pouze v pozadí a často postavami zamíchá, je velmi reálný. Myslím si, že mně, která jsem tuto dobu nezažila, ji velmi přiblížil.

plakát

Kukačky (2008) (TV film) 

kouzlo tohoto filmu jsem opravdu nenašla, autobus byl přehnanej, nechápu, co měl představovat a zbytek byl fakt nechutnej

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Byla jsem velmi mile překvapena, čekala jsem průměr na 2-3 hvězdičky. Celou dobu jsem seděla jak přikovaná, nenastal žádný moment, kdy bych se nudila, chvílemi se mi až rozbušilo srdce, jak jsem byla napnutá. Příroda nádherná, vše krásně dokreslovala hudba. V určitých částech jsem měla pocit, že cítím špínu na rukou i smrad z mrtvol, jako bych byla přímo na místě. Celou dobu jsem nevěděla, co si myslet. Chvílema jem si myslela, že je to čarodějnice, chvílema zase ne, ale že je sám ďábel, mě opravdu nenapadlo. Konec byl, až možná příliš technický, ale nikdo nemůže vědět, zda schopnosti ďábla nejsou rovnocené s naší dnešní technikou:)

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

tento díl se dle mého soudu velmi poved a nezklamal ani po výborném 5. dílu, jediné, co musím zkritizovat, je málo informací z knížky, tolik se toho do filmu nevešlo a bohužel to těm, kteří nečetli knihu, neumožnilo dostatečně a správně pochopit některé scény

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

musím souhlasit, že dvě části opravdu nebyly potřeba, toto rozdělení bych spíše ocenila u prince dvojí krve, kde toho bylo opravdu málo.....musím pochválit Rona, jehož některé hlášky byly opravdu vtipné....v tomto díle se setkáváme s úplně něčím jiným, u předchozích dílu jsme byli zvyklí na začátek spojený s oslavou narozenin Harryho, dále cestu do školy, uvítací hostinu, vyučování, atd., nyní se hl. postavy do školy již nevrací, expres do Bradavic spatříme jen na malou chvíli.....doba je také uplně jiná, Voldemort se rychle vrací k moci, proto umírá mnoho lidí, vše je temnější, všichni jsou podráždění (i mezi nejlepšími kamarády dochází často k hádkám, strach je ale zkrátka silnější), nešťastní (hned na začátku Hermiona vymaže rodičům paměť, velmi ji to bolí, ale láska a snaha je ochránit je daleko větší nebo Ron, který stále poslouchá rádio, protože se bojí o svou rodinu)