Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Ona (2013) 

Takový film se dal natočit neuvěřitelně hloupým způsobem, ale to není případ "Her". Ať už uvažujeme kameru, střih, hudbu, či herecké výkony, vše je na jedničku. Zároveň musím vyzdvihnout scénář, dialogy jsou velmi dobře napsané a samotný film komplexně pojímá celou škálu situací a s nimi souvisejících emocí, které by potecionálně v takovém vztahu mohli nastat. Film na mne opravu zapůsobil a vřele ho doporučím každému, kdo má alespoň špetku empatie.

plakát

Wadjda (2012) 

Po velkých očekáváních, která snímek vzbudil v rámci 48. MFF Karlovy Vary, jsem se i já vypravil do kina. Snímek je vcelku milý, nenudí, ale je poněkud povrchní a až příliš přímočarý, dívenka ovšem hraje pěkně. Chápu, proč se film tak líbil, ale mě takto zjednodušený příběh nestačí. Snímek ničím extra nevybočoval a i z toho důvodu mi hodnocení zde přijde velmi přepálené.

plakát

Duál (2013) 

Pro mne nejlepší snímek z MFF Karlovy Vary 48., který mne chytnul v prvních vteřinách a do konce nepustil. Přirovnal bych jej ke spojení flmů Ztraceno v překladu a Před úsvitem. Film je trochu povrchnější, ale zase hravější. Nesedne každému, ovšem pokud se vám líbily dva výše zmíněné filmy a máte rádi zvláštní romance, můžu jen vřele doporučit.

plakát

Bez kalhot (2012) 

Naprosto nerozumím tak vysokému hodnocení. Kdybych měl film popsat dvěma slovy, zvolil bych "šablonovitá nuda". Film měl tři možnosti, buď ze sebe udělat Flashdance, Do Naha! nebo Wrestlera....neudělal ani jedno, bohužel. Nemám ani tak problém s herci...jen samotý scenář a režie na mě prostě nezafungovali.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Vcelku milé překvapení, uvidíme slušné hraní, ale z takového námětu se dalo dostat mnohem více jako Na hromnice o den více...Ale vážně, jedná se o slušný film, solidní, nic víc, nic míň. Konec je pro mě vcelku zklamání....když pominu všechny ostatní problémy, asi nejvíc je mi líto chudáka učitele...pan Gyllenhaal nám ho úplně vymazal, chudácí rodiče ztratili svého syna, děti svého učitele...ale hlavně že jsou všichni štastní.

plakát

Prorok (2009) 

Opravdu velmi moc jsem chtěl dát 4 hvězdičky, ale bohužel. Příliš dlouhá stopáž a příliš mnoho hluchých míst nakonec "zvítězilo" nad kvalitně hrajícím hlavním hrdinou, autenticky zpracovaným prostředím a pěknou kamerou. Prorok je zajisté dobrý film, ale R bylo dle mého názoru divácky atraktivnější a zajímavější. Přesto s tímto filmem neprohloupíte a jeho množství ocenění (nominace na oscara za cizojazyčný film, cena Grand prix v Cannes a mnohé další) to dokazují.

plakát

Ip Man 2 (2010) 

Ačkoliv hodnotím stejně jako první díl, přišel mi tento díl horší. Narozdíl od prvního dílu, kde byl japonský generál se svými podřízenými skvělý, se mi "zlosyn" v podobě britského boxera moc nelíbíl a celkově byli britové vykresleni až směšně přehnaně. Na druhou stranu postava Sammo Hunga byla výborná a celý film, než se přenese do boxerského ringu, byl velmi dobrý.

plakát

Henry: Portrét masového vraha (1986) 

Škoda, měl jsem trochu přehnané očekávání, doufal jsem, že film se bude více držet skutečných událostí a ono ejhle...proč udělat film, který je nudnější než skutečnost? Přesto místy zajímavý počin, jeho shlédnutí určitě není ztráta času, ale skutečnost je jinde.

plakát

Maketa Mu (2008) 

Největší šílenost, která byla ve Varech k vidění = povinnost. Poté, co asi třetina sálu postupně odešla, se situace ustálila a já mohl v poklidu sledovat tento...tuto...hmm...co to vlastně bylo :) Tento slepenec mě donutil se párkrát usmát, párkrát nudit a zbytek prostě plynul. Těžko se to popisuje slovy, to se prostě musí vidět. Zábavná historka nakonec. V půlce filmu přišla nějaká slečna a sedla si vedle mne, chvíli nevěřícně koukala a pak se mne zeptala, jestli je tohle promítání filmu XY (už si nepamatuji název), že je to šílenost. Při zjištění, že je to jakási Maketa Mu si viditelně oddechla a rychle běžela pryč :)

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Skvělá parodie u které jsem se pobavil jako už dlouho ne. Škoda, že se v divácké ceně ve Varech nevyšplhal výš. Počkejte si na večer, pozvěte kamarády a dobře se bavte, Tucker a Dale vás nezklamou.