Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

anais 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsané hlášky, vynikající obsazení, heroický soundtrack. Jen mám vždycky pocit, že ten začátek s vyhořelými herci vytváří očekávání trochu větší satiry a nadsázky, než nakonec přijde. Celé vesmírné dobrodružství je tak láskyplně oddané původnímu předobrazu, že se od něj ve výsledku svou naivitou a jednoduchostí až tak neliší. Spíš než nejlepší komedie je to tedy fantastická pocta, která chytře pomrkává jak na ty největší fandy, tak i na diváky, které žánr zas tak nakoukaný nemají. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Nikdy neustup, nikdy se nevzdej!" Jistá teorie říká, že v Hollywoodu může uspět jedině ten scénář, jehož děj a myšlenka se dá shrnout do tří vět. Kdybych se o to pokusil u Galaxy Questu, vždycky by mi chyběl celý odstavec. Když jsem byl na GQ před lety v kině, bral jsem ho jen jako dobrou rodinnou komedii s příjemným obsazením a sprškou triků, ale s každým dalším viděním v něm nacházím něco nového. To se mi stává jen u těch nejlepších filmů. Hezké je, že Galaxy Quest není jen pijavicí na úspěchu Star Treku. S přehledem uspěje i sám o sobě, dokonce Star Treku (a hlavně jeho oddaným fandům) vzdává hold. Daleko víc než k filmům Mela Brookse nebo Leslieho Nielsena se dá přirovnat k českým parodiím, hlavně k těm, které psal Jiří Brdečka. Z parodie se stává pocta, z posměšku poklona. Slouží k tomu i formální prostředky - zprvu televizní formát obrazu se postupně roztéká do stran, naivní znělka seriálu nabývá na objemu a končí jako velkolepý orchestrální opus. Jedinou vadou jsou podle mě přeslazené kreace Thermianů, ale to je asi věc osobního vkusu. Při Grabtharovu kladivu, při synech Worwaina, tohle je pecka! 90% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest je úžasnou parodií a zároveň i poctou mířenou nejen na Star Trek, ale i na všechny ostatní space opery. Možná není až tak dokonalý aby si zasloužila maximální hodnocení, ale jako člověk pro kterého byl Star Trek: Film prvním zapamatovaným sci-fi zářezem na televizní obrazovce, a který strávil zbylou půlku dětství u Nové Generace, Deep Space 9 a Voyageru... prostě nemohu jinak. Býval jsem mladistvým Trekkiem, co víc dodat? :-) 9/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepšia epizóda Star Treku vôbec! ;-) Objektívne by som mal dať 4*, predsa len sa mi zdá, že ten geniálny nápad sa dal vyťažiť ešte trochu lepšie (celkom ma mrzí, že nevznikla dvojka, ktorá by sa ešte viac vyzabávala na ďalších žánrových pravidlách), ale... tak či onak je to ak nie najlepšia, tak určite jedna z najlepších sci-fi komédií vôbec (Muži v čiernom sa vôbec nechytajú). Navyše som človek, ktorý chodí na sci-fi cony, takže viem, že to fanovské nadšenie vôbec nie je prehnané a že herci zo starých scifíčok sa naozaj dokážu conmi živiť (zažil som chlapa, ktorý hral v Star Wars zabitého generála, bol na plátne asi 2 minúty, ale napísal úspešnú knihu "Moje účinkovanie v Star Wars", necháva sa pozývať do celého sveta, za fotku pýtal 300,-Sk, za podpísanú 500,-Sk, správal sa ako najväčšia hviezda a ľudia mu to naozaj žrali... skrátka, z toho šteku si urobil živobytie na zvyšok života... ;-))). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená komedie. Tim Allen se neskutečně vyšvihnul, protože jeho role mě jako jediná bavila od začátku do konce (i když Rickmanova postava zvládla zamračené "Spockovské" výrazy také na jedničku). Jinak jsem zjistil, že Sigourney musí mít docela pěkná prsa... Pobavilo mě to, a rozhodně jsem shlédnutí nelitoval, jen by to příště chtělo méně nudných míst: občas jsem tak zíval, až jsem byl ke konci skálopevně přesvědčen, že to celé muselo mít nejméně 120 minut. Názory o zkrácení stopáže si tudíž schovám pro jiný film... Solidní komedie s perfektní zápletkou - tak 70%. BTW na rok 1999 celkem slušné triky. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Justin Long v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Zlý vojevůdce Sarris (Robin Sachs) byl pojmenován po filmovém kritikovi Andrew Sarrisovi, který nelichotivě zkritizoval film Marka Johnsona Přirozený talent (1984). (Zuzyzss)
  • Scéna na WC se přihodila i Williamu Shatnerovi. (HellFire)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama