Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (907)

plakát

Ad Astra (2019) 

James Gray se po Ztraceném městě Z trefil ještě jednou! Ad Astra je v podstatě mistrovské dílo, které umně balancuje mezi blockbusterem a staromilským sci-fi eposem, přičemž se pevně obtáčí kolem tématu otec a syn. Klíč k úspěchu spočívá v tom, že se jede po archetypální žánrové kostře, všechno je ale realizované skrz prakticky působící efekty a přísný důraz na hlavní postavu. V jiných rukou by z Ad Astra byl typický akční flák moderního střihu. Gray se však vešel někam mezi Interstellar a Gravitaci a natočil skvěle ubíhající dobrodružství, které je tak akorát napínavé a tak akorát osobní, aby vás ty dvě hodiny poctivě semlely ze všech stran. Z fleku se tu dá žasnout nad vizuálním podáním, nad akcí, nad herci i nad přímočarou vizí, jejíž prohlubování je možná doslovné - ale vzhledem k tématu je právě verbalizování ústředních motivů tím, co ve finále utahuje šrouby. Za mě tedy velká paráda a pevně doufám, že takhle spokojený nebudu sám.

plakát

A Fantastic Fear of Everything (2012) 

Skejprovskej hrdina zažívá skejprovskej den v totálně skejprovským podání. Pozn. pisatele: pro maximální efekt je nutný znát Skejpra!

plakát

After the Thin Man (1936) 

Yep, lepší než jednička. Já se ale spíš divím, že tehdy prošla série detektivek, jejichž hlavní hrdina je konstantně pod parou :) Asi je to tím, že je Powell v tomhle stavu naprosto okouzlující a konstantně hláškuje, takže to cenzory muselo zlomit. Zápletka dvojky je výborně zamotaná (vůbec jsem netušil, která bije...), Myrna Loy je zase sladká až na půdu a bonus v podobě rodinných trampot Asty nemá chybu. Snad další díly alespoň drží vysokou laťku, protože Powellem moderovaná debata chrápajících příbuzných je nepřekonatelná :)

plakát

Ahsoka - Část 3: Čas odletu (2023) (epizoda) 

No konečně! Starwarsovský až na půdu, odpouštím první dva díly, ve kterejch se nic nedělo :)

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

No vypadalo to krásně, ale to je tak všechno. Tady mě Steven dalece minul.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Když se Mulder šel po půl hodině konečně holit a v tom někdo zavolal a on vyšel ven oholenej jenom napůl, tak jsem si fakt nebyl jistej, jestli to zvládne dotáhnout do konce... a to byl asi tak nejnapínavější moment celýho filmu. Jinak jsem vůbec nepobíral co se děje nebo jak to je mezi ústředním párem (zřejmě "osvětlující" dialog v šatně je peklo na druhou) a doteď vlastně nevím, co to Mulder se Scullyovou odhalili. Během tý tuny dialogů v interiérech jsem se málem ukousal nudou, vývoj příběhu je jedno velký wtf a Amandu teda Carterovi nezapomenu. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že kdo nemá nakoukanej celej seriál, vůbec nemá šanci se chytat (na konci se objeví nějakej chlápek z Washingtonu a nikdo se ani neobtěžuje říct, kdo to je?) a sám o sobě je ten film zoufale o ničem. Teda, až na geniální Bush momentku :) 4/10