Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (230)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Duna není film, Duna je životní styl! Konečně jsem se dočkal dalšího epického počinu mého oblíbeného režiséra, který vyšperkoval výkony herců na špičku pyramidy možností. Celá stopáž nabízí krásnou podívanou a pořádnou porci emocí zakončenou otevřeným koncem. Vidět tento film v kině považuji za povinnost! Vřele doporučuji.  Lisan al-Gaib pi*o!

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Největší ohlas způsobil Hemsworthův holý zadek, a to pouze u ženských. Jinak za mě nejzbytečnější Marvelovka, co jsem viděl.

plakát

The Gray Man (2022) 

Ani obří rozpočet a kvalitní herní zastoupení nedokázalo uspokojit vysoká očekávání. Možná to stačí pro generaci 15 - 18 let, ale jinak filmy Netflixu potvrzují, že by se mělo s potenciálem lépe zacházet.

plakát

Batman (2022) 

Když se většina z nás přenese přes skepsi, že hlavního hrdinu hraje Pattinson a dáme mu šanci, po uplynutí několika minut na to docela zapomeneme. Za mě nový The Batman je skvělá náplast na předchozí paskvily Zacka Snydera, která mi po tříhodinové stopáži zahojila šrámy, vykouzlila úsměv na tváři a hluboce mě dojala. Děj totiž plyne velmi přirozeně a nedovolil mi pomyslet na otázku "kolik je ještě do konce?" Nakonec bych rád vyzdvihl i nejednoho záporáka, který se ve filmu nachází, protože každý z nich ukázal charakter správného zlouna a Batman, s pomocí své kočky a kámoše Gordona, to neměl vůbec jednoduché. Díky moc za skvělý zážitek! 5/5

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Jason Statham a jeho kamenná tvář! a ode mě po několikaletém půstu od kvalitního scénáře a režie, kde se můj oblíbenec objevil, velký aplaus.  5/5

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

O něco lepší než první verze, ačkoliv je absurdní, že na to Zack Snyder potřeboval 4 hodiny, aby vykreslil pouze samotný děj. Herecké výkony bohužel kostrbaté, dialogy někdy až trapné, zbytečný amazonský soundtrack při každé scéně WW. Stále věřím v lepší zítřky DC světa!

plakát

Tenet (2020) 

Podle prvních recenzí jsem byl připraven na to, že bude potřeba věnovat pozornost každou setinu na 120%, abych Tenet pochopil. I přesto jsem na hraně zmatení a maximálního nadšení, protože po celou dobu nedovolí odvrátit pozornost, kdy se zkrátka pořád něco děje. Film je opravdu technologicky vyspělý a Nolan je génius, který byl možná v tomto případě až moc sobecký anebo zvolil tuto metodu, jak diváka přimět podívat se na film znovu, aby pochopil veškerý detail. Myslím si, že nic lepšího v letošním roce v kině už neuvidíme a tak dávám 5/5.

plakát

Captain Marvel (2019) 

80% Kino. Nazval bych to jako předkrm před Final Round - Endgame, které nás za měsíc čeká. Filmu v podstatě nic nechybí: Brie Larson zaujala, představení postavy bylo v pohodě, zápletka houstla s každou uplynulou minutou a jak už to u Marvelovek bývá, vtipné dialogy dokázaly rozesmát.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

100% Kino. Top of the top! Ten film ti prostě určuje pocity, které budeš v danou chvíli prožívat a krásně tě vtáhne do děje. Rami Malek si jde pro Oscara a samotný film hodnotím jako film roku 2018! Jdu si pustit Queeny.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

65% Kino. Pomalu se rozvíjející, místy děsivý, místy trapný až směšný, "zajímavě" sestříhaný film. Za plusy považuji pomaličku rozjíždějící tempo, vymazlenou kameru a vcelku smyslný příběh. Nicméně několik scén byly opravdu absurdní a spíš na zasmání. Když už se k něčemu schylovalo, střih, dobré ráno!? WTF? Nevím, jestli doporučit nebo odradit... Pro fanouška hororu může být dobrá čárka v seznamu.