Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 2

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (444)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Edmond Wong | Hudba: Kenji Kawai | Produkcia: Raymond Wong | Distribúcia: Mandarin Films | Rozpočet: 12,902,809 $ | Tržby: 15,060,507 $ || Dôstojné pokračovanie prvého Yip Mana, s trochu slabším začiatkom, s ktorým sa ale divák nesmie nechať odradiť. Grády jak technické tak i emočné to nabere jak predchodca, a ku koncu sa človek pýta, prečo takto nemôže žiť - alespoň čo sa týka hodnôt a dôstojnosti aj na tom našom západe. Wing Chun je jednoducho krásne bojové umenie, a Donnie Yen je naozajstný SIFU, a Darren Shahlavi je skvelé kontra. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Páni. Mistr IP nám předvedl, co krom MMA umí. Tenhle díl byl o vlas lepší, než první, ovšem oba dva díly jsou perfektní a i když film není dynamický, nemá hluché místo a má zajímavý děj, postavy i jejich vykreslování. Doporučuji si dát finále, to je top všech topů. A samotný konec s malým Bruce Lee je ten nejlepší nápad, který kdo mohl vymyslet. Souboje opět bez konkurence. Yen na to furt má, těším se na další. Doufám, že trojka bude s Bruce Leem. 11/10 ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Gangs of New York meets Rocky 4... Druhý díl je oproti prvnímu po dějové stránce sice výrazně prostší, paradoxně však zábavnější a především lépe rozpracovaný po psychologické stránce. Postavy angličanů jsou sice uchopeny poněkud nešťastně (spíš karikovaně americky, což zase ale platí i o závěrečném patosu), především diky skvěle napsaným i zahraným postavám hongkongských mistrů, vedlejším postavám (žáci, a samozřejmě skvělý Siu- Wong Fan) a nakonec i (v porovnání s prvním dílem nesrovnatelně lépe hrajícícímu) Yenovi se ale druhý Ip Man stává místy naprosto fascinujícím. Kenji Kawai burácí jako o život, Wilson Yip koření bojové scény skvěle volenými úhly a nezvyklými, nicméně dokonale funkčními záběry a já nemohu jinak než chrochtat blahem... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám nutkanie dať vyššie hodnotenie, ale je to ozaj len klasická báchorka o ďalšom čínskom hrdinovi, ktorá na rozdiel od predchodcov (FIST OF LEGEND, DRUNKEN MASTER, ONCE A TIME IN CHINA) nemá v dnešnej dobe priveľmi čím prekvapiť. Ak si odmyslíme absurdnosť súboja box vs. kung-fu, je tu zaujímavá akcia (akurát, že finálna je asi najslabšia). Mňa potešil predovšetkým Samo Hung, ktorý ukázal, že je stále v skvelej forme... Rovnako otrepané/klasické ako OBÁVANÝ BOJOVNÍK... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(82%) Druhý IP MAN má co se týče soubojů podobnou kvalitu, takže v tomto ohledu jsem nadšený jako v nepřekonatelné jedničce, která měla i výborný příběh. Zde tu o nějaký originální děj nezavadíme, ale to nevadí. Líbí se mi, jak se to zpočátku filmu rozbíhá, ta chudoba, IP Man hledá žáky, aby je učil, přitom i nutně potřebuje peníze. Tohle vše je v pohodě, jen ta celá cca ½ filmu je taková rozvláčná, určitý náboj tam chybí a krom toho je zde moc postav, ale to je asi tak vše, co bych mírně vytkl. Zahazuji to za hlavu a celkově jsem téměř nadšen. Bitky jsou opět super, nejvíc se mi asi líbí scéna, kdy IP man bojuje na kulatém, vratkém stole a to především s hlavním mistrem. Jak už tu někteří píší, ke konci to trochu připomene americké filmy, viz ROCKY IV apod. Byl jsem nadšen pozorovat ten rozdíl, kdy se poměřuje čínské umění kung fu proti klasickému, západnímu boxu. Tam je opravdu vidět, že rychlost a síla jsou dvě protichůdné aspekty. Porážka velkého mistra byla opravdu tvrdá a až emocionálně pojatá. Proto jsem se na finální zápas, IP man proti Twisterovi těšil. Byl dle mého gusta dlouhý a vcelku i realistický, IP man zde nepůsobil klasicky neporazitelně jako v jeho běžných soubojích. I závěrečná IP manova řeč je skvělá a upřímná – jako bych slyšel mluvit Rockyho Balbou v Moskvě … ;) Nezklame ani dobrá hudba a ostatní prvky filmu. Takže, první snímek to určitě nepřekoná, ale jeho hrdým pokračováním jistě je. Za mě super. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Bezprostredne po dokončení filmu Ip Man (2008) sa uvažovalo, že pokračovanie bude zamerané na vzťah majstra Yip Mana a jeho najslávnejšieho žiaka Bruca Lee. Tvorcom sa však nepodarilo vyjednať práva, a tak sa Lee objaví iba ako mladý chlapec na konci filmu. (Ernie_13)
  • Když Yip Man (Donnie Yen) přijal ke studiu bojového umění Wing Chun Bruce Leeho (Dai-Yan Jiang), ostatní studenti s ním odmítli trénovat, kvůli jeho původu. Jeho matka totiž byla původem napůl Číňanka a napůl běloška. Někteří Číňané v té době odmítali učit své bojové umění kohokoliv jiného než Číňany. (JardaBauer)
  • Choreografiu bojových scén vytvárali Sammo Hung (Hung Chun-Nam) a Allen Lan Hai-Han. (Michal123)

Reklama

Reklama